Köpölyözők köpölyözésre

A köpölyözés hagyományos, több ezer éves kínai gyógymód. Kiváló és gyors hatásának köszönhetően nagyon népszerű terápia.

Milyen masszázsköpölyt válasszak?

Ha nem tud dönteni, szívesen adunk tanácsot. A megfelelő köpölyök kiválasztásáról szóló cikk információi is segíthetnek Önnek.

Az üvegköpölyök a köpölyözés klasszikusai. Itt vastag falú vagy vékony falú Ω alakú köpölyöket találhat különböző méretekben. Kínálatunkban megtalálhatóak pumpával ellátott műanyag vákuumköpölyök is, melyekhez nem szükséges sem alkohol, sem tűz. Alkalmasak azok számára is, akik félnek a tűztől, vagy biztonsági okokból, amikor gyerekekkel köpölyöznek. Praktikus kombinációt jelentenek a gumiballonos üvegköpölyök vagy a nyomásszabályozáshoz szükséges pumpával ellátott köpölyök.

A szilikon- és gumiköpölyök rendkívül praktikusak és könnyen kezelhetők. Bárhol kéznél vannak, nem áll fenn a törés veszélye, pusztán a köpölyt megnyomva és a bőrre helyezve negatív nyomás keletkezik. Könnyen tisztán tarthatók. A szilikon köpölyök is jó választás az otthoni kényelemben történő köpölyözéshez. A gumiköpölyök keményebbek, mint a szilikon, és nagyobb negatív nyomás alakul ki velük, így például sportolók köpölyözésére alkalmasak.


Használhatja az L-méretű szilikon köpölyöket a nagy izmok, különösen a hát, a comb és a fenék részen. A közepes méretű M szilikon köpölyök alkalmasak kisebb izomzatra, karcsúbb vendégeknek és részletesebb munkákra, például a lapockák és a térd körül. Az S-méretű szilikon köpölyök az arcra, a dekoltázsra és a kis ízületek körüli finom köpölyözésre szolgálnak.

A műanyag, szilikon és gumi köpölyök praktikusak, és minden bizonnyal hasznosak lesznek a mobil masszőrök számára.


TIPP: Szeretne többet megtudni a mobilmasszázsról?

A köpölyöket egyenként és készletben is kínáljuk köpölyözéshez. A készletben kedvezőbb áron vásárolhat köpölyöket. Választhat S, M, L méretű szilikon köpölykészletet vagy különböző méreteket, valamint nagy üvegköpöly készletet köpölyözéshez tartozékokkal.

A köpölyőző segédeszközök a köpölyözős masszázs elengedhetetlen kiegészítői. Orvosi minőségű, sebészeti acél hajlított olló két méretben, az ideális méretű ellenálló pamut tamponok és a technikai alkohol nélkülözhetetlen felszerelések minden köpölyöző kezelést végző és üvegköpölyökkel dolgozó terapeuta számára.


Hogyan zajlik a köpölyözés?

A gyakorlatban leggyakrabban a hát köpölyözésével találkozhatunk, különösen a lapockák, a nyaki vagy ágyéki gerinc és az ízületek (váll, könyök, térd) környékén. A köpölyözés kezdete bármely köpölynél hasonló a klasszikus masszázshoz. A terapeuta mindkét szemével és kézzel megvizsgálja a hátát. Először felméri a bőr állapotát, majd masszázsolajjal vagy emulzióval dörzsöli be a testet, és felméri a bőr alatti szövetek állapotát. Ezért nemcsak aszerint alkalmazza a köpölyöket, hogy hol fáj a legjobban, hanem saját belátása szerint is.


Az üvegköpölyöket lánggal melegítik. Ez negatív nyomást okoz, amikor a köpöly a testre kerül, a jól ismert "rászippantása" a köpölynek a testre. A terapeutának gyorsan kell dolgoznia, hogy a köpöly ne tudjon kihűlni.

A köpölyöket meggyújtott tamponnal melegítik, amelyet alkoholba áztatnak. A terapeuta ezt a tampont egy ollószerű eszközben tartja, amely biztonságosan összepattintható.

A csipesz egyszerű, de nagyon hatékony eszköz. A fogászati ​​tamponban szorosan feltekert vatta jól átitatja az alkoholt, egyenletesen ég és nem esik szét. Ez a kombináció hatékonysága és biztonsága miatt a legnépszerűbb a masszázsterapeuták körében. A terapeutának mindig van egy vízzel teli edénye, amely készen áll a tampon biztonságos eloltására, ha szükséges.

Praktikus átmenet az üveg és a vákuumköpölyök között a nyomásszabályozáshoz pumpával vagy ballonnal ellátott üvegköpölyök.

A vákuumköpölyök esetében a negatív nyomás szabályozása úgy történik, hogy a köpölyből szivattyúval szívják ki a levegőt. A vákuumköpölyök erős, strapabíró műanyagból készülnek, különböző méretekben, hogy a test különböző részein használhatók legyenek. A vákuumköpölyben lévő nyomás nagyon jól szabályozható. A vákuumköpölyöket gyermekek és a tűztől félő emberek számára használják. Gyakorlati okokból mobil masszőrök is használják őket.


A szilikon- és gumiköpölyöket a testre való felvitel előtt összenyomják, ezáltal a levegő egy részét kiszorítják, és negatív nyomást hoznak létre a testre való felvitel után. Nagyon könnyen kezelhetők, könnyen tisztíthatók, és otthoni köpölyöző szolgáltatásokra is alkalmasak. A szilikonkopöllyel végzett végzett köpölyözést minimális tapasztalattal rendelkező személy is végezheti.

Milyen egészségügyi problémák esetében javasolt a köpölyözés:

  • izomfájdalom és merevség
  • fájdalmas és merev ízületek és ínak
  • egyes keringési rendszeri betegségek
  • emésztőrendszeri problémák (székrekedés)
  • légúti problémák (köhögés)
  • magas vérnyomás
  • migrén

A köpölyözés hatásai

A köpölyözésnél megkülönböztetjük a köpölyözés helyi hatásait, különös tekintettel a fájdalom csillapítására, az izmok és a fasciák ellazítására, a köpölyözött terület vérellátására, az anyagcsere javulására a kezelt területen, azaz az anyagcsere salakanyagok jobb eltávolítására és egyúttal. a sejtek gyorsabb vérellátása, így oxigén- és tápanyagellátása, valamint az egész szervezetre gyakorolt ​​általános hatás. Ez magában foglalja a vérkeringés javítását, az idegrendszer megnyugtatását, az anyagcsere javítását, a fájdalom csökkentését, az általános ellazulást és pszichológiai ellazulást, az immunitás támogatását, a nyirok állapotának javítását (a narancsbőr állapotának javulását is), a felső és alsó végtagok vérkeringését (javítja a hideg ujjak állapotát).

A köpölyözés után gyakori jelenség a foltok vagy kör alakú véraláfutások a bőrön. Felületesek, fájdalommentesek és néhány napon belül felszívódnak. A foltok színe a terapeuta által a köpölyök felvitelekor választott negatív nyomástól, valamint a bőr, a bőr alatti szövet és az izmok állapotától függ. A hagyományos kínai orvoslást gyakorló haladó terapeuták fel tudják használni a test és az egyes struktúrák állapotának diagnosztizálására.

leírás elrejtése
A feltételeknek megfelelnek 26 termékek
SZŰRÉS
SZŰRŐ
Szűrő törlése

A feltételeknek megfelelnek 26 termékek