Maderoterápia - masszázzsal a gyönyörű testért

2022.3.22.JótanácsokOlvasás 5 perc

Nagyon csábítóan hangzik, hogy szép vonzó alakot formálhat, lefogyhat és ehhez nem szükséges edzeni. A maderoterápia sokat segíthet az alakformálásban. Milyen ez a masszázs és miért ajánlott leginkább nőknek?

Maderoterápia

Mi a maderoterápia

Ez olyan masszázs, amely az alakformálásra, a bőr alatti zsír és a cellulit lebontására irányul. A masszázs után a bőr feszes, jobb szerkezetű, egyenletes színtónusú lesz.

A maderoterápia különösen alkalmas nők számára. Amint azt a narancsbőrről szóló cikkben említettük, a férfi és a női test bőr alatti szövete eltérő. Ezért a cellulit, népiesen narancsbőr túlnyomórészt a női testen alakul ki. A maderoterápia célja, hogy javítsa a problémás testrészek küllemét, ahol leggyakrabban alakul ki a nem kívánt bőr alatti zsír és a látható a cellulit.

A maderoterápiához speciális anatómiailag kialakított fából készült eszközöket használnak. A legelterjedtebbek a barázdált, illetve textúrált felületű hengerek. Különféle alakú mozgatható kerekekből vagy kockákból állnak. További eszköz a több szögben és hajlításban kialakított simító, amelyet a test bármely területén lehet használni, valamint a speciális fa köpölyözők.

A maderoterápia előtti kezelés

Honnan származik

Maga a maderoterápia a spanyol fa „madera” szó és a terápia – kezelés, gyógyítás – szó kombinációja. Tehát szabadon lefordítva ez egy terápia, illetve fával végzett masszázs.

A masszázs évszázadokkal ezelőtti eredetét a keleti országokban találhatjuk, modern formáját Dél-Amerikában, Kolumbiában és Brazíliában alakították ki.

A maderoterápia előnyei

A maderoterápiára fel kell készülni. A masszázs előtt növelni kell a folyadékbevitelt és mellőzni kell a nehezebb fizikai tevékenységeket. Megfelelő, ha közvetlenül a terápia után lepihenünk, ugyanis a regenerációs fázisban a masszázs hatása erősebb.

Közepes méretű hengerkészlet maderoterápiához

Közepes méretű hengerkészlet maderoterápiához
-12%

36 590 Ft

32 096 Ft

Mit várhat a rendszeres maderoterápiától?

 • feszes és sima bőr egyenletes tónussal,
 • karcsúbb test jól meghatározott ívekkel,
 • a bőr szerkezetének javulása,
 • a cellulit, a bőr alatti zsír és a striák enyhülése,
 • a nyirok állapotának, az ellenálló képességnek és az anyagcsere javulása,
 • izomlazítás,
 • izom- és szövetfájdalom csökkentése,
 • hangulatjavítás, stresszcsökkentés.

Egy masszázs = karcsú test?

Sajnos ez nem így működik. Bár a terapeuták már három alkalom után látható eredményeket ígérnek. Egy kezelés 30-45 percig tart és egy ciklusban 10-15 terápia javasolt, ideális esetben minden második nap. A látható eredmények érdekében legalább hetente kétszer.

A maderoterápia előtti kezelés

Minden kezelést nyirokmasszázzsal ajánlott kezdeni, ill. a bőr és a szövetek előkészítésével a masszázshoz. Masszázsolaj felvitelével folytatódik. A terapeuták olyan masszázsolajokat választanak, amelyek támogatják az anyagcseréjét és a cellulit lebomlását. A harmadik fázisban a masszőr fahengereket és eszközöket használ a masszázshoz. Gyors, dinamikus mozdulatokkal masszíroznak és áthaladnak a test minden olyan problémás részén, ahol nagyobb a bőr alatti zsír és cellulit aránya, mint például a fenék, comb, csípő, has, kar és a hát.

Arc maderoterápia

Arc madroterápia is alkalmazható. Stresszoldó hatású, hidratálja és pihenteti a bőrt, megemeli az arc kontúrjait.

A maderoterápia akkor a leghatékonyabb, ha az egészséges életmódhoz tartozó tevékenységek közé sorolja. Ez azt jelenti, hogy ezt a kezelést könnyebb ételek fogyasztásával, megfelelő folyadék bevitellel, sok alvással és mérsékelt fizikai aktivitással /ideális esetben a friss levegőn/ kell kombinálni. Feltétlenül vegye figyelembe a masszázst végző terapeuta tanácsát is.

Ellenjavallatok

A maderoterápia eléggé leterheli a szervezetet, hiszen kihat a folyadékmozgásra, a nyirok mozgására és ezáltal az immunrendszerre is. Más masszázsokhoz hasonlóan, ha komolyabb egészségügyi problémákkal küzd, a masszázs előtt érdemes orvoshoz vagy terapeutához fordulni.

A maderoterápia nem javasolt a következő állapotok esetén:

 • visszér,
 • bőrbetegségek,
 • friss sebek,
 • trombózis,
 • akut fertőző betegség,
 • gyulladás a szervezetben,
 • terhesség, szoptatás,
 • onkológiai betegségek,
 • cukorbetegség,
 • ellenőrizhetetlen magas vagy alacsony vérnyomás.
Fogyás és alakformálás maderoterápiával

A melegebb napok első jeleinek beköszöntével sokan ráébredünk, hogy télen elhanyagoltuk alakunkat és bőrünket, pulóverek, kabátok alá rejtettük.

Bőrét és testét otthona kényelmében is kezelheti. A maderoterápiás segédeszközöket a test problémás területeinek önmasszázsára tervezték, ahol a zsír felhalmozódik és narancsbőr alakul ki. A rendszeres ápolás jutalma a szépen ívelt test és a ragyogó bőr.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.