Elektromos vs. összecsukható masszázságy: Melyik a megfelelő nekem?

2021.11.23.Velvesa ajánljaOlvasás 4 perc

Ha masszázsszalont nyit vagy szeretné felújítani, akkor lehet, hogy az elektromos masszázságy vásárlását fontolgatja. Milyen előnyei és hátrányai vannak az összecsukható masszázsággyal szemben? Melyiket válasszuk?

Az elektromos masszázságy valószínűleg a legnagyobb egyszeri befektetés a masszázsszalonba. A magasabb ár miatt a vásárlás előtt ésszerű összehasonlítani az elektromos masszázságy és az összecsukható masszázságy előnyeit és hátrányait.

Kényelmes emelés

Az elektromos vezérlésű masszázságyak vitathatatlan előnye az ügyfél kényelmes elhelyezése. Még akkor is, ha magát az emelést minden gyártó másképp oldja, az eredmény mindig ugyanaz - bármikor felemelheti a masszázságyat az ügyféllel a kívánt magasságba.

Előnyös teljes testmasszázs esetén - a lábak könnyebben masszírozhatók az ágy magasabb helyzetében és fordítva, a hátmasszázs során alacsonyabb pozícióra van szükség, hogy a masszőr teljes erővel támaszkodhasson az ügyfélre.

Az elektromos masszázságy előnye a magasság egyszerű változtatása

Az idősebb ügyfelek, illetve a mozgáskorlátozottak értékelni fogják, hogy nem kell az ágyat megmászniuk mint a Mount Everestet.

A tartozékok változatossága

Az összecsukható masszázságyak kialakítása általában fix, maximum a színt választja. Az elektromos ágyak a kozmetikusok számára rendkívül változatosak, kényelmes szék és ágy egyben. Az elektromos masszázságy esetében pedig felár ellenében megtervezheti, hogyan nézzen ki és milyen kiegészítőkkel rendelkezzen.

Az elektromos masszázságy változtatható kialakítása

Mechanikusan összecsukható vagy hidraulikusan állítható kartámaszok, kivágások az ágy oldalán, a szélesség és hosszúság megváltoztatása, különböző vezérlési típusok (kézi, láb, keret vagy kombináció) választása, arcnyílás, vastagabb kárpitozás és különböző típusú emelés a többrészes ágyak esetében ez csak a kínálat töredéke. Magasabb árkategóriákban magától értetődő, hogy több színű műbőrből és keretből lehet választani, hogy az ágy tökéletesen illeszkedjen a masszázsszalon kialakításába.

Mivel kell számolni

A legtöbb masszázságynál az emelés úgy van kialakítva, hogy maga a rakodófelület egyszerre mozog előre vagy hátra. Ez hátrányt jelenthet a kisebb méretű masszázsszalonoknak. Az ollós emelőmechanizmussal ellátott ágyakat egy vonalban felfelé és lefelé mozgatják, anélkül, hogy előre mennének, ill. vissza.

Ollós emelő mechanizmus elektromos masszázságyhoz

Típustól függően az elektromos masszázságy súlya 60 kg-tól több mint 100 kg-ig terjed. Ez egy bútordarab és ha a masszázs helyiségét más célokra is használja (pl. edzés az ügyfelekkel, masszázs a földön lévő szőnyegen), akkor egyszerűen nem tudja a sarokba tenni, mint az összecsukható masszázságyat. Emellett nem tudja egyszerűen magával vinni az ügyfelekhez vagy egy céges rendezvényre, ahol masszázst kínál.

Az összecsukható masszázságy nem foglal sok helyet

Áramkimaradás esetén nagyban függ attól, hogy milyen helyzetben hagyta az elektromos ágyat. Ha a legalacsonyabban, akkor az pech. A masszázsokat addig el kell halasztania, amíg ismét bekapcsolják az áramot.

Gondolkodjon előre a vásárláskor - tájékozódjon a reklamáció lehetőségeiről. Biztosít-e az eladó garanciális és garancia utáni szolgáltatást? Ne felejtse el beilleszteni a masszázsszalon új „lakóját“ az üzemeltetési szabályokba.

Rövid összefoglaló a végén:

Elektromos masszázságyÖsszecsukható masszázságy
Előnyök
• kényelmes beállítás• könnyen összecsukható és tárolható
• plusz a mozgási problémákkal küzdő ügyfeleknek• egyszerű mozgatás
• a kiegészítők és a dizájn kiválasztásának lehetősége• alacsonyabb vételár
Hátrányok
• helyigényes• a magasság beállítása időt vesz igénybe
• magas vételár• nem lehet megváltoztatni a magasságot az ügyféllel az ágyon
• nehezen mozgatható• a design adott (kivéve a színt)

Milyen ágyon masszíroz? Elektromos masszázságy vásárlását tervezi? Ossza meg tapasztalatait a többi olvasónkkal is.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.