Lávakövek és melegítők

A forró lávaköves masszázs vagy a Hot stones masszázs az egyik legkellemesebb, luxus érzetű masszázs.

Ez az eljárás a masszőr számára is kellemes, akinek a kéz a legfontosabb munkaeszköz, és gyakran elfárad. A lávaköves masszázs során nem szükséges túlzott nyomást kifejteni, a kövek melege pedig nemcsak a vendég izmait, hanem a masszőr kezét is felmelegíti és ellazítja.

A Lipt® lávaköveket több készletben is kínáljuk. A készlet részét képező lávakövek számukban és méretükben különböznek egymástól.

A Lipt® lávaköveket különböző méretűre munkálják. Egy készletben különböző méretű lávaköveket találhat, hogy kisebb-nagyobb testrészeket tudjon masszírozni velük. A feldolgozásnak köszönhetően a Lipt® lávakövek jól működnek, a terapeuta kezében mindig van egy pár azonos méretű és alakú kő. A nagy lávakő készlethez tartoznak még a hidegmasszázsra vagy a felmelegített és hűtött kövekkel váltakozó masszázsra alkalmas fehér márványkövek, az ún. értornára, amely kiváló vérkeringést biztosít a bőrnek. A nagy készletben csakra köveket is találhat, melyek színük szerint az egyes csakrákhoz tartoznak és terápiás kiegészítőként is használhatók.

Kínálunk praktikus fadobozos lávakő készleteket is, melyekben tárolhatja a készletét.

A formázott lávakövek alkalmasak az izomzatba mélyedő részletes munkára és a trigger pontok kezelésére. A kínálatban olyan formákat talál, mint a pálca, gomba, szög és/vagy lávakőből készült gua sha lemez.

Kínálatunkban megtalálja az óceán által koptatott és Dél-Amerika strandjain gyűjtött bazaltláva köveket is. Az egyes készletekben lévő kövek alakja és mérete kissé eltérhet. A természetesen feldolgozott lávakövek varázsa éppen a különféle formákban rejlik.


Lávakő melegítők

Elektromos eszközök, amelyek általában két részből állnak. Maga a készülék teste melegít, a benne lévő kád pedig a lávakövek vízfürdőben történő melegítésére szolgál. A digitális kijelzővel felszerelt melegítőnél a készülék információkat jelenít meg a beállított hőmérsékletről és a tartályban lévő aktuális hőmérsékletről.

A közepes méretű, kb. 6 literes lávakő melegítők elegendő mennyiségű lávakövet tárolnak részleges testmasszázsokhoz (hát, láb). A teljes testmasszázshoz javasoljuk a lávakövek melegítését a nagyméretű lávakövő melegítőben. Itt egy teljes lávakő készletet tehet egyszerre a melegítőbe, amit teljes testmasszázshoz használhat fel.

A melegítők tőzeg hőhordozók vagy zselés fűtőzsákok vízben történő melegítésére is alkalmasak.

Amit jó tudni a lávaköves masszázsról

A lávaköves masszázs hatása hasonló a szaunához. Mélyen átmelegíti a bőrt és az izmokat, ellazítja azokat, enyhén dehidratálja a testet, kisimítja és ellazítja a bőrt és rendkívül lazító hatással van a pszichére. Alkalmas hideg, száraz időben, hideg lábbal és hideg végtagokkal rendelkezőknek, fokozott stresszes időszakokban pszichés relaxációként.

Milyen a lávaköves masszázs menete?
A lávaköveket a masszázs előtt lávakő melegítőben felmelegítjük. A lávakövek felmelegítésének legpraktikusabb és leggyorsabb módja a duplafalú lávakő melegítő, ahol a készülék külső része melegszik fel, a belső (kivehető) tartályban pedig vízfürdőben melegítik fel a lávaköveket masszázs céljából.

A beállított hőmérsékletre való felmelegítés után a lávaköveket masszázsra használjuk, majd használat után visszatesszük a melegítőbe, hogy újra felmelegítsük, így az egész masszázs meleg kövekkel történik.


A masszázs végén a köveket eltávolítjuk, majd lehűlés után fertőtlenítjük és meleg vízben enyhe zsírtalanítóval vagy szappannal lemossuk. A melegítőt is fertőtlenítjük és kimossuk. Ha nem tervezi hosszú ideig használni a lávaköveket, enyhén olajozza be őket, mielőtt elrakná.


A lávakövek eredete
A bazaltkövek vulkán által kidobott láva maradványai. Vagy az óceán feneke, vagy egy ember csiszolja őket kerek, sima formára, amely kellemes a kéznek és a testnek. A speciális kövek melege mélyen behatol a vendég izmaiba és felmelegíti a masszőr kezét is.

leírás elrejtése
A feltételeknek megfelelnek 33 termékek
SZŰRÉS
SZŰRŐ
Szűrő törlése

A feltételeknek megfelelnek 33 termékek