Fülgyertyák

A fülgyertyák méhviasszal átitatott pamuttölcsérek, amelyeket illóolajjal dúsítanak a hatás fokozása érdekében.

Az illatos fülgyertyák a három illóolaj egyikével vannak dúsítva: a citromfű fülgyertya nyugtató hatású, az eukaliptusz fülgyertya frissítő, a fenyő fülgyertya pedig fertőtlenít.

A méhviasz biztosítja a fülgyertya lassú égését. Égéskor enyhe vákuum jön létre, a vér- és nyirokerek kitágulnak, és lehetővé teszik a méreganyagok jobb kimosását a fül körüli területről. Az égéssel keletkező hő meglágyítja a felgyülemlett faggyút, a keletkezett vákuum pedig kéményhatással engedi ki a fülből. Ugyanakkor a nyomás kiegyenlítődik az Eustachian csövön keresztül a fej és a nyak teljes területén.

A fájdalom fokozatosan csökken, és a fül, a nyak, az áll és a melléküregek teljes területe regenerálódik. A vákuum hatását fokozza, ha a méhviaszhoz gyógynövényekből származó illóolajokat adnak. A meleg örvény pozitívan befolyásolja a meridiánok blokkolt energiaáramlásait is.

Mikor alkalmazzunk fülgyertyát?
  • fájdalom, nyomás, fekvés, zümmögés és fülviszketés (akut gyulladás esetén nem)
  • fülfertőzések utáni utókezelés
  • nyálka felhalmozódása a felső légutakban, orrfolyás
  • fülzsír felhalmozódása okozta fejfájás
  • ingerlékenység
  • álmatlanság
  • szaglászavarok

Hogyan kell használni a fülgyertyát?
A gyertya szélesebb felső szélét meggyújtjuk, és a gyertya vékonyabb végét a fülbe vagy a fül mellé helyezzük. A gyertya alá egy négyzet alakú gézt vagy papírzsebkendőt helyezünk, hogy az esetleges égési maradványok ne kerüljenek a testre.

A gyertya a hosszának körülbelül 2/3-áig ég, ami 6-8 percet vesz igénybe. A fülgyertya égett részeit folyamatosan csipesszel kell lecsípni. A gyertya 2/3-a leégése után a többit egy edény vízben eloltjuk, a gyertyát ne próbáljuk elfújással eloltani.

Milyen gyakran gyertyázzunk?
A fülek esetében mindig mindkét fülre helyezzük a gyertyát, nem csak az egyikre, hogy kiegyenlítse a nyomást az Eustach-csőben. Megelőzésként 14 naponta egyszer használunk fülgyertyát. Fülproblémák esetén egymás után 3-5 napig égetünk gyertyát, 1-2 nap szünet után a kezelés megismételhető.

TIPP: A fülgyertyák használatáról a Masszőr magazin cikkében olvashat bővebben.


leírás elrejtése
A feltételeknek megfelelnek 3 termékek
SZŰRÉS
SZŰRŐ
Szűrő törlése

A feltételeknek megfelelnek 3 termékek