10 dolog, amely nem hiányozhat a masszázsszalonban

2021.9.27.Velvesa ajánljaOvasás 10 perc

Amikor masszázsszalont nyit, egyértelmű, hogy masszázságy lesz benne. És tovább? Néhány dolog szükséges a szalonban, vagy nagyon praktikus, ha kéznél van. Erről meggyőzzük a cikkben.

Masszázsszalon felszerelése

A masszázsszalon megnyitásakor a masszőr a bürokrácia és a higiéniai követelmények betartásával gyakran annyira el van foglalva, hogy nincs ideje foglalkozni a szalon berendezésével.

A gyakorlati tapasztalatok alapján szeretnénk felsorolni azokat a tárgyakat, amelyek megkönnyítik a masszőr illetve a terapeuta munkáját, vagy nélkülözhetetlenek.

1. Pamutlepedők

Amikor az ügyfél belép a masszázsszalonba és csak egyszer használatos lepedővel fedett masszázságyat lát, úgy érezheti magát, mint az orvosi kivizsgáláskor. A masszázsszalon ágyának kényelmet és tisztaságot kell jellemeznie. Puha takaró, kényelmes fehér pamutlepedő és a higiénikus egyszer használatos lepedő az ideális.

2. Egyszer használatos lepedők

A higiénikus egyszer használatos lepedők kellemes anyagból készülnek, sima és puha tapintásúak. Természetesen minden kliens számára előkészíthet pamutlepedőt és használat után kimoshatja, de gyakorlati szempontból az egyszer használatosak jobban megfelelnek. Védik az ágyat és az egyéb berendezést az olajtól és a bőrpikkelyektől.

Egyszer használatos lepedők nem szőtt textilből alkalmasak a masszázságyra

3. Egyszer használatos fejtámlák

A fejtámla és az arcnyílás az ágyon különféle szennyeződésekkel találkozhat, izzadság és smink formájában az ügyfelek arcáról. A masszázságy ezen erősen használt része extra védelmet érdemel. Az ügyfél szempontjából is kellemesebb arccal lefelé feküdni a puha egyszer használatos fejtámlára, mint közvetlenül a műbőrre.

4. Hengerpárna

A hengerpárna illetve a félhenger párna nem tűnhet a masszőr számára szükséges felszerelésként, amíg nem találkozik olyan ügyféllel, aki megköveteli a lábak pozicionálását a masszázs során. Mindenkinek más formájú a medencéje és a lábak elhelyezkedése is. Vannak olyan típusú ügyfelek, akik nagyon kényelmetlenül érzik magukat anélkül, hogy lábukat hengerpárnával vagy félhenger párnával támasztanák alá és ebben az esetben nem tudják teljesen élvezni a masszázst.

5. Fertőtlenítés

Az testápoló létesítmények fertőtlenítésének szükségességét nem lehet vitatni. Fontos, hogy olyan fertőtlenítési módszert válasszunk, amely nemcsak a higiéniai követelményeknek megfelelő és ezért hatékony a legtöbb kórokozó ellen, hanem egyidejűleg nem károsítja az ágy kárpitját sem.

Nem szabad megfeledkeznünk a láb fertőtlenítéséről. Az óvatosság és a higiénia ellenére a gombás betegségek különösen veszélyesek az uszodák, illetve wellness létesítmények látogatásakor. Nyáron az emberek gyakran flip-flopban járnak, a lábuk poros. A zokni apró részecskéi is kényelmetlenné tehetik a masszőr munkáját.

6. Semleges masszázsolaj

Első olvasásra nevetséges ugye? Végül is milyen masszázsszalon az olyan, amelyben nem találunk masszázsolajat? De a szó hangsúlya a semlegesre vonatkozik.

Tomfit masszázsolaj és hengerpárna a láb alá

A legjobbat szeretné nyújtani ügyfeleinek és különféle kezelésekre alkalmas masszázsolajokat vásárol - rozmaringosat a fáradt lábakra, árnikásat a fájó izmokra, levendulásat, hogy megnyugtassa az elmét ... De elfelejti azokat az ügyfeleket, akiket zavar az illat vagy érzékeny a bőrük és allergiás reakcióra hajlamos.

Ezeknek az ügyfeleknek semleges masszázsolajat kell kínálni, lehet ásványi vagy növényi.

7. Fürdőlepedők és törölközők

Soha nincs elég fürdőlepedő és különböző méretű törölköző. Néhány ügyfél annyira fázós, hogy szó szerint be kell fedni a testük minden egyes centiméterét.

Ha kéznél van megfelelő törülköző vagy fürdőlepedő, akkor a legtöbb problémát megoldja az ügyfél pozicionálásával és letakarásával, az olaj törlésével, a fehérnemű védelmével, egy masszázsággyal vagy székkel. Igen, az eldobható papírtörlő praktikus. De a masszázs után az ügyfél testének letörlése velük nem túl pihentető. Ha nem töröl kifejezetten színező olajokat (például orbáncfű), válassza a puha törülközőt.

8. Papírtörlő és zsebkendő

Legyen szó kiömlött olajról, vízről a diffúzorból, izzadságról a homlokról vagy gyertyaviaszról, a papírtörlő azonnal eltünteti a masszázsszalon minden balesetének nyomát.

A kliensek üregei gyakran kitisztulnak a masszázs során ezért ki kell fújni az orrukat. Ajánljon nekik puha higiénikus papírtörlőt.

Kötelező felszerelés - törölközők és papírtörlők

9. Eldobható ruházat és papucs

Az eldobható ruházat nem feltétlenül szükséges kellék a masszázsszalonban, de sok ügyfél elégedett lesz, ha nem szennyezi be a fehérneműt a kezelés során. Az ügyfelek nem mindig gondolnak a masszázshoz alkalmas ruházatra, különösen akkor, ha közvetlenül a munkából mennek a kezelésre.

Az eldobható fehérnemű kellőképpen laza, így lehetővé teszi a masszőr számára, hogy hozzáférjen az izomterületekhez, amelyeket gyakran a szokványos fehérnemű gátol. A masszőr alaposabban végezheti a masszázst.

A masszázshelyiség higiéniája érdekében ajánlatos papucsot kínálni az ügyfeleknek. Annak érdekében, hogy az ügyfeleknek ne kelljen csak zokniban vagy mezítláb menniük a bejárattól a masszázságyig vagy az öltözőbe, készítsen nekik kényelmes papucsot.

10. Melegítő alátét

A hűvös időben nincs kellemesebb dolog, mint lefeküdni a fűtött masszázságyra, és a fáradt izmokat a masszőr gondoskodó kezére bízni.

A melegítő alátét viszonylag olcsó befektetés ahhoz képest, milyen mértékben járul hozzá az ügyfelek kényelméhez. És éppen az ilyen "apróságok" miatt térnek vissza Önhöz az ügyfelek - a jó közérzet, a melegség és a törődés érzete miatt.

Bónusz a végére

A masszázsszalon igen kellemes kiegészítője az olajmelegítő. A cserélhető tartalék olajpalackoknak köszönhetően több kellemes hőmérsékletre melegített masszázsolaj lehet kéznél.

A felmelegített masszázsolaj a felvitel után azonnal átadja a hőt az izmoknak, jobban eloszlik és csuszamló.

Mindezeket a termékeket és természetesen ennél sokkal többet megvásárolhat nálunk a velvesa.hu webáruházban, örömmel várjuk.

Masszázsolaj melegítők
Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.