Üzleti feltételek

1. Rendelés felvétel

Webáruház: www.velvesa.hu
Telefonicky: +36 20 451 3367
E-mail: info@velvesa.hu
Minden elfogadott megrendelést kötelezőnek tekintünk.

2. Adásvételi szerződés

A www.velvesa.hu webcímen történő megrendeléssel jelen szerződésben foglalt feltételekkel szerződés jön létre az Lipt s.r.o. mint eladó (továbbiakban eladó) és a megrendelést leadó személy, mint vásárló (továbbiakban vásárló) között..

3. Árak

Az árlistán feltüntetett árak irányadó jellegűek.
Az árak esetleges hibás feltüntetése, elírása esetén az eladó jogosult azok kijavítására.

Visszaküldési cím:

Lipt, s.r.o.
Teve utca 60
1139 Budapest

Magyarország

4. Megrendelések kézbesítése

Délelőtt 12:00 óraig megrendelt raktáron lévő terméket a következő munkanapon kiszállítjuk. (ha a termék nincs raktáron, termék részletekben megtalálhatók a hozzáférés és a szállítási határidő.)

5. Kézbesítés

A megrendelt árut partnereink – futárszolgálat és Packeta - kézbesítik. A részletekről a kézbesítés előtt sms-ben és / vagy e-mailben tájékoztatják Önt. További információk: Szállítás és fizetés

6. Szállítási díjak

A szállítási és a fizetési feltételekről további információt itt találhat: Szállítás és fizetés.

6.1 Szállítási idő

Ha a rendelés munkanapokon délelőtt 12:00 óraig lesz elküldve és a termék raktáron van - a rendelés következő munkanapon érkezik. Ha a rendelés 12:00 óra után lesz elküldve, 2 munkanapon belül érkezik. (Az eladó fenntartja a jogot ezen feltételek nem betartására, abban az esetben, ha a futárszolgálat nem veszi át az árut, s egyúttal az eladó nem tud felelni a futárszolgálat következő munkanapi 100% teljesítéséért.). Ha az áru nincs raktáron, tájékoztatjuk Önt adott áru várható szállítási időpontjáról. Fenntartjuk a jogot a kézbesítési idő meghosszabbítására, előreláthatatlan események esetén, amelyről halogatás nélkül értesítjük Önt. Az eladó nem felelős a kézbesítés késéséért, olyan esetben, ha a vásárló rendeléskor rossz címet adott meg, vagy esetleg helytelenül töltötte ki a regisztrációs űrlapot.

6.2

A szállítás időpontja minden terméknél fel van tüntetve a webáruházban. Ez a funkció csak tájékoztató jellegű, a megadott szállítási időpont előrevárható, nem garantált. Az eladó fenntartja a jogot, hogy a szállítási határidőt ne tartsa be olyan esetekben, amikor az előrevárható szállítási határidő az eladó közvetlen befolyásán kívüli okok miatt meghosszabbodik (a szállító nem tartja be a kézbesítés időpontját, a megrendelésben hibásan kitöltött szállítási adatok, a csomagot nem veszik át a futártól, a címzett nem elérhető a megadott telefonszámon, címen stb.).

7. A vevő köteles

Elfogadni vásárolt vagy megrendelt árut, megfizetni az eladónak a megállapodott vételárat a megállapodás szerinti határidőben, beleértve a szállítási díjt is. A vásárló köteles a küldeményt a átvételkor tételesen ellenőrizni és a hiánytalan teljesítést az átvételi elismervény vagy számla átvételével nyugtázni. Az átvételt követően az adott termék, az eladó részéről sértetlennek lesz tekintve.

8. Szerződéstől való elállás joga

A törvény szerint (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet) a vevőnek joga van a távértékesítési szerződés megkötésétől számított 14 napon belül visszavonni a szerződést (azaz visszaadni az árut). Ez a jog csak a fogyasztóra vonatkozik, a fogyasztó olyan személy, aki a szerződés megkötésekor és teljesítésekor üzleti vagy egyéb vállalkozói tevékenysége során nem jár el. A visszavonási űrlapot ITT töltheti le.

8.1. Vitarendezés

A vásárlók jogosultak az online vitarendezési platform (RSO) segítségével vitáik megoldására az általuk választott nyelven. A vevő a vita alternatív megoldására az RSO platformot használja, amely elérhető a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ oldalon. A vevő kitölti az elektronikus panasz űrlapot, amikor az RSO platformon benyújtja a beadványt. Az általuk benyújtott információnak elegendőnek kell lennie az érintett AVR-entitás online azonosításához. A vevő panasza alátámasztására dokumentumokat csatolhat.

Ha a vevő eláll a szerződéstől, köteles írásbeli elállást kérni a szerződéstől, és az eredeti csomagolásban, az összes tartozékkal együtt, abban az állapotban, amelyben az árut átvette, 14 napon belül vissza kell küldenie az árut a szállítónak. Közvetlenül a visszajuttatás és az ellenőrzés után a szállító köteles visszatéríteni az áruért fizetett összeget, amiből levonja a visszaküldés szállítási költségét, illetve az áru visszaszállításával kapcsolatos egyéb költségeket. A vevő nem küldheti vissza az árut utánvétes formában! Mivel a szállító így nem tudja ellenőrizni a terméket, az árut visszaküldjük az ügyfélnek.

9.Kötelességek a vásárlási szerződéssel kapcsolatosan

Abban az esetben, ha a vásárló természetes személy, köteles az eladó számára bejelenteni a keresztnevét és vezetéknevét, az állandó lakhelyének címét, beleértve az irányítószámot, telefonszámot és az e-mail címét. Abban az esetben, ha a vásárló jogi személy, köteles az eladó számára bejelenteni a kereskedelmi nevét, a székhely címét, postai irányítószámmal együtt, a cégjegyzékszámát, telefonszámát és az e-mail címét. A vásárló jogosult a személyi adatait frissíteni.

10. Fizetési módok

Kártyás fizetés online, készpénzzes fizetés - házhozszállításkor, készpénzes fizetés – személyes átvételkor, előre utalás – banki átutalás(a csomag kiszállítására a befizetés jóváírása után kerül sor). Utánvétel – 590 Ft. (Készpénzben, házhozszállításkor). Előre utalás (a csomag kiszállítására a befizetés jóváírása után kerül sor).

11. Szavatosság

A termékekre vonatkozó szavatosság 2 év az eladás napjától számolva, kivéve, ha ez nem lett másképp megjelölve. A szavatossági és szavatosság utáni szolgáltatást a: Lipt, s.r.o., Družstevná 491, 914 42 Horné Srnie, Szlovákia, Tel.: 204 513 367. biztosítja. A jótállási javítások igényét csakis a termék eladási helyén lehet érvényesíteni.

11.1 Szavatosság körülmények

  1. A garanciális javításkor a szavatossági idő hosszabbítva lesz a javítási idővel.
  2. A jótállási javításhoz a termékeket eredeti csomagolásban és számlával szükséges elküldeni. A szállított terméket a vevő a saját költségén köteles elküldeni az eladó számára.
  3. Szavatosság gyártási és anyaghibákra vonatkozik.
  4. Azon termékek esetében, amelyekre vonatkozik a garancia, a javításhoz szükséges anyagok a szerviz által lesznek biztosítva, továbbá jótállási szerviz is biztosítva lesz. A kicserélt részek és alkatrészek a szerviz tulajdonává vállnak.
  5. 5Reklamációt legkésőbb a szavatossági idő utolsó napjáig fogadunk el.

11.2 A szavatosság nem vonatkozik

  1. A szavatosság nem vonatkozik azokra a hibákra, melyet a készülék nem rendeltetésnek megfelelő használata, a Használati útmutató előírásainak be nem tartása okoz.
  2. Szakszerűtlen kezelés által okozott károk, figyelmetlenség, szállítás vagy a helytelen tárolás miatt
  3. Hőség, kémiai anyagok használata, szakszerűtlen kezelés által okozott károk.
  4. Elháríthatatlan esemény ( természeti és környezeti katasztrófa, tűz, árvíz ).

11.3 A vásárló személyes adatai

A vásárló tudomásul veszi, hogy az eladó (üzemeltető) a személyes adatait a Személyes adatok feldolgozásának a feltételei (kattintson ide) és az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 sz. (2016. április 27.) a természetes személyek védelméről a személyes adatok feldolgozása során és az ilyen adatok szabad áramlásáról és a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló rendelet (továbbiakban csak „rendelet“) alapján kerülnek feldolgozásra, termékvásárlás céljából, amelyet az eladó a saját weboldalán keresztül kínált a vásárló számára. Ezen személyes adatok nyújtása nélkül (például keresztnév és vezetéknév, cím, telefonszám) nem lehetséges a vásárlási szerződés megkötése és a megvásárolt termék kézbesítése. A személyes adatok feldolgozásának a jogalapja szintén a törvény által előírt kötelességek teljesítése (pl. a könyvelésről szóló törvény). Szintén jogalapként szolgál az a tény is, hogy ezen feldolgozás elengedhetetlen a vásárlási szerződés teljesítéséhez, amelyet a vásárló az eladóval (üzemeltetővel) kötött.

12. Záró rendelkezések

Az eladó fenntartja magának a jogot, hogy szerkessze és módosíthatja ezeket a feltételeket. Egyeb itt felsorolt kapcsolatok a eladó es a vevő köszt a kereskedelmi torvénykönyv altal vannak módosítva.