Pamut, méhviasz és tűz: A test- és fülgyertyák segítenek az egészségügyi problémák megoldásában

2021.12.21.JótanácsokOvasás 10 perc

A test- és fülgyertya egy ősi segítő és kiegészítő gyógyító terápia, amely nagyon kellemes, nem igényes és fájdalommentes. Gyakran meglepően jelentős egészségjavító hatásai vannak. Hogyan néz ki egy testgyertya, hogyan használjuk és hogyan segíthet nekünk?

A fülgyertya használata

Mi a testgyertya

A test-, illetve fülgyertya méhviasszal átitatott (illóolajokkal dúsított és egyéb összetevőket, például propoliszt is tartalmazhat) pamut, amelyet kúpformába tekernek, középen üreggel.

A testgyertyák gyártásával több gyártó is foglalkozik. A gyertya alapját mindig méhviasz és pamut jelenti.

Ki számára alkalmas ez a terápia

Alapvetően a gyertyázásnak nincs ellenjavallata. Az elővigyázatosság indokolt a méhészeti termékekkel, illetve az illóolajokkal szembeni allergia vagy túlérzékenység esetén, amellyel a gyertyákat átitatták. Elmondható, hogy ez a terápia nem alkalmas azoknak, akik félnek a tűztől és a túl nyugtalan gyerekeknek vagy felnőtteknek, akik a kezelés alatt néhány percig sem tudnak nyugton maradni.

A testre vagy a fülbe?

A test és a fülgyertyák ugyanabból az anyagból készülnek, de a fülgyertyák vékonyabbak. Közvetlenül a fülbe, vagy a fül mögé helyezzük, ha a fül környékén komolyabb egészségügyi probléma van jelen - pl. implantátum, behelyezett tubus vagy akut gyulladás.

Hogyan dolgozunk a testgyertyával

A test- illetve fülgyertya alkalmazása előtt, mindig készítsük elő a tűzforrást (ideális esetben égő gyertyát vagy öngyújtót), hosszú csipeszt és vízzel teli edényt. A testgyertyát nem lehet elfújni, el kell oltani a vízben.

Felkészülés a gyertyás kezelésre

A kúp felső - szélesebb végén egy darab pamut található viasz nélkül. Ezt a fehér darabot meggyújtjuk és a gyertyát a terapeuta a vékonyabb végével a testre helyezi, leggyakrabban a köldökre vagy a fájdalmas területre. A fülgyertya esetében célszerű a hajat a biztonság kedvéért törölközővel letakarni.

Javasoljuk, hogy a gyertyát papírzsebkendővel vagy vastag gézzel támassza alá, mert égés közben hamu hullhat a testre. Ezért egyes gyártók a gyertya végére gézdugót helyeznek és a gyertyacsomagra védőkört rögzítenek, amelyet a gyertya aljára kell csavarni.

A gyertyát szorosan a testre kell helyezni, hogy alulról ne szabaduljon ki a füst. Ha szükséges, csipesszel levágjuk a leégett részeket. Hagyja a gyertyát körülbelül 2/3-ig leégni, ami körülbelül 8 percet vesz igénybe a fennmaradó részt pedig oltsa el a vízzel teli edényben.

Mit várhatunk a fülgyertyától

Kipróbálhatja a fülgyertyát, ha halláskárosodástól, fülnyomástól, fülviszketéstől, torokfájástól vagy gyakori felső légúti gyulladástól, krónikus vagy akut nátha, illetve szaglászavartól szenved. Feszültség és ingerültség esetében is ajánlott.

A gyertya melegsége és a gyengéd vákuum az Eustachianus csövön keresztül kiegyenlíti a nyomást az egész rendszerben és lágyítja a fülzsírt, amely így könnyebben eltávolítható a fülből.

Mit várhatunk egy testgyertyától

A testgyertyákat, mint hagyományos terápiát már régóta használják Európában. Gyengéd vákuumot hoznak létre, felmelegítik az akupunktúrás pontokat, így nagyon hasonlítanak a keleti orvosláshoz. Amely az akupunktúrás pontok stimulálására moxát, köpölyözést, illetve akupunktúrát használ.

A testgyertyák gyengéden, de hatékonyan enyhítik a gyulladást és a fájdalmat. Univerzális helyre - a köldökre vagy közvetlenül a fájó helyre - alkalmazzák. A köldökben történő használat esetén nincs szükség segítségre, saját maga is felhelyezheti a gyertyát.

A testgyertyák illóolajokkal vannak dúsítva

Az a néhány perc, amikor a lángot nézi, nagyon kellemes a terápiában. Ilyenkor ajánlatos átengedni magát a békének, semmitől sem zavarni és elgondolkodni a test gyógyulásán.

Érdekes (bár nehezen ellenőrizhető) információ egy magyar gyógyító hölgyről, aki hosszú távon gyertyát használt és fogyásra programozta az elméjét. Egy év alatt 160 kg-ról -90 kg-ra sikerült lefogynia és megőrizni a súlyát.

Hogyan válasszuk ki a testgyertya illatát

Fontosak a testgyertyákhoz adott illóolajok. Akár a kezelt személyt zavaró nehézségek szerint válasszuk, de gyakran intuitív módon is jól ki tudjuk őket választani.

Nem létezik "rossz" illatválasztás, csak a választott illóolaj esetleges allergiája zavarhatja. Ha bizonytalan és szeretné kipróbálni a gyertyákat, válasszon illóolaj nélküli testgyertyákat. A méhviasz tartalmának köszönhetően ezeknek a gyertyáknak kellemes természetes mézes illata van.

Melyek a legnépszerűbbek?

A legnagyobb érdeklődés az illóolaj nélküli testgyertyák iránt van, közvetlenül mögöttük található a kamillás. A kamilla illóolajos testgyertyák erős gyulladáscsökkentő és gyógyító hatásúak. Alkalmasak stressz és álmatlanság, koncentrációs zavarok, emésztési problémák, magas vérnyomás és fájdalmas menstruáció esetén is. Általánosan mindenhol, ahol fájdalom és görcsök vannak jelen.

Másik népszerű összetevő az eukaliptuszolaj. A szegycsontra helyezhetjük a gyertyát légúti problémák, például nátha és orrdugulás, köhögés, asztma, mandulagyulladás vagy arcüreggyulladás esetén. Az eukaliptusz gyertyák alacsony vérnyomás, reuma és húgyúti fertőzések esetén is alkalmazhatóak.

A teafa illóolajjal ellátott testgyertyák segítenek a gombás betegségek, például a candidiasis és a mycosis kezelésében. Légúti betegségek kezelésére is alkalmasak. A teafaolaj az egyik legerősebb természetes antibiotikum.

Felkeltette érdeklődését?

A test- és fülgyertyaterápia az egészségügyi problémák megoldásának régi és jól bevált kezelő és kiegészítő formája. A tűz titokzatos, amely elégeti a gonoszt, megtisztítja a levegőt és elbűvöli az elmét. Természetes méhviasszal kombinálva igazán hatékony terápia, melynek hatásáról mindenki maga is meggyőződhet, fájdalommentesen és kellemesen.

Próbálta már a test-, illetve fülgyertyát? Használja? Ossza meg velünk észrevételeit.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.