Segíthet a masszázs narancsbőr ellen? | velvesa.hu

Segíthet a masszázs narancsbőr ellen?

2022.1.24.Fitt és menőOvasás 10 perc

A dudoros narancsbőr önmagában egészségügyi szempontból nem veszélyes, esztétikai szempontból viszont nagyon zavaró lehet. Ma megnézzük, mi is valójában cellulit és segíthet-e a masszázs újra kisimítani bőrünket.

A cellulitet narancsbőrnek is nevezik

Honnan jött?

A cellulit 10 nőből 9-et érint, míg a férfipopulációnak csak körülbelül 10%-át. A bőrgyógyászok négy fokozatra osztják aszerint, hogy mennyire látható a test felületén.

Kezdjük azzal, hogy ez egy mindennapos dolog, ami a szövet szerkezetével kapcsolatos és jelenléte nem feltétlenül jelenti azt, hogy önkéntelen tulajdonosa túlsúlyos, nem tornázik, nem egészséges vagy keveset törődik magával. A cellulit csak rosszakaratában jelentkezik és a legtöbb nőt érinti, még a vékonykákat és a soványakat is.

A cellulitről egészen a múlt századig nem beszéltek. Köszönhető a minidivatnak, a bőr feltárásának általános trendjének, az egyre inkább ülő életmódnak, melynek következménye a hízás vagy a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása? Valószínűleg minden tényezőnek együtt.

A narancsbőrnek több fokozata van

Hogyan néz ki a bőr alatt?

Bőrünk három rétegből áll: felhám, irha, bőralja, melyben bőr alatti zsír is található. A férfiak és a nők bőre elsősorban a kollagén szerkezetében különbözik, amely a kötőszövetek fő fehérjéje. A nőknél deszkából alkotott kerítés formájú, a férfiaknál inkább hálós.

A férfi kollagénhálózat szerkezete jobban ellenáll az alatta lévő zsírszövet nyomásának. Ha a hormonális faktorok is hozzájárulnak, könnyen feltételezhető a narancsbőr kialakulása a női bőrön. A zsír "átnyomódik" a szövet szerkezetét, ezáltal láthatóvá válnak a bőr felszínén a dudorok és a lyukak.

A cellulit megnyilvánulását befolyásoló tényezők

  • nem és életkor - a női test közelebb kerül a cellulithez, az életkorral csökken a bőr rugalmassága és a benne lévő kollagén rostok mennyisége
  • hormonok - a hormonok működése a szervezetben összetett és komplex jelenség. Ma már tudjuk, hogy az ösztrogén női hormon szerepet játszik a bőr alatti zsírraktározásban. A női testnek a menstruációs ciklus, a terhesség és a menopauza miatt nagyobb hormonszint-ingadozásokkal kell megbirkóznia, mint a férfiakénak
  • öröklődés – egyes tényezők, mint például a bőr rugalmassága vagy tónusa örökletes és befolyásolhatja a bőr külalakját
  • életmód - a testmozgás mennyisége és típusa, az étrend, a folyadékbevitel és az alvási szokások és a stressz kezelése kulcsfontosságú tényezők, amelyek nemcsak a testzsír mennyiségét, hanem a bőr egészségét és megjelenését, illetve a hormonszintet is befolyásolják
A masszázs javítja a bőr külsőjét és egészségét

Mit tehetünk a narancsbőrrel?

A bőrgyógyászat, az esztétikai gyógyászat és a kozmetika folyamatosan újabb módszereket kínál a cellulit által súlytott bőr kezelésére: LPG kezelés (endermológia), lézeres kezelés, tűszúrás és enzimkoktél injekció stb.

Sok ehhez hasonló kezeléssel szép eredményeket érhetünk el, van, amely fájdalmas, van, amely kellemes, de közös jellemzőjük, hogy az elért eredmények csak átmenetiek, az eljárást meg kell ismételni (kezdetben gyakran, később legalább havonta egyszer) és viszonylag drágák.

Próbáljuk meg masszázzsal

Hogy ne csalódjanak, kedves hölgyeim. A narancsbőrt befolyásoló számos tényező miatt nem létezik olyan masszázs, amely tökéletesen és tartósan kezelné a kialakult problémát. A masszázsok mindenesetre lehetővé teszik a bőr és a bőr alatti szövetek serkentését, táplálását, felmelegítését, stressz csökkentését. És ezek mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják a narancsbőr megnyilvánulásait.

A masszázs tehát nem távolítja el a narancsbőrt. Azonban segít javítani a bőr állapotát és pontosan erről van szó, mert a cellulit önmagában nem betegség, hanem esztétikai probléma.

Melyik masszázst válasszuk?

Anticellulit masszázs, illetve alakformáló masszázs

Általában olyan erős masszázsok, amelyek során nem fog teljesen ellazulni. Céljuk a bőr és a szövetek erős vérellátása, valamint a zsírcsomók erőteljes megszüntetése.

Az anticellulit masszázs termékek fokozzák a kezelés hatását

Gyakran kombinálják bőrradírozással és pakolással. A masszázshoz speciális olajokat, krémeket vagy géleket használnak. Itt sem elég csak egy kezelés, a masszázst többször meg kell ismételni.

Manuális nyirokelvezetés

Gyengéd masszázs magas hatékonysággal. A kézi nyirokmasszázs ellazítja a nyirokereket és jól elvezeti a vizet a szervezetből. A működőképes nyirokrendszer jobb folyadékgazdálkodást jelent a szervezetben, támogatja az immunrendszert, a szervezet jobban megbirkózik a gyulladásos folyamatokkal.

A vízhajtó hatás által a test összehúzódik és a bőr feszessé válik, jobban kirajzolódnak a test körvonalai. Nyár előtt legalább 6-10 alkalommal javasolt nyirokelvezetést végezni, majd rendszeresen végezni. A jutalom nem csak a szebb bőr, hanem a könnyű lábak érzése, a jobb emésztés és a betegségekkel szemben ellenállóbb szervezet is lesz.

Maderoterápia

Maderoterápia

Az elmúlt évek slágere Kolumbiából. Intenzív masszázs speciális olajjal, különböző formájú fahengerek és kellékek segítségével, melynek célja a narancsbőr tüneteinek megszüntetése és a bőr alatti zsírszövet csökkentése. Ismételt alkalmazása esetén a maderoterápia hatása látható.

Vákuumos köpölyözés

Maga a köpölyözés nem a narancsbőr állapotának javítására szolgáló kezelés, de a mellékhatása lehet. Az erős vákuum, a véráramlás és a szövetek ellazítása pontosan az, amit a cellulit elleni kezelésektől elvárunk.

Lágy és myofasciális technikák

A bőr és a szövetek kezelése, a rétegek szétválasztása és a bőr fellazítása a szövetek alsó rétegeiből. Gyakran nem érzünk nagy fájdalmat, mégis merevek, kevésbé mozgékonyak vagyunk, a bőr a testre tapad, az alatta lévő szövetek összenyomódnak és mozdulatlanok.

Itt a helye a fenti technikákat. Meg kell azonban jegyezni, hogy egyeseknél fájdalmasok lehetnek már csak a hát kezelése során, nem beszélve a test más részein történő alkalmazásukról. Azonban kiváló hatással vannak a bőr és az alatta lévő szövetek felszabadítására, a kezelés után jobb a mozgékonyság és a vérkeringés, ezáltal a táplálás és az anyagcsere pontosan azokon a bőrrészeken, ahol a narancsbőr megnyilvánul.

A masszázs legyőzi a narancsbőrt?

Őszintén? Nem. Sakk-matt nem lesz, de lehet ismételt döntetlen. A narancsbőr látható jeleinek csökkentése érdekében fontos a bőr alatti zsír mennyiségének csökkentése, valamint a bőr rugalmasságának, vérkeringésének és tápláltságának javítása.

A bőr alatti zsír kezelésének módja egy másik fejezet. Azonban a bőr egészségén, megjelenésén mindenképpen javíthatunk a masszázs és a megfelelő masszázskészítmények segítségével. És talán ez a legfontosabb a cellulit esztétikai problémájának megoldásában.

Szóval egyen, igyon, aludjon jól, nevessen gyakran és járjon masszázsra. Az egészséges életmód és a vidámság a megfelelő módszer, amely által a narancsbőrt a megfelelő fényben láthatja.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació