Az ágy magassága illetve elegendő szünet az egyes ügyfelek között. Milyen szokások segítenek hogy a masszőr fitt maradjon?

2021.7.20.A masszőr életeOvasás 10 perc

Az inak gyulladása vagy repedése, carpalis alagút szindróma, hátfájás illetve kiégés. Ez csak néhány a sok probléma közül, amely hosszú időre kivonhatja a masszőrt a gyakorlatból. Hogyan kerülhetjük el őket? Ismerje meg a következő szokásokat.

A helyes szokások segítenek megakadályozni a masszőrnél a fáradtság és kiégés kialakulását

Tartson szünetet

Teljesen foglalt a naptárja minimális szünetekkel az egyes ügyfelek között? Kiégés fenyegeti.

A kliensek masszírozása közvetlen egymást követően, nemcsak a testét hanem a viselkedését és a mentális állapotát is befolyásolja. És ami a legrosszabb, az ügyfelek észre vehetik nyugtalanságát.

Annak érdekében, hogy ne rontsa el hírnevét, tervezze meg napjait legalább 10-15 perces szünetekkel az egyes masszázsok között.

A szünetben kényeztesse magát például légzőgyakorlatokkal, amelyek segítenek mentálisan és fizikailag is felkészülni a következő masszázsra.

A pihenés arról is szól, hogyan tud lazítani munka után. Ezért fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet, folyadékbevitelt, megfelelő alvást biztosítson, ugyanakkor időt találjon a szabadidős tevékenységeire is.

Ezeknek a szokásoknak az alkalmazása után rövid távon nem lesz képes ugyanannyi ügyfelet fogadni, de meghosszabbítja karrierjét. Ami végül hosszú távon sokkal jobban megtérül.

Szánjon időt a testmozgásra

A kezei a munkaeszközei, ezért gondoskodnia kell róluk. Ezért minden masszázs előtt kellően melegítse fel őket. Hogyan?

Kezdje úgy, hogy minden egyes ujját megmasszírozza az ízülettől az ujjbegyig. A középkemény labda nyomásával folytathatja. Fogja meg a hüvelykujja és a mutatóujja között és nyomja meg legalább tízszer. Ismételje meg minden ujjal. Hasonlóképpen melegítse fel a csuklóját és az alkarját.

Az, hogy milyen gyakorlatokat végez, csakis Önön múlik. Ügyeljen azonban arra, hogy ne becsülje alá a bemelegítést és az ujjak, tenyér illetve az egész váll nyújtását.

A testmozgás a bemelegítéssel és az azt követő nyújtással is összefügg. A nap folyamán a masszázságy mellett a kezein kívül a hát, a comb és az ülőizmok, valamint a térd és a láb is terhelésnek van kitéve.

Hogyan lehet megelőzni ezt az izom egyensúlyhiányt és az ebből fakadó egészségügyi problémákat? Tornagyakorlatokkal. Tervezzen edzést edzőteremebn hetente legalább három alkalommal.

Hogy miért fontos a test más részeinek edzése, a váll izmaival lehet legjobban példázni. Ennek oka, hogy a masszázs során továbbra is a teste előtt tartja a kezét, ami miatt a vállak idővel hajlamosak befelé fordulni.

A jelenség megelőzésének egyik legjobb módja annak megerősítése, ellenkező nyújtással vagy egykezes súlyzók húzásával előrehajlásban.

A súlyzókkal végzett gyakorlatok segítenek, hogy a masszőrök fittek maradjanak

Ezekkel a gyakorlatokkal tökéletesen kiegyensúlyozza a váll megterhelt részeit a masszázs során és könnyebben elkerülhetők az izom szövődményei.

Ügyeljen a helyes testtartásra

A test formájának megőrzéséhez ugyanolyan fontos a megfelelő testtartás masszírozáskor. A nem megfelelő helyzetben végzett munka nyomást gyakorol az ízületekre, izmokra és az inakra, ami túlzott kopást és fájdalmat okozhat. Különösen a hát alsó részén és a nyaki gerinc területén.

Ezek elkerülése érdekében csak a legfontosabbat kell betartania - nem szabad előre hajolnia. Lehet, hogy nincs tisztában munka közben az előrehajolssal, de a hosszú távú, hajlított háttal és fejjel a vállak előtt végzett munka hosszú időre kivonhatja a gyakorlatból.

A helyes állás és testtartás segít megakadályozni a masszőr túlterhelését

Az ügyfél testén kívül az ágy magassága is befolyásolja, hogy hajlik-e előre a munkahelyen vagy sem. Ezért figyeljen rá a legjobban, mert mindenki más magasságban dolgozik ideálisan. A különböző technikákhoz különböző ágymagasság-beállítások is szükségesek.

Ha megfelelő masszázságyat keres, válasszon könnyen beállítható típust. Az egyik legnépszerűbb a velvesa webáruházban a Lipt D-05 minőségi bükkfából készült masszázságy, amely alkalmas mobil masszőrök számára.

Masszázsággyal elégedett masszőr
Adriana Ďurišová, masszőr termékvéleményében leírta a Lipt D-05 masszázságy használatával kapcsolatos tapasztalatait.

Változtassa meg a masszázs technikáját

Az, hogy a masszázs fizikailag megterhelő, tagadhatatlan. Órákon át tartó nyomás az ügyfelek testén egyszerűen megterheli az egész mozgásszervi rendszert, amelyet a legjobb technológiából sem hiányzik. Ennek ellenére meg kell változtatni a masszázs technikáit.

A masszázs nehézsége továbbra is hasonló marad, de a különféle technikáknak köszönhetően megelőzheti a fáradtság miatt kialakult sérülések kialakulását.

Válassza ki a technikát, figyelembe véve saját testi adottságait is. Például, ha hipermobil hüvelykujjtól szenved, használjon több technikát a tenyerével vagy az alkarjával.

Az alkar használata masszírozás közben

Különböző segédeszközök, például hengerpárnák illetve félhenger párnák, szintén megkönnyítik a nagy erő alkalmazását, amelynek köszönhetően a klienst megfelelően pozicionáéhatja az ágyon.

Ha pedig erőre van szükség, ügyeljen arra, hogy a lehető legnagyobb nyomást gyakorolja az egész test súlyára, ne csak a vállra. Ez megakadályozza a nem kívánt fájdalmat, fáradtságot vagy sérüléseket.

Ne fájdalommal

Bár betartja az összes fent említett munkaszokást, előfordulhat, hogy nem kerüli el a masszírozás okozta fájdalmat.

Befejezésül emlékeztetjük arra, hogy amint megérzi a fájdalom vagy a test károsodása első jeleit, azonnal kezdje oldani a problémát.

Azért, mert ha önmegtagadással dolgozik, a fájdalom krónikussá válhat, veszélyeztetve karrierjét. Ezt senki nem akarja. Sem Ön, sem pedig az ügyfelei.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.