Mobil Masszőr Pali: Az, hogy különbözök a többiektől, számomra a legnagyobb előny

2021.6.1.A masszőr életeOvasás 15 perc

Pavol Mikšík számára a masszázs nemcsak a kikapcsolódásról szól, hanem a szórakozásról is. Nézze meg Facebook profilját, ahol Pali mobil masszőrként mutatja be magát. Az interjúban elárulta, hogy a humor segít-e az ügyfélszerzésben és szórakoztatja-e őket a masszázs ideje alatt.

Mobil Masszőr Pali: Az, hogy különbözök a többiektől, számomra a legnagyobb előny

Változott-e a megszokott rendszere a korona/covid idején?

Határozottan megváltozott. Jóval több megrendelésem volt előtte. Most nincs annyi. És ez is hiányos. Szerintem az embereket jobban aggasztja a pénz, mint az egészség. Megértem őket.

Ha jól sejtem, akkor csak mobilmasszázzsal foglalkozik.

Nem, van még egy munkám, ezért délután vagy hétvégén masszírozom. Egy ideig csak masszíroztam. De délelőtt nehéz elérni az embereket otthon. Szóval azt mondtam, minek fogok otthon ülni. Jelenleg még egy munkám van ezen kívül.

Elárulja miről van szó?

A logisztika és a szállítás területén dolgozom.

A kérdés tehát az, hogy meg lehet-e élni a mobil masszázsból.

Attól függ, kinek milyen kiadásai vannak. Nekem elég nagyok vannak. (nevetés) Tehát az én esetemben a két munka éppen elég.

Tehát csak a minimális költségekkel rendelkező ember tud megélni a mobilmasszázsból?

Előfordulhat olyan helyzet, mint most, korona/covid idején. Az ember csak egy munkától függ, de attól is leállítják. És akkor mi van? Nem hiszem, hogy a mobil masszázs elég ahhoz, hogy az ember bármi extra kényeztetést is megendgedhessen magának a csekkek kifizetésén kívül. Nagyon kockázatos.

Mi kell a mobil masszázshoz?

Erős izmok, sok optimizmus, empátia és belevalóság. (nevetés) Az ágyon kívül van még egy nagyobb táskám, úgy járok, mint egy "teljes mezőny". Mobil masszőrként kissé korlátozva vagyok, mert nem tudok mindent magammal vinni, csak azt, amire valóban szükségem van.

Van nálam köpölyöző, lepedő, olajok, törölközők és ruha átöltözéshez. Már ez egy 10 kilós táska és ehhez még a 15 kilós masszázságy. Ebben az esetben el kell felejteni minden más apróságot, mint például az olajmelegítőt vagy a masszázs segédeszközöket.

És mobil masszőrként minőségi masszív táskát is be kell szerezni a masszázságyhoz. Nem arra gondolok, amit a masszázságyhoz kap – az körülbelül két hetet bír ki. Vannak azonban olyan táskák, amelyek megerősített varratokkal, erős csatokkal és cipzárral rendelkeznek. Valószínűleg olyan emberek tervezték, akik valóban tudják, milyen nehéz a masszázságy. (nevetés)

Mobil Masszőr Pali: Az, hogy különbözök a többiektől, számomra a legnagyobb előny
Forrás: P. Mikšík személyes archívuma

Már vannak összecsukható masszázságyak. Mégis szüksége van speciális autóra a mozgáshoz?

Nem, nincs külön ilyenre szükség. Nekem egyszerű kombim van és minden jól belefér. Az ágy összecsukható, így pont elfér az autóban.

Amikor ügyfelekhez megy, milyen elvárásai vannak?

Elvárom, hogy az embereknek józan eszük legyen és zuhanyozzanak le a masszázs előtt. Nincs szükségem arra, hogy kitakarítsák a házat vagy parkolóhelyet biztosítsanak, ezzel megbírkózom magam is. Ezután már csak helyre van szükségem, ahol az ágyat elhelyezhetem és egy pohár vízre, hogy ne száradjak ki. Nagyjából ennyi.

Fordítva: vannak-e különleges elvárásaik az ügyfeleknek?

Nem. Általában tudják, hogy mi a mobil masszőr, vagy már voltak ilyen masszázson. De ha nincs tapasztalatuk vagy valamit nem tudnak, akkor megkérdezik. Ezután megpróbálom elmagyarázni nekik, hogy nincs szükségük semmire. Jövök, előkészítem a dolgokat és minden mást pontosítok.

Milyen költségekkel jár a mobil masszázs?

Többé-kevésbé csak fogyóeszközök, mint például olajok és lepedők, amelyeket rendszeresen vásárolok. Ezt azonban minden masszőr ismeri, nem csak a mobil. Ezen felül az utazási költségek - tankolás, javítások és hasonlók. Az autó nélkülözhetetlen számomra.

Mitől függ a masszázs ára?

Mindenkinél másképp. Az árjegyzékem szakszerűen van összeállítva. Ez azt jelenti, hogy amikor egy címre megyek masszírozni, az ár a teljes masszázs idejére érvényes ezen a helyen, bármennyi kliens kicserélődhet. Nem az a mérvadó, hogy két órás masszázst biztosítok egy kliensnek, vagy fél óra alatt négyen veszik igénybe a szolgáltatást.

Mobil Masszőr Pali: Az, hogy különbözök a többiektől, számomra a legnagyobb előny

Milyen problémákkal találkozik leggyakrabban?

Egyértelműen a parkolás a fővárosban. Amikor meghallom a címet az egyes városrészekben, még a hideg is kiráz. Már előre tudom, mi vár rám. (nevetés) De ami a háztartásokat illeti, már mindenhol voltam. A víkendházaktól kezdve, ahol majdnem víz sem volt és a higiénia nem jelentett semmit, egészen többmilliós ingatlanokig, ahol gondot okozott ilyen luxust feldolgozni. (nevetés)

Van érdeklődés a mobil masszázs iránt?

Van, de kisebb, mint amilyen az ember elvárása. Annak ellenére, hogy a fővárosban dolgozok, nincs annyi munka. Igaz, hogy rengeteg masszőr van, de általában szalonokban dolgoznak. Két mobil masszőr hölgyet ismerek személyesen is. Ismerek egy mobil masszőrt, de nem személyesen. Azt hiszem, hogy az emberek egyre inkább a szalonokat részesítik előnyben, ahelyett, hogy valakit házhoz rendelnének.

Ön szerint mi ennek az oka?

Valószínűleg az, hogy Magyarországon vagyunk. Tudom, hogy ez a szolgáltatás külföldön nagyobb népszerűségnek örvend. Hazánkban sokan egyáltalán nem ismerik a mobil masszőröket. Azok közül, akik ismerik őket, sokan nem engednek be idegent a házukba.

Tehát az embereknek előítéleteik vannak.

Sok embernek. És főleg, ha azt mondom valakinek, hogy masszőr vagyok. Mindjárt azt mondják, hogy masszírozod a nőket. Természetesen masszírozom a nőket. Ugyanúgy, ahogy masszírozom a férfiakat, időseket, gyermekeket és fiatalokat vagy a betegeket, akik járássérültek vagy más súlyos egészségügyi problémájuk van.

De igen, az embereknek vannak előítéleteik. Különösen, ha a nő egyedül van, masszőrt szeretne, de fél attól, hogy ki jön és mi fog történni. Másrészt ez nem túl logikus, mert kapcsolatban áll a masszőrrel, és azonnal jelentheti a rendőrségen. Ezért nem tudom miért gondolkodnak így az emberek.

Ezenkívül rosszabb helyzetben vannak a kolléganőim, akik mobilmasszázzsal foglalkoznak. Ők pedig akkor félnek, amikor egyedül férfi hívja őket. Amikor beszéltem velük, szinte minden második megrendelésnél előfordult, hogy valaki próbálkozott náluk, ahelyett, hogy valóban masszázsra lett volna szüksége. Tehát ebben hátrányban vannak.

És ha jobban kellene jellemeznie azokat az embereket, akik érdekelődnek a mobil masszázs iránt, kik ők?

A túlnyomó többség a középső réteg, talán egy kicsit magasabb. Sok olyan pár van közöttük, akiknek kisgyermekeik vannak otthon. Általában miután megmasszírozom az egyiküket váltakoznak a kicsinél. Nincs más lehetőségük. És jól esik nekik, amikor megszakítom a gügyögést. (nevetés)
Továbbá 40-60 év körüli idősebb emberek, akik kényeztetni szeretnék magukat. Megvan a saját nyugalmuk, némi pénzt már félre tettek és nem akarnak sehova menni.

Mobil Masszőr Pali: Az, hogy különbözök a többiektől, számomra a legnagyobb előny

Hívják Önt cégekbe is, hogy masszírozza az alkalmazottaikat?

Volt már néhány ajánlatom, de mindig elutasítottam. És ez mellett kiállok. Számomra a cégben történő masszírozás tömegügy. Nincs ott masszázságy csak összecsukható szék. Ezek 10-15 perces ruházaton keresztül történő masszázsok. Amellett még pötyögnek is a számítógépbe. Ennek semmi köze a masszázshoz.

Nekem csak üzletnek tűnik. Ez nem ad nekem semmit és úgy gondolom, hogy azoknak az embereknek sem. A vállalatvezetők mondhatják, hogy juttatást nyújtottak az alkalmazottaknak. De ez nem masszázs. A masszázs a test és a fej nyugalmáról szól. Az ilyen tömegszolgáltatás a számítógépnél nem nekem való.

Milyen előnyei vannak a mobil masszázsnak?

Nincs annyi mobil masszőr, mint a masszázsszalonokban. Számomra úgy tűnik, hogy szinte minden sarkon van masszázsszalon. Tehát az hogy különbözök a többiektől, számomra a legnagyobb előny.

A másik pedig az, hogy az ember megismeri az embereket, kapcsolatokat létesít. Sok ügyfelet ismerek évek óta és ők inkább barátok, mint ügyfelek. Egyszerűen több a kapcsolat, mint amikor valaki fél órára a szalonba jön és utána hazamegy. Amikor megyek valahova, ahol kutya nyalogat az ajtó között, ismerem a családtagokat, a háztartást, ki mit csinál, az teljesen más.

Emellett természetesen szeretem a rugalmasságot is.

Képzi magát? Úgy értem, hogy folyamatosan több más tanfolyamon is részt vesz.

Persze, a tanfolyamok elengedhetetlenek. 2015-ben egy klasszikus illetve sportmasszázs alapképzésen vettem részt. Utána köpölyöző tanfolyamot végeztem, ezen kívül jelenleg nem járok más tanfolyamra. Az ügyfelek többsége ugyanis klasszikus masszázst szeretne esetleg köpölyözéssel.

Más tanfolyamokat keresnék, ha például sportcsapathoz tartoznék és tapaszoznék vagy sérülésekkel foglalkoznék. De a háztartásokban az emberek többnyire csak klasszikus masszázst szeretnének.

Egyedi módon mutatkozik be a Facebookon. A kommunikációja vicces, sőt szarkasztikus. Segít az ilyen megközelítés az ügyfelek szerzésében?

Azt hiszem igen. Évek óta ilyen vagyok. Osztálybohóc voltam a középiskolában és azóta ilyen vagyok. Szeretem a humort, nyitott ember vagyok és tudok olyan dolgokról beszélni, amelyekre mások csak gondolnak.

Tudok szórakozni a saját szerencsétlenségemen és olyan színesen le tudom írni, hogy a legtöbb ember szakad a nevetéstől. És ezzel is tudok kapcsolatot teremteni. Lehet azt mondják: "Látnom kell őt, elhívom masszázsra."

Mobil Masszőr Pali: Az, hogy különbözök a többiektől, számomra a legnagyobb előny

Masszázs közben is így viselkedsz?

Amikor olyan emberhez megyek, akit nem ismerek, akkor az a típus vagyok, aki kivár. Megtudom, hogy az ügyfél beszélni akar-e vagy inkább csendben kikapcsol. Magam nem kezdem a témákat.

Sokan panaszkodnak emiatt. Azt mondják, hogy valahol voltak masszázson és a masszőr állandóan beszélt, pedig az ügyfél pihenni szeretett volna. Nem értem ezt. Jómagam tudom, hogy a masszázs során csendre van szükség. Ilyenkor az ember kikapcsolja a fejét és a testét.

Tehát mindig az emberekre bízom. Amikor látom, hogy beszélgetnek, bármiről cseveghetünk. És amikor ismét elcsendesednek, elhallgatok. Végül a csendes masszázsok nekem is megfelelnek.

Történt Önnel, hogy valaki Pali mobil masszőrként ismerte fel, akit a Facebookon látott?

Igen, biztosan. De észrevettem, hogy sok olyan ember is van az oldalon, akik csak követnek. Soha életükben nem jártak masszázsra vagy nem írtunk masszázsról, és szinte minden bejegyzésre reagálnak. Nos, ez előny számomra, mert az ilyen emberek legalább beszélnek rólam.

Mit gondol, mi a megfelelő feltétele a jó mobil masszőrnek?

Először is pozitív hangulatúnak kell lennie, mert amikor bosszúsan, álmosan megy valahova, nem tesz olyan jó benyomást. De az én tulajdonságom alapvetően a diagnózisom és ez a már említett humor. Vidáman érkezek, az emberek nevetni kezdenek és tudják, hogy minden rendben van. A légkör már laza és utána már minden jobban megy.

Ezenkívül megfelelő kondícióval kell rendelkeznie, nem vicc a kellékek hordozása fel- és lefelé. Sok olyan háztartás van, ahol nincs lift vagy parkolóhely. Az ember hurcolja magával a masszázságyat, ez felér egy crossfittel.

És nem szabad félnie. Kezdetben én is a stressz hatása alatt voltam. Most már mindenhova úgy rúgom be az ajtót, mint otthon. (nevetés)

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.