Velox Foam Extra 1l

Velox Foam Extra 1l

4 362 Ft
3 435 Ft ÁFA nélkül

										
																		
																		
																		
																		
																		
								
+
-
4 362 Ft
3 435 FtÁFA nélkül

Az alkoholmentes spray fertőtlenítő hab tisztítja és fertőtleníti az alkoholra érzékeny eszközöket és felületeket. Ezek főként üveg, porcelán, fém, műanyag és gumi felületek. A habot masszázs-, wellness- és szépségszalonokban, de egészségügyi és szociális létesítményekben is használják. Alkalmas masszázságyak, bőrkárpitok, műbőr felületek, fotelek, orvosi műszerek, rehabilitációs segédeszközök, inkubátorok és lámpák fertőtlenítésére.

A fertőtlenített felületeken nincs foltosodás, kopás, mert a fertőtlenítő hab nem tartalmaz aldehideket, színezékeket vagy foszfátokat. Kíméli az ABS műanyagot és a bevonó anyagokat. Széles spektrumú hatásának köszönhetően hatékony a baktériumok, gombák és vírusok ellen.
A készítményt hígítatlanul használjuk, azonnali felhasználásra alkalmas. A kezelt felületeket nem kell vízzel leöblíteni, csak eldobható ronggyal letörölni.
A fertőtlenítő hab kellemes citrus illatú, és a felvitel után tisztán, biztonságosan és további vendégek számára készen hagyja a felületeket.

Használat:
  • A palackon lévő porlasztó kétállású rögzítéssel rendelkezik, mellyel állítható a készítmény kijuttatása spray vagy hab formájában. A habfeltét használatakor nem keletkezik aeroszol, ezért inkább masszázsszalonokban használható az ágy és a szerszámok fertőtlenítésére a következő vendég érkezése előtt. A habot permetezővel 20-30 cm távolságból vigyük fel a felületre úgy, hogy az egész felületet befedje. Hagyja hatni a habot az előírt ideig, attól függően, hogy milyen baktériumspektrumot kíván eltávolítani a fertőtlenített felületről. Törölje le a felesleges habot egy eldobható törülközővel. Ügyeljen arra, hogy a fertőtlenítőszer egyenletesen és elegendő mértékben kerüljön a teljes tisztított felületre.
  • A fertőtlenítő habot fújja eldobható törölközőre, dörzsölje át a felületet és hagyja rajta, amíg meg nem szárad.

Különösen érzékeny anyagok (természetes bőr) fertőtlenítésekor ajánlatos először egy kis, rejtett területen tesztelni a fertőtlenítő hab reakcióját.
Figyelmeztetés: Alkalmazáskor használjon védőfelszerelést. Kerülje a szemmel és arccal való érintkezést. Bőrrel való érintkezés esetén mosson kezet szappannal és meleg vízzel. Ne keverje össze a készítményt más fertőtlenítőszerekkel.

Összetétel:

100 g fertőtlenítő hab tartalma:

  • 0,15 g – N-(3-aminopropyl)-N-dodecylpropán-1,3-diamín
  • 0,14 g – Poly(oxy-1,2-etándiyl),a-[2-(didecylmetylamino)etyl]-omega-hydroxy-,propanoát (só)

Térfogat: 1000 ml

Vélemény

Írja meg véleményét a termékről.

Gyakori kérdések

  • Hogyan vásároljon
Hogyan rendelhetek?

1. az e-shopban leadott megrendeléssel regisztrált vagy nem regisztrált vásárlóként
2. telefonon munkanapokon 8:00 - 16:00 között
3. e-mailben az info@velvesa.hu

Hogyan fizethetek?

1. kártyával online
2. utánvéttel (készpénzzel vagy kártyával a futárnál)
3. banki utalással

A kártyás fizetés sikertelen volt, mi a teendő?

A kártyás fizetés általában a következő okok miatt sikertelen:
- helytelen kártyaadatokat adott meg, vagy a kártya lejárt
- nincs elegendő pénz a bankszámláján, vagy a kártyás fizetéshez beállított összeg nem elegendő

Hogyan tovább?
A következő módszerek közül választhat:
1. Kérjük ellenőrizze a kártya adatait, és regisztrálja újra a megrendelést. Figyelmesen adja meg a fizetéshez szükséges adatokat.
2. Ha más fizetési módot választott, hozza létre újra a megrendelést, és válassza az utánvétes fizetést vagy a banki átutalást.
3. A leadott megrendelés a rendszerünkben marad, ezért munkanapokon 8:00-16:00 vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, ahol megrendeléséhez más fizetési módot választunk.

Lehetséges-e változtatni a megrendelésben?

Általában nem jelent problémát az áru mennyiségének vagy típusának, a szállítási cím valamint a szállítás módjának megváltoztatása a megrendelésben. Kérjük mielőbb lépjen kapcsolatba velünk. Sajnos nem tudjuk módosítani a megrendelést, amelyet már becsomagoltunk és átadtunk a futárszolgálatnak.

Mikor kapom meg a megrendelést?

Ha megrendelését munkanapon 12:00 óraig leadja, a csomagot a következő munkanapon kézbesítjük. A raktáron lévő árura vonatkozik.

Ha a rendelt termék nincs raktáron, akkor telefonon értesítjük Önt az árukészlet és a megrendelés kézbesítésének várható időpontjával kapcsolatban.

A raktárunkból történő kiszállítást követően a futárszolgálat átveszi a csomagot:
GLS futár - a kézbesítés napján e-mailt kap, amely tartalmazza a csomag kézbesítésének idejét /3 órás időköz/. A csomagot átirányíthatja a futárszolgálat utasítása szerint.
Csomagküldő - a megrendelés kiválasztott pontra történő kézbesítésének napján e-mailt / SMS-t kap, amely tartalmazza a csomag átvételéhez szükséges kódot és egyéb utasítást. A csomagot bárki átveheti, aki megmondja a csomag átvételi kódját a gyűjtőhely üzemeltetőjének.

Visszaküldhetem az árut indoklás nélkül?

Igen, az árut indoklás nélkül visszaküldheti a kézbesítéstől számított 14 napon belül. Csak nem sérült árut lehet visszaküldeni. Csomagolja be az árut az eredeti csomagolásba.

Hogyan reklamálhatom az árut?

Bármilyen panasz esetén forduljon hozzánk.

Garanciális igény
- a megvásárlásától számított 2 éven belül
- a lehető leggyorsabban megoldjuk, a szállítás költségeit mi álljuk

Expressz reklamáció
- az expressz reklamáció ikonnal jelölt termékekreexpressz reklamáció azonnali termékcsere vagy a sérült alkatrész cseréje
- munkanapon 12:00 óráig jelezze nekünk a termék károsodását vagy meghibásodását (küldjön képet a sérülésről vagy a hibáról e-mailben)
- a következő munkanapon ingyenesen kézbesítjük az új terméket vagy alkatrészt

Garancia utáni panasz
- olyan gyorsan oldjuk meg, mint a garancia ideje alatt
- a költségeket az ügyfél viseli
- néha elég csak a hibás alkatrészt kicserélni, és a termék tovább működik - vegye fel velünk a kapcsolatot