Lávakövekkel kezdek masszírozni. Melyik készletet válasszam?

2021.8.30.A masszőr életeOvasás 10 perc

A lávaköves masszázs az egyik legkellemesebb pihentető technikák egyike. Nagyon népszerű, különösen az év hidegebb és szárazabb időszakában. Kezdő terapeuta gyakran nem tudja mennyi lávakőre lesz szüksége. Tanácsot adunk Önnek, hogy mit alapján válasszon.

Forró köves masszázs

Rendkívül pihentető masszázs, amely során az előzetes olaj bedörzsölése után a terapeuta 40-60 °C-ra felmelegített sima és kerek kövekkel masszírozza a testet.

Masszázs felmelegített lávakövekkel

A kövekből áramló energia mélyen felmelegíti a bőrt és az izmokat, javítja az anyagcserét és jótékony hatással van a nyirokkeringésre. A hő hatására az erek kitágulnak, a szövetek vérbőrsége javul és a görcsök feloldódnak. Előnye, hogy jótékony hatással van a masszőr kezeire egyaránt.

A lávaköves masszázs után a kliens nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is kellemesen ellazultnak érzi magát. Hatása a szaunázáshoz hasonlítható. A masszázsnak enyhe vízhajó hatása van.

Berendezés lávaköves masszázshoz

A hatékony lávaköves masszázs alapja a megfelelően felmelegített kövek. Az ideális hőmérsékletet nem lehet meghatározni, mivel ez nagyon egyedi, de a legtöbb ügyfél elégedett az 55 °C -ra felmelegített kövekkel. A test teljes felmelegítése érdekében, különösen az állandóan fázó személyek számára, tanácsos melegítő alátéttel alátámasztani az ügyfelet.

A lávakövek felmelegítése

A digitális melegítő edény elengedhetetlen. A kövek más módon történő melegítése nem ajánlott. Ennek egyik oka az, hogy a lávakövek vasat tartalmaznak és például a mikrohullámú sütőben történő melegítésük veszélyes lehet. Sütőben vagy normál edényben nem érjük el az egyenletes felmelegítést, újra felmelegítést és a beállított hőmérséklet fenntartását a masszázs során.

A masszázskövek felmelegítésére szolgáló hordozható tokok praktikusnak tűnnek, de számos hátrányuk is van. Túl sokáig tart a felmelegítés, méretükből adódóan viszonylag kevés követ tudunk elhelyezni és viszonylag drágák.

Lávakövek

Földtani szempontból a kőzetek magmásak, üledékesek és átalakultak. A lávakövek, ahogy a nevük is mutatja, a magmás kőzetek családjából származnak. Magasabb a vastartalmuk, ezért a hőt elnyelik és hosszú ideig megtartják. A masszázs során a testre helyezett lávakövek kellemesen felmelegítik azt és nyugtató nyomással bírnak. Nagyobb súlyuk gyengéd nyomást gyakorol a masszázs során, még akkor is, ha a masszőr a kövekkel csak átcsúszik a bőrön.

Leggyakrabban a lávaköves masszázs során bazalttal találkozunk. Egyes terapeuták kezelt homokkövet vagy mészkövet is használnak az ásványianyag -tartalom és az energiaegyensúly érdekében. A természetesen hideg márványt a forró bazaltkövek kiegészítőjeként és ellenpontjaként is használják, akár a test túlmelegedett területeinek hűsítő masszírozásához vagy a forró kövekkel felváltva. A márvány hűvösségét fokozhatjuk, ha jégbe tesszük.

Masszírozhat hideg márvánnyal is

A kövek alakja, színe és mérete

A bazaltkövek kétféle formában vásárolhatók meg, teljesen természetes vagy feldolgozott formában. Mindkét típus egyenértékű, a kövek tulajdonságai és színe az összetételtől függ. Ezért a terapeutától függ, hogy melyik köveket választja, illetve kombinálja.

A természetes köveket kézzel gyűjtik a strandokon és méret szerint válogatják. Ha két készletet vásárol, a kövek soha nem lesznek teljesen egyformák. A természetes kövek egyszerűen lekerekítettek és általában jól illeszkednek a kézbe. A masszőrök általában megszeretik a saját lávaköveiket. Minden kő eredeti és minden egyes felhasználható a masszázs során.

A masszázs során különböző méretű és formájú köveket használnak

A feldolgozott kövek szintén bazaltosok, de míg az óceán gondoskodik a természetesekről, ezt a kőfajtát az ember alakítja. Előnyük az egyenletes ovális forma. A terapeuta kezében alakjában, vastagságában és összetételében mindig két egyforma kő van. Ezenkívül formálhatók olyan alakra, amelyet nehéz megtalálni a tisztán természetes kövekben - gomba, köröm, félhold, boltív stb.

Mennyi lávakőre van szükségem?

A lávaköveket leggyakrabban szettekben értékesítik. Hogy milyen nagy készletet kell beszerezni, az a masszázs típusától függ, ill. nagyságától függ.

Amit nem tudunk előre megtervezni, az az ügyfél típusa, különösen akkor, ha először jár lávaköves masszázson. Nem lehet pontosan megbecsülni, mennyi hőt vesz fel az ügyfél teste és milyen gyakran kell cserélnünk a köveket a masszázs során. Ez nemcsak a test típusától és az anyagcserétől függ, hanem az ügyfél aktuális fizikai és szellemi állapotától is. Általános szabály, hogy a fáradt és kimerült személy több hőt „húz le” a kövekből.

Részleges masszázshoz elegendő a kisebb, 20 darabos illetve a 33 darabos szett. Ha csak a hátat vagy a lábakat masszírozzuk, ez a mennyiség elegendő. Ne feledje, hogy a felmelegített köveket az ügyfél tenyerébe is elhelyezheti.

Luxus nagy lávaköves szett

Ha több testrész kombinált masszírozását, illetve teljes testmasszázst szeretnénk végezni, akkor tanácsos beszerezni egy nagyobb készletet, különböző méretű kövekkel. Az 59 darabos természetes kövekből álló készlet vagy a 60 darabos feldolgozott kövekből álló készlet kellően variálható a teljes testmasszázshoz is.

Igazi luxus a 71 darabos professzionális lávakő készlet. A méretek és formák széles választéka lehetővé teszi, hogy mindig megfelelő lávakövet készítsen az adott masszázshoz.

Gyakorlati tanácsok

Mivel a lávaköveket az olajozott bőrön használjuk (így jobban elosztja a hőt a test felszínén), mindenképpen érdemes közvetlenül a masszázs után megtisztítani. Szánjon erre elegendő időt a következő ügyfél előtt. Ha ez nem lehetséges, legalább áztassa be meleg vízbe enyhe tisztítószerrel vagy tengeri sóval.

Nem kell aggódnia a lávakövek hosszú élettartama miatt. A bazalt rendkívül kemény kőzet és ha leesik, a padló jobban szenved, mint maga a kő. Vigyázni kell a melegítő edény felületére és törölközővel kibélelni, hogy ne csavarodjon be kövek elhelyezésekor.

A lávakövek hosszú élettartamúak

Megfelelően tisztítva a lávakövek évekig kitartanak. Néhány terapeuta időről időre azt javasolja, hogy természetes elemekkel tisztítsák meg őket - tiszta forrásvízzel (klór nélkül) mossák és hagyják megszáradni és felmelegedni a napon.

Akkor belevág? A lávaköves masszázs abszolút kikapcsolódás, nemcsak a kliens, hanem a masszőr számára is. Egy játék a kövekkel, a hővel és az energiával. Mindenképpen megér egy próbát.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.