Fáj a háta? Feküdjön az akupresszúrás alátétre | velvesa.hu

Fáj a háta? Feküdjön az akupresszúrás alátétre

2022.10.5.Velvesa ajánljaOlvasás 5 perc

Az akupresszúrás alátéten masszázstüskék találhatóak, amelyekre fekszünk és máris pihenhetünk. Nagyon szúr? Lehet rajta feküdni? És mire jó, hogy érzi magát használata utána az ember? Kipróbáltuk a velvesa újdonságát és beszámolunk róla.

Hogyan jutottam az akupresszúrás szőnyeghez

Ha masszőröknek és gyógytornászoknak szóló webáruházban dolgozik, az új áru olyan, mint a gyapjúgolyó a cicának. Egyszerűen ellenállhatatlan. Járkál körülötte, szagolgatja, olvassa, kipróbálja. És gyakran hazaviszi magával

Amikor a velvesánál az akupresszúrás alátéteket válogattuk, azt gondoltam magamban, hogy jaj, az olyan szúrós, hát én rá nem feküdnék. Az ember azonban a masszázsszakmában megszokja, hogy a fájdalom kellemes is lehet, és gyakran enyhülést hoz a testi nehézségekre és a lelki fáradtságra.

Praktikus, szép és átgondolt kivitelezés

Nagyanyáink "sündisznónak" hívták. Szóval rég ismert újdonság, de összehasonlíthatatlanul továbbfejlesztett kivitelezéssel. Szép színek, praktikus csomagolás táskával vagy tasakkal. A természetes anyagok, mint a len, a pamut, a hajdinahéj, a kókuszrost mindig is tetszettek nekem... és ha ez praktikussággal párosul, az még további plusz.

Konkrétan az EKO akupresszúrás alátétet választottam, tetszett a színe és az is, hogy a csomagolásban egy szép vászontáska is található, ahol az alátét és a párna is kényelmesen elfér. Olyan alátétet szerettem volna párnával kombinálva, amely külön is használható, és a hajdina héjból készült bélésnek köszönhetően jól alkalmazkodik a nyak, illetve a hát alsó részének egyéni hajlításához.

A párnahuzat és az alátét is teljes szélességében lenyitható és eltávolítható, ha meg kell tisztítani. Javasoljuk, hogy csak kéz között mossa, nehogy megsérüljenek a rozetták tüskéi. Jó, hogy ha akarom, elővehetem a hajdina párnát, és külön is használhatom.

És megyünk feküdni

Én a padlóra terítettem az alátétet a nappaliban. A kókusztöltelék kellően vastag, szigetel a hidegtől is. Javasolt, hogy vékony ruhában feküdjön az alátétre, vagy terítsen rá lepedőt, illetve vékony törölközőt. A második megoldás praktikusabb, ha több családtag is szeretné használni az alátétet, hogy ne szennyeződjön be olyan gyorsan.

Azt javaslom, hogy figyeljen arra hova teszi a kezét és az ujjaid az alátétre fekvéskor, én teljes súlyommal a hüvelykujj köröm alatti tüskékre támaszkodtam és ismerek kellemesebb élményt is ennél, kb. olyan kellemes, mint lego kockára lépni

Tartsa távol a gyermekeket és a háziállatokat. Higgyen nekem, nem akarja, hogy szeretett 20 kilója magára ugorjon, miközben az akupresszúrás alátét hegyein fekszik!

Feküdjön le lassan, ne tereljék el a figyelmét a szúrós tüskék, tegyen párnát a nyaka alá, én így csinálom, mert ez a gyenge pontom, éppen ezért döntöttem az alátét mellett.

Hangoskönyvet vagy pihentető zenét fekve alkalmazni kellemes. Javasoljuk, hogy naponta egyszer vagy kétszer feküdjön az alátéten körülbelül 5-30 percig. A szaunához hasonlóan itt is a saját testét és érzéseit kell követni.

Az első néhány percben kedvem támadt felkelni a csúnya tüskék közül, de aztán elkezdődött. Kellemes bizsergés és meleg érzés a háton, a nyakon és a hajban. Fizikailag érzékeltem a serkentést, az ellazulást, az izmok és idegek megpihenését, mint amikor az ember elalszik. Már elhiszem, hogy az akupresszúrás alátéten lehet meditálni vagy 20 percet délután szundikálni is.

Bevallom, nem mértem, de először 10 és 15 perc között bírtam. A terápia után meglepődve vettem észre, hogy a nyak területén a merevség és a mozgásszegénység érzése alábbhagyott, és nyugodt vagyok. Mivel egész nap a számítógépnél ülök, és emiatt rendszeresen idegesít a nyakam, szinte minden nap fekszem az alátéten. Csak egy pillanat, nem igényel áramot és nem kér tőlem semmilyen erőfeszítést. Az eredmény kellemes és azonnali, néhány percen belül. Kár, hogy nem volt nálam ez a segédeszköz, amikor home-office dolgoztam!

Az alátéten és a párnán is ülhet, a nyaka alá, a háta mögé vagy a fájdalmas terület alá helyezheti. Kipróbáltam egy ideig állni is az alátéten, de nekem még mindig túl durva a reflexmasszázs ezen változata

Nem átruházható élmény

Senkinek sem garantálhatom, hogy az akupresszúrás alátéten fekve ugyanazt a szolgálatot teszi majd neki, mint nekem. Gyulladás, láz esetén nem ajánlott, egyszerűen, ha nem fitt az ember és még terhes nőknek sem. Az érzéseimet megerősítette a nővérem is, amikor azt javasoltam neki, hogy próbáljon meg lefeküdni az alátétre. Néhány perc múlva megkérdeztem: "Nos, segítek felkelni?" Ő pedig azt mondta: "Nem, nem, inkább feküdnék még, ez teljesen tökéletes."

Összefoglalás

Számomra az akupresszúrás alátét praktikus segédeszköz, amely gyors megoldást nyújt a hát-, nyak, izom- és ízületi fájdalmakra, extra kiadások nélkül. Ezen kívül szép kialakítású, könnyen hordozható és használható.

Az akupresszúrás alátétet Petra tesztelte.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació