Hogyan tisztítsuk a diffúzort és az aromalámpát

2023.10.18.Velvesa ajánljaOlvasás 4 perc

A diffúzorok és az aromalámpák megérdemlik a törődésünket, hogy a lehető leghosszabb ideig működjenek, és örömet, kikapcsolódást és egészséget biztosítsanak a számunkra. Ezért jó tudni, hogy milyen vizet használjunk, milyen gyakran és mivel tisztítsuk.

A diffúzor tisztítása

Kemény víz?

Az, hogy például a vízforralón milyen gyorsan rakódik le, az ivóvíz keménységétől, vagyis a benne lévő ásványianyag-tartalomtól függ. És ugyanez vonatkozik a diffúzorra vagy az aromalámpára is.

A desztillált víz a legalkalmasabb a porlasztáshoz, de legtöbben közönséges csapvizet használnak, amelynek szobahőmérsékletűnek kell lennie. Minél keményebb a víz, annál gyakrabban kell tisztítani a diffúzort vagy az aromalámpát.

A tisztítás gyakorisága

Ideális, ha a diffúzort és az aromalámpát minden használat után rendszeres kitisztítjuk, és szükség szerint nagyobb tisztításra, aszerint, hogy milyen gyakran használjuk ezeket a segédeszközöket. Tisztítsa meg a diffúzort, ha fehér filmréteget észlel a víz felszínén vagy ásványi lerakódásokat a víztartályban, vagy nyálkás film képződését.

Az illóolaj cseréjekor is célszerű a diffúzort megtisztítani, hogy az olajmaradványok ne keveredjenek össze és ne semmisítsék meg a terápiás hatásokat, vagy más illatot keltsenek, mint amilyet szerettünk volna.

Ne hagyja, hogy víz álljon a diffúzorban, mert ez elősegíti a vízkő képződését. A diffúzor minden alkalmazása után a maradék vizet ki kell önteni a diffúzorból, elkerülve azt az oldalt, ahol az elektronika fel van szerelve, törölje szárazra a készülék belsejét, és hagyja nyitva, hogy megszáradjon.

Intenzív mindennapos használat mellett a diffúzor megérdemli a vízkőtlenítést és a nagytakarítást egy héttől egy hónapig terjedő gyakorisággal. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a diffúzort hosszabb ideig nem tervezi használni, például nyáron, mielőtt eltenné, tisztítsa meg, hagyja teljesen megszáradni, és óvja a portól, hőtől, közvetlen napfénytől és nedvességtől.

Hogyan tisztítsuk a diffúzort

Töltse meg a diffúzor tartályát vízzel körülbelül félig. Adjon hozzá körülbelül 10 csepp ecetet vagy citromlevet, nagyjából egy teáskanálnyit. A diffúzor eltömődésének mértékétől függően kapcsolja be 5-15 percre.

Az eljárás után öntse ki a tisztítókeveréket, vagy óvatosan, mechanikusan tisztítsa meg a diffúzort puha fogkefével vagy ronggyal. Az ecetbe áztatott kozmetikai sminklemosó pálcikával óvatosan áttörölheti a tartály széleit és az ultrahangos lemezt. Végül öblítse ki a diffúzort tiszta vízzel, és törölje szárazra.

Ellenőrizze, hogy vannak-e még lerakódások a tartályban. Ha igen, ismételje meg a folyamatot, és hagyja tovább hatni a keveréket.

Az eljárás során ne felejtse el letörölni a diffúzor külső részeit, és távolítsa el róluk a port és a zsírt.

Az aromalámpát is kell tisztítani

Hogyan tisztítsuk az aromalámpát

Az aromalámpában lévő olaj és víz keverékét soha nem szabad hagyni, hogy teljesen elpárologjon. A víztartály falán lévő lerakódásokat meg kell tisztítani, hogy ne égjenek kátránnyá, amelynek a gőzei nem éppen jótékonyak az egészségre.

A kerámia aromalámpákat célszerű minden használat után megtisztítani, és nem hagyni bennük víz és olaj keverékét. Használat után öntse ki a maradék vizet, és törölje szárazra a tartályt. Tisztítás előtt várja meg, amíg az aromalámpa kissé lehűl. Használhat forró vizet, ecetes vizet vagy a szokásos zsíroldó szereket.

Csak azokat az eszközöket és kellékeket használja, amelyekkel a hagyományos kerámiákat tisztítja, hogy ne karcolja meg az aromalámpa felületét. Ha az aromalámpa teljesen zománcozott, akkor általában normál (nem a legmagasabb) hőmérsékleten mosogatógépben mosható.

Hosszabb és egészségesebb használat

A diffúzor és aromalámpa, amelyet Ön rendszeresen gondoz és tisztít, nem csak hosszabb ideig tart ki és problémamentesen működik, de a belőlük keletkező aromák és hideg pára jótékony hatással lesz az Ön egészségére, és megörvendezteti érzékeit.

A diffúzorba mindig csak jó minőségű, 100%-ban természetes illóolajokat vagy azok keverékeit használja a bevált gyártótól.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.