Hogyan kell masszírozni trópikus melegben

2021.7.26.JótanácsokOlvasás 5 perc

Amikor a hőmérő higanyszála 30°C felett mutat, az embereket két csoportra osztódnak - az egyik morogva árnyékot keres, legyezi magát, ami nem segít, a másik életre kel, óvatosan levetkőzik rövid ujjú pólóra és dicséri, hogy végre meleg van. És mi van a masszázzsal a forró napokon?

Rekord magas hőmérséklet – masszázsra menni?

Minden szervezet másképp viseli a meleget

Ez nem csak a túlmelegedés, izzadás és a több pihenés szükségességét illeti. Magas kültéri hőmérsékleten a pulzus akár 15% -kal is megnőhet, ami veszélyes sőt életveszélyes lehet a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek.

A meleg a masszázs terápiás folyamatának természetes része. Serkenti és ellazítja az izmokat, pihentető hatású. Azonban a túlmelegedett szervezethez a további hő hozzáadása egyáltalán nem terápiás hatású.

A jéggel óvatosan

Ha jéggel szeretne masszírozni, ne felejtse, hogy mire használják a jeget, különösen sportoláskor. Az akutt sérülések hűsítésére, a fájdalom csökkentésére és a duzzanat kialakulásának enyhítésére.

Azonban a túl hideg izomszövet nem lazul meg és nem lesz vérbő. Nem véletlenül a kryokamra használata után testmozgás ajánlott.

A kétkomponensű funkcionális krémek is először rövid ideig lehűtik a szövetet mentollal, majd túlmelegítik és serkentik metil-szaliciláttal.

Hogyan lehet lehűlni egy forró napon

Hogyan hűtsük le a helyiséget, ahol masszírozunk?

A legfontosabb a helyesen beállított hőmérséklet abban a helyiségben, ahol masszírozni fogunk. Ez egy kicsit megtévesztő, ugyanis a masszőr alacsonyabb hőmérsékleten is jól dolgozna, de a légkondicionálónak vannak hátrányai is - nagyon kiszárítja a levegőt és a kliens testének, aki a külső hőmérséklettől felmelegedve érkezik, a 10-15° C különbség sokkot okozhat.

A megoldás az, hogy minden látogatás előtt szellőztetni és hűteni kell a helyiséget, majd szükség szerint óvatosan lehűteni.

A hőmérsékletnél is fontosabb a levegő mozgása. Ideális ha az ablakokon keresztül tudunk szellőztetni, de magas hőmérséklet esetén ez néha nem lehetséges. A masszázsszalonban nem szabad huzatot kelteni. A plafonon vagy a helyiségben elhelyezett lassan forgó ventilátor, amely úgy forog, hogy nem fúj közvetlenül az ügyfélre vagy a masszőrre, nagy segítség lehet.

Célszerű növelni a helyiség páratartalmát is, ha hosszú ideig nagyon meleg és száraz a levegő. Az ultrahangos diffúzor szétszórja a lágy hideg vizes mikroködöt, amely nedvesíti és felfrissíti a teret. Hozzáadhatunk borsmenta illóolajat, hogy hűvös érzetet sokszorozzuk, ezentúl tisztítja a légutakat és harmonizálja az emésztést.

És az ügyfél? Segíthetünk neki?

Nem minden szalon rendelkezik zuhanyzóval az ügyfelek számára, ez a higiéniai jkövetelményektől és a helyigénytől függ.

Rövid, hideg (nem jéghideg) vizes zuhany lehűti a kliens testét, lemossa az izzadságot és a párolgó nedvesség további hűtést biztosít.

Magyarázza el az ügyfeleknek, hogy a legkellemesebb lesz nekik meztelenül, ill. csak fehérneműben és elfedésre ne használjon törölközőt, hanem könnyű hűsítő anyagot, lehetőleg vékony pamut vagy vászon lepedőt. Meg kell jegyezni, hogy a felmelegedett kliens melegnek érezheti magát és nem hajlandó lefedni magát, de a légkondicionált helyiségben végzett masszázs során kellemetlenül is fázhat.

Hűthetjük a testet alkohol alapú masszázs termékek alkalmazásával is. A legjobb, ha porlasztóba öntjük, a masszázs előtt finoman permetezzük a testet és hagyjuk elpárologni. Így különösen a lábak és a talpak hatékonyan hűlnek.

A magas hőmérsékleten alkalmazott masszázsolaj kellemetlen túlmelegedést és a bőr zsírosodását okozhatja. Itt az ideje áttérni a masszázs krémekre és az emulziókra. Nem hagynak olajos filmet a bőrön és könnyen lemoshatók. Válasszon olyat, amely hűsít és frissít.

A magasabb aloe vera-tartalmú masszázs készítmények szintén kellemesen hűsítő hatásúak. Ezeket leégés és viszketés valamint rovarcsípés esetén is ajánljuk.

Hűsítő arcmasszázs hengerrel

A lávakövek alkalmazása további tipp lehet. Nem, most nem azokra a fekete forró bazaltokra gondolunk, hanem a "terápiás" kövek családjába tartozó halvány márvány kövekre. Hűtőbe, fagyasztóba vagy jéggel teli tálkába helyezik. Kellemes élmény lehet az ügyfél számára, ha a masszázs során hideg köveket helyez a tenyerébe vagy a vállára.

Az arcmasszázs hideg kövekkel szintén nagyon kellemes.

A végére meghagytuk a legfontosabbat: a folyadékbevitelt. Ez döntő jelentőségű a napi magas hőmérséklet idején. Kérdezze meg az ügyfeleket, hogy mennyi vizet fogyasztottak, a kávé és a fekete tea általában dehidratálja a testet. Figyeljen az édesített italok magas bevitelére is, ezek még jobban megterhelhetik a testet.

Az egészséges frissítő italok segítenek biztosítani a folyadékbevitelt

Ragaszkodjon ahhoz, hogy a kliens legalább egy keveset igyon a masszázs előtt, a masszázs után feltétlenül szükséges a folyadék pótlása legalább két deciliter vízzel, ásványvízzel, nem édesített gyümölcslével vagy gyógyteával. Ízesítheti a vizet citromlével, gyógynövényekkel - különösen menta, citromfű vagy zsálya, gyümölcs vagy uborka karikákkal. És ne felejtse el a folyadékbevitelt. Bármilyen fizikai tevékenység - beleértve a masszázst is - nagyobb terhet jelent az egész szervezetre a forró napokon.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.