A masszázságykiválasztása: 5 fő paraméter, amelyre figyelni kell | velvesa.hu

A masszázságykiválasztása: 5 fő paraméter, amelyre figyelni kell

2022.6.22.Velvesa ajánljaOlvasás 5 perc

A masszázságy kiválasztásakor több paramétert is figyelembe kell venni, a műbőr színe az utolsó közé tartozik, bár sokan főleg szemmel a szín alapján választanak. De a masszázsfelszereléseknél sokkal inkább a cél és a praktikusság kell, hogy érdekelje Önt.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő masszázságyat

1. Teherbírás és stabilitás

A legtöbb masszázságy teljesíti a rendeltetését, ha teherbíró képességről beszélünk, könnyedén masszírozhatja rajta mindennapos vendégeit.

De ha tudja, hogy vendégei a magasabb súlykategóriába tartoznak (120 kg felett), akkor érdemes figyelnie. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy válasszon az elektromos ágyak közül, amelyek teherbírása 200 kg. Tudomásul kell venni, hogy a vendég testén kívül az ágy felépítését is nyomással terheljük a masszázs során. A legfontosabb pedig a biztonság – mind a vendég, mind pedig a masszőr számára.

Az összecsukható ágy stabilitását a tervezési megoldás is biztosítja, leggyakrabban ugyanis acélkötélrendszerről van szó.

A masszázságy gyakori terepen való áthelyezésének könnyűnek kell lennie

2. Az ágy szélessége

Ez az a paraméter, amelyen sok kezdő, tapasztalatlan masszőr "elbukott". Ne keverje össze a masszázságyat az ággyal, amely minél szélesebb, annál kényelmesebb. Azonban meg kell találni az arany középutat a vendég kényelme és a masszőr jó megközelítése között.

És ez körülbelül 70 cm körül mozog. Ez az ágy szélessége, amelynél a különböző testmagasságú masszőrök kényelmesen elérhetik a vendég testét, ugyanakkor a legtöbb vendég jól fekszik a masszázságyon, és nem lóg le a kezük.

A 65 cm-nél kisebb szélességű ágyakat vendégei csak akkor fogják dicsérni, ha például kisebb gyerekeket masszíroz sportklubban. Egy felnőtt kényelmetlenül érzi magát az ilyen keskeny ágyon.

A 80 cm-nél szélesebb ágyaknál a vendég kényelmesen elfér, de a masszőrnek nagyon nehéz dolga van, főleg, ha alacsonyabb termetű és rövidebb a karja.

Állítsa be a masszázságy megfelelő magasságát

3. A magasság beállítása

Határozottan ne becsülje alá az ágy kényelmes munkamagassági beállításának lehetőségét. Ha túl alacsonyan masszíroz, akkor a hát alsó részében fájdalmak alakulhatnak ki, és ha az ágy túl magas, feleslegesen túlterheli a kezét és a trapézimát.

Szerencsére a gyártók a masszőrök egészségére is gondolnak és a legtöbb összecsukható masszázságy rendelkezik magasság beállítási lehetőséggel. Ha testmagassága eltér az átlagtól (mondjuk 195 cm feletti vagy 160 cm alatti), mérje meg az ágy magasságát, amelyen jó masszírozni és győződjön meg arról, hogy a választott ágy magassága a megfelelő tartományban van.

4. Milyen célra?

Masszázságyra van szüksége masszázs- vagy szépségszalonba, vagy mobil masszőrként szeretne masszírozni? Gyakran fogja összecsukni és hordozni az ágyat, például sportesemények alkalmával, vagy egy helyen fog állni a munkaterületén?

Ebben a cikkben bemutattuk az elektromos és összecsukható ágyak előnyeit és hátrányait. Ha az összecsukható masszázságy jobban megfelel Önnek, választhat fa vagy alumínium konstrukció közül. Az alumínium masszázságyak a legkönnyebbek, miközben megtartják a stabilitást és a teherbíró képességet. A fából készült összecsukható masszázságyak tartósabbak és ellenállóbbak, alapvető gondoskodás mellett évekig kitartanak.

A masszázságyat vastag molitán habbal kell kárpitozni

5. Ellenálló kárpit

A kárpit vastagsága félrevezető lehet. Attól függ, hogy milyen anyagból készül. Általában hab, de ezt az anyagot különböző sűrűségben állítják elő. Masszázságyakhoz a vastag hab alkalmas, ami nem fekszik le olyan könnyen és főleg nem érzi a vendég az ágy alsó lemezét fekvéskor.

A vastag habszivacshoz elegendő a 4 cm-es kárpitvastagság. A vastagabb kárpit kissé zavarhatja az oldalsó testrészek masszírozását, mivel a vendég belesüpped az ágyba.

A felületi kivitelezésnél jobban kell, hogy érdekelje a tartósság és a könnyű tisztítás. A masszázs alatt az ágy továbbra is le van takarva, így a műbőrnek ellenállnia kell a véletlen köröm okozta kaparásoknak és a normál használatnak.

Természetesen a masszázságy vásárlásakor figyelembe vesszük az árát gazdasági szempontból és esztétikai szempontból a színét, gyakorlati szempontból pedig a kiegészítő felszerelést. Érdemes arról is tájékozódni, milyen szolgáltatást nyújtanak az ágy vásárlásakor, hogy panasz esetén ne érje Önt kellemetlen meglepetés, hogy nincs min masszíroznia.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació