Praktikus segédeszközök, amelyekkel otthon is masszírozhat | velvesa.hu

Praktikus segédeszközök, amelyekkel otthon is masszírozhat

2021.11.2.Velvesa ajánljaOlvasás 5 perc

Az otthoni masszázs nem csak kézzel végezhető. Szeretnénk Önnek bemutatni néhány praktikus segédeszközt, amellyel masszírozhat otthon vagy az irodában vagy például hazafelé a buszban is.

Már egy rövid masszázs is segít és felfrissít. A testmozgáshoz hasonlóan a masszírozásnál is nagyon fontos a rendszeresség. A rövid azonban rendszeres fej-, illetve lábmasszázs nemcsak a masszírozott testrész, hanem az egész szervezet jobb állapotához is hozzájárulhat. Ha nem tud masszázsra menni, mert nincs kire hagyni a gyermekeit, egy bizonyos kortól bevonhatja őket a masszázsba.

Tehát mi használható a masszázshoz? Az alábbiakban bemutatjuk a masszázssegédeszközöket a legkisebbektől, amelyek kézitáskában vagy zsebben is elférnek, egészen a masszírozó berendezésekig, amelyek a profiknak is tetszenek. Ugyanakkor ezek mind jó ötletek ajándéknak is.

Akupresszúrás masszázsgyűrű

Kisméretű rozsdamentes acél gyűrű. Az anyagot kis háromszögekké formálják, amelyek végeit különféle módon forgatják. Amikor a gyűrűt az ujjára húzza, számos akupresszúrás pontot masszíroz.

Amellett, hogy kellemes, nagyon hasznos is. Ha fáradt vagy hideg a keze és az ujjai, a rendszeres gyűrűs masszázs segít és szórakoztató is.

Ezt a kis segédeszközt mindenhová magával viheti. Nem kell hozzá elem, nem hangos, nem zavar senkit. Mehet vele dolgozni, edzésre, tévézni és a buszra is. Ezenkívül a gyűrű mozgatása az ujjakon nyugtató hatású.

Akupresszúrás karkötő

Az akupresszúrás karkötő az akupresszúrás gyűrű nagyobb testvére, amely a kéz csuklótól felfelé történő masszírozására szolgál. A masszázs serkenti az akupresszúrás pontokat, ezáltal a kezek vérellátása megnő, ellazulnak és felmelegednek. Ezenkívül a karkötővel végzett masszázs nyugtató hatású.

A fejmasszírozó praktikus segédeszköz

Fejmasszírozó

A masszázspók olyan segédeszköz, amely sok embernek az egész testen hidegkirázást okoz. A fejmasszírozót a fej tetejére helyezzük és a sapkához hasonlóan a fejre tesszük. Finom, kis golyókkal ellátott fémlábacskák kellemesen masszírozzák a fejbőrt és átfésülik a hajat.

A fejmasszírozóval végzett fejmasszázs nemcsak a fejet, hanem az egész testet is ellazítja, javítja a hangulatot, oldja a feszültséget, a stresszt és az ezzel összefüggő fejfájást. A fejbőr serkentése pozitív hatással van a haj növekedésére és minőségére.

Lábmasszázs alátét

A láb masszírozására rugalmas szegekkel ellátott fa alátétet használnak. A szegek az akupresszúrás pontok helyén találhatók, amelyeket különböző színekkel jelölnek az alátéten.

Ez az alátét valójában reflex lábmasszázst szimulál. A rendszeres talpmasszázs erősíti az immunrendszert, a vérkeringést és a belső szerveket.

Esetleg reggelente rendszeresen mérleg helyett a masszázsalátétre állni?

Talpmasszázs hengerek

Öt pár forgatható fagörgő finom ívben. Élvezheti a kényelmes reflex talpmasszázst ülve, például tévénézés közben. Kezdetben a masszázs túl erős lehet, ezért hagyja a lábán a zoknit. Amikor a lába hozzászokik a nyomáshoz, masszírozza mezítláb és növelje a nyomás erősségét.

Masszírozó hengerek talpmasszázshoz

Ez a masszázsforma akkor megfelelő, ha fáradt vagy fáj a lába, vagy este a lábai nyugatlanok. A lábak vérbősége megnő, megnyugszanak, a masszázs reflexiós hatása jótékonyan hat a belső szervekre.

Masszázs szárazon vagy zuhanyozás, illetve fürdőzés közben

Bőrünk minden évszakban figyelmet érdemel.

Szárazon, illetve a fürdőzés során végzett masszázs során a bőr vérellátása megnő, megszabadul az elhalt sejtektől, a gyengéd masszázs javíthatja a nyirokáramlást. Az eredmény szebb, egészségesebb, puhább, egységes színű bőr, száraz foltok nélkül.

Játék vagy masszázs?

Úgy gondolja, hogy csak felnőttek masszírozhatnak? Hogy a gyerekek keze kicsi, gyengék és nincs türelmük? A masszírozó állatkákra ez nem érvényes. A kerekekkel és kiemelkedésekkel ellátott ló és kacsa egy kisgyermek kezében is hatékony masszázseszközzé válhat.

Csak győzze meg az utódát, hogy a lóval ne a szőnyegen, hanem a hátán sétáljon.

Rezgő masszázs pisztollyal végzett masszázs

Elektromos masszázs készülékek

Ez akkor megfelelő, ha nincs kéznél masszőr. Masszázs készülékek széles választéka elérhető. A legtöbb a masszírozás mellett inframelegítést is kínál.

Az elektromos masszírozó készülékek különféle kombinációban nyújtanak masszázst ütögetéssel, vibrációval vagy körözéssel. A legkisebb "kézitáska" mérettől egészen az otthoni masszázsra és a profik számára is alkalmas masszázspisztolyig.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació