Megfázás? Nézze meg, miben tud hatékonyan segíteni a velvesa

2024.2.26.Velvesa ajánljaOlvasás 4 perc

A megfázás, a nátha és a köhögés kellemetlen társaság. Nehéz elkerülni őket, különösen a hirtelen időjárás-változások és száraz tél idején. Bár a velvesa masszázs webáruház, számos olyan terméket is kínálunk, amely hatékonyan segíthet a légúti megbetegedések esetén. A cikkben egyszerű tippeket is talál a nátha, megfázás és a köhögés enyhítésére.

Segítség megfázás esetén

Lábfürdő forró vízben

Nagyanyáink bevált klasszikusa, amely gyorsan felmelegít és enyhíti a megfázást. Még jobb hatást érhet el, ha a vizet tengeri vagy magnézium sóval és magnéziumolajjal dúsítja.

Töltse meg a lavórt a legmelegebb elviselhető vízzel, a bokái fölé kellene érnie. Körülbelül fél csészényi fürdősót és fél teáskanál magnéziumolajat keverjen a vízbe. Áztassa be a lábát legalább 10-15 percig, ha a víz kihűl, adjon hozzá forró vizet. Fürdő után szárítsa meg jól a lábát, kezelje krémmel és tartsa melegen. A fürdőt naponta 1-2 alkalommal ismételheti, amíg a megfázás tünetei enyhülnek.

Enyhítse a légutakat

Nagyon gyorsan enyhítheti a megfázást, a fejfájást és az orrmelléküregeket az aromaterápia segítségével. Tegyen néhány csepp illóolajat a diffúzorba, vagy közvetlenül használjon természetes légfrissítőt.

Megfázás esetén válasszon légúti problémákra közvetlenül keveréket vagy illóolajokat és ezek kombinációit, alkalmas például az eukaliptusz, citrom, levendula, niaouli, fenyő, menta, lucfenyő, rombusz, kámfor, gyömbér és vörös kakukkfű.

A kis kiszerelésű balzsamok és krémek, melyeket mindig magánál tarthat, és az első tünetek megjelenésekor vagy megelőzésként azonnal használhatja, utazás közben is praktikus segítők a megfázás esetén. Alkalmazza őket a halántékra, az orr alá, a mellkasra és a hátra, akár éjszaka is.

TIPP: Ha nem akar illatozni, vigyen fel egy kis mennyiségű balzsamot a tenyerére, dörzsöléssel melegítse fel, tegye a tenyerét az orrához, és lélegezzen mélyeket néhány percig.

Az ismertebb vörös tigrisbalzsamnak van fehér változata is, amely légúti problémákra alkalmas. A Strongpower Magic kenőcs praktikus kis kiszerelésben kellemesen felfrissíti és ellazítja a légutakat.

Adja vissza a hőt a testének

Ha megfázunk, szó szerint hőt veszítünk, és jó, ha további hőellátással elősegítjük a szervezet gyógyulási folyamatait.

Néha nem elég felöltözni vagy meleg vízzel lezuhanyozni, ilyenkor segít a melegítő alátét vagy takaró vagy kisebb melegítő zsák a kéz, láb, derék vagy a nyak melegítésére, mint például a természetes cseresznyemagvas párna vagy a zselés tasak.

Száraz köhögés esetén olajos borogatás is készíthető a felköhögés támogatására. Pamutszövetre vigyünk fel kellemes hőmérsékletre felmelegített olajat, helyezzük a mellkasra, vagy akár a hátára, fedjük le műanyaggal vagy fóliával, és takarjuk le felmelegített törölközővel, takaróval vagy még jobb, meleg tőzeg melegítő párnával. Hagyja rajta a pakolást fél óráig-egy óráig, naponta 2-3 alkalommal megismételheti.

Vesse be a nehéz kalibert

A biolámpa sokak számára még mindig ismeretlen újdonság. Nemcsak a sebek, hegek gyógyulásában, a bőrfiatalításban segít, hanem megfázásnál, arcüreg-problémáknál is. A biolámpával való melegítés kellemes, fájdalommentes és mindössze néhány percet vesz igénybe naponta, 2 x 5 percet óránként, napi 2-3 alkalommal. Nem kell ránézni az órára, a biolámpában beépített időzítő található, ami percenként sípolással figyelmeztet.

Legyenek egészségesek, és ha véletlenül épp most megfázott, kívánjuk, hogy legyen mielőbb újra fitt.
A velvesa csapata

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.