Masszázságyak

A kategóriában kiváló minőségű összecsukható, fix és elektromos masszázságyakat, valamint kényelmes, összehajtható masszázsalátéteket kínálunk. A széles választékból masszőr, gyógytornász, kozmetikus és orvos is egyaránt választhat.

A masszázságyak típusai

A masszázságy kiválasztásakor fontos tudni, hogy milyen célra fogja használni. Az egyes masszázságytípusoknak megvan a rendeltetésük, és különböző előnyöket biztosítanak a felhasználó számára.

Összecsukható masszázságyak

Az összecsukható masszázságyak univerzálisak és alkalmasak kezdő masszőrök számára és teljes körű masszázsszalonok számára. Ez a legnépszerűbb masszázságy, amelyet a masszázsiskolákban is használnak.

Az összecsukható masszázságy előnyei:

 • stabilitás
 • viszonylag nagy teherbírás
 • tárolás és hordozhatóság
 • kényelmes kárpitozás
 • lehetőség az ágy magasságának beállítására
 • anyagilag kevésbé igényes

A Lipt® márkájú masszázságyal hosszú éveken át megőrzik minőségüket. Győződkün meg a véleményekben.

Elektromos masszázságyak

Az elektromos masszázságy a legjobb választás mind a vendég, mind a masszőr kényelméért. Az elektromos ágy legnagyobb előnye a magasság beállításának lehetősége még akkor is, ha a vendég már az ágyon fekszik.

Az elektromos ágy legnagyobb előnye a magasság beállításának lehetősége még akkor is, ha a vendég már az ágyon fekszik. Ez lehetővé teszi a masszőr számára, hogy ideális magasságban dolgozzon, és kíméli a gerincét és a kezét. Az elektromos masszázságy egyetlen hátránya a magasabb kezdeti költség.

Az elektromos masszázságy előnyei:

 • magasságváltoztatás akkor is, ha a vendég az ágyon van
 • egyszerű felemelés kézi, láb, illetve keretvezérlővel
 • kényelmes hozzáférés a mozgási problémákkal küzdő vendégek számára
 • nagy teherbírás és stabilitás még az igényesebb masszázs és fizioterápiás technikák mellett is

Habozik az összecsukható és az elektromos masszázságy között? Az összecsukható és elektromos óágyak előnyeiről és hátrányairól bővebben a cikkben olvashat.

Stabil/fix masszázságyak

A stabil ágy fix magasságú, levehető csúszásmentes lábakon lévő ágy. Főleg az egészségügyben használják vizsgálóágyként. De bármilyen típusú terápiára alkalmas.

A fix masszázságy előnyei:

 • nagy teherbírás
 • stabilitás
 • tartós anyagok
 • kényelmes felületi kárpit
 • az ágy kis súlya

Masszázs alátét

A masszázs alátét 200 x 120 x 4 cm-es méreteivel alkalmas thai masszázsra, shiatsura és egyéb, a szőnyegen végzett masszázstechnikákra, valamint testmozgásra és rehabilitációra. Könnyen összecsukható, erős szövettáskával a tárolás és a hordozhatóság érdekében.

Ha már választott masszázságyat, merítsen ihletet, mire lesz még szüksége a minőségi masszázshoz.

Hogyan válasszunk masszázságyat?

A masszázságy a masszázsszalon alapja, és a masszőr mellett a gyógytornász, kozmetikus vagy orvos is használja. Mit kell figyelembe venni a masszázságy kiválasztásakor?

Vegye figyelembe a felhasználás célját

Ha most kezdi a masszírozást, vagy mobilmasszázst tervez, akkor az összecsukható masszázságyat fogja a legjobban értékelni.

TIPP: Szeretne többet megtudni a mobil masszőr munkájáról?

A Lipt® D-05 masszázságy univerzális ágy kezdőknek és profiknak egyaránt. Ha csak hobbiként szeretne masszírozni, ami jót tesz a családja és barátai egészségének, akkor ajánljuk a megfizethető, ugyanakkor kényelmes és stabil Lipt® DS-01 masszázágy modellt.

Az elektromos masszázságy alkalmas lmasszázsra, de szépségszalonba és gyógytornára is, egészségügybe pedig a fix ágy. Ha különböző típusú masszázsokat kínál, akkor biztosan használjon masszázs alátétet.

Az anyagnak is megvan a szerepe

Az összecsukható masszázságyaknál kiváló minőségű kemény bükkfából vagy alumíniumból készült szerkezet közül választhat.

Az alumínium ágyak valamivel könnyebbek. Ha gyakran kell mozgatnia a masszázságyat, ez jó választás. A fa, mint természetes anyag nagyobb rugalmasságú, és könnyebben ellenáll a változó oldalirányú nyomásoknak. Az esztétikai oldala is fontos lesz, akár a természetes fát, akár a fém tiszta vonalait részesíti előnyben.

Az ágy szélessége

Kulcsfontosságú paraméter, amely meghatározza, hogy Ön jól tud-e majd masszírozni, és a vendég kényelmesen fekszik-e majd.

Ideálisnak tekinthető a 70 cm széles masszázságy. Néhány kivételtől eltekintve kényelmesen elfér rajta a vendég karja, és a masszőrnek sem kell sokat nyújtóznia a masszázs során. A 65 cm-nél keskenyebb masszázságy kartámla használata nélkül kényelmetlen a vendég számára, a 80 cm-nél nagyobb szélesség pedig alkalmatlan a masszázsra, hacsak nem extrém magas masszőrről van szó. A szélesebb ágyak megrendelésre készülnek más típusú terápiához, például rehabilitációs gyakorlatokhoz.

Magasságállítási lehetőség

Ha az ágyat naponta vagy gyakran masszázsra használja, saját egészsége érdekében ügyeljen arra, hogy legyen magasságállítási lehetősége.

Milyen az ideális masszázságy magasság? Minden masszőrnek megvan a maga munkarendszere, de általában azt javasoljuk, hogy az ágy a maximális magasságban legyen, ahová a kéz ökölbe szorított ökle eléri, ha lazán állunk. Fokozottan ügyeljen az állítható magasság tartományára, ha lényegesen alacsonyabb vagy magasabb.

TIPP: A helyesen beállított ágymagasságon kívül milyen egyéb tényezők segítik a masszőrt abban, hogy fitt maradjon?

Terhelhetőség és stabilitás

Az ágy stabilitását a szerkezeti megoldása biztosítja. Összecsukható ágyakhoz acélkábel-rendszer, elektromos és stabil/fix ágyakhoz robusztus konstrukció, ill. a lábak rögzítésének anyaga és módja.

A teherbírás elegendő a masszőr normál vendégi körének, az összecsukható ágyaknál. Ha más típusú terápiában vesz részt, és túlsúlyos vagy elhízott vendégekkel dolgozik, válasszon fix vagy elektromos ágyat.

A kárpit vastagsága

Tévedés ne essék, a magasabb matrac nem feltétlenül jelent kényelmesebb masszázságyat. Fontos a molitán minősége és sűrűsége

A sűrű hab már 4 cm-es vastagságban is kellően kényelmes. Magasabb kárpitozású ágyaknál a nehezebb vendég belesüllyedhet az ágyba, így a masszőrnek problémásabb az oldalsó testrészek elérése, ami kényelmetlen például a lábak masszírozásánál.

Tartozékok a masszázságyakhoz

A masszázságyak és a masszőr kiegészítő felszerelésének köszönhetően a masszírozás egyszerűbb, kényelmesebb és hatékonyabb lesz.

A masszázságy legnépszerűbb tartozéka a pozicionáló henger vagy félhenger. A könnyen tisztítható műbőrből készült pozicionáló henger praktikus eszköz a masszőrnek a lábfej, a fej megtámasztására vagy a vendég oldalra fektetésére.

Az erős anyagból készült hordtáska megóvja az ágy kárpitját a portól és a mechanikai sérülésektől szállítás közben, vagy amikor el kell rakni a masszázságyat. Ezért gyakran keresik, különösen a mobil masszőrök.

További szolgáltatások

A masszázságy nem fogyóeszköz, ez a legfontosabb befektetés a masszőr munkában. Ügyeljen arra, hogy a masszázságy ára tartalmazza-e a garanciális és a garancián túli szervizt.

Ha bármilyen probléma van a masszázságyyal, az megakadályozza a masszőr munkáját. Masszázságyaink minősége az évek során bizonyított, mi e mellett állunk. Ezekre a kivételes esetekre expressz reklamációs szolgáltatásunk van, melynek keretében a garanciális időn belül gyorsan kiszállítunk Önnek alkatrészt vagy egy teljesen új ágyat, hogy mielőbb folytathassa a munkát.

leírás elrejtése
A feltételeknek megfelelnek 43 termékek
SZŰRÉS
SZŰRŐ
Szűrő törlése

A feltételeknek megfelelnek 43 termékek