7 tipp, amire érdemes odafigyelni a masszázshelyiség berendezésénél

2021.10.13.A masszőr életeOvasás 10 perc

Úgy döntött, hogy masszázsszalont nyit? A megfelelő tér kiválasztása nem egyszerű. Megfelelően és hatásosan berendezni és felszerelni ezt a teret, azonban öröm lehet. Reméljük, hogy tippjeink is segítenek Önnek.

A tér mérete és elrendezése bizonyos mértékig korlátozza a berendezés lehetőségeit. Azonban, ha néhány alapelvet követ, akkor mindenképpen sikerül létrehoznia kellemes helyet az ügyfelek pihenésére, valamint a munkájának végzésére.

Az előírások szerint bizonyos nagyságú területet kell hagyni a masszázságyra az emberi testápolási létesítményekben. Ettől a követelménytől eltekintve jól tud majd dolgozni, ha legalább 70-90 cm helyet szabadon hagy az ágy körül, míg az ágy középen helyezkedik el, ill. a masszázs terület közepén.

A masszázságy feji részének a lehető legtávolabb kell lennie a bejárati ajtótól. Az ügyfél akkor érzi magát a legbiztonságosabban az ágyon.

A masszázshelyiség berendezésén érdemes elgondolni

A helyiség fennmaradó részét ossza fel több zónára. Ügyeljen az "utakra", azaz azokra a logikus útvonalakra, amelyeket Ön a munkája során, illetve az ügyfelei a szalon látogatásakor fognak használni. Azon a részen, ahol a munkája során mozognia kell, semmi sem lehet, ami zavarhatja ebben. Ha pedig az ügyfélnek a terápia közepén toalettre kell mennie, akkor nem keringhet az egész helyiségben.

Fontolja meg, milyen egyéb tevékenységeket fog végezni, illetve mit tervez a jövőben. Ne felejtse el az ajtók és ablakok nyitását, mivel zavaróak lehetnek a térben. A mosdóval ellátott higiénikus sarok nem lehet közel az ügyfél fejéhez vagy lábához, hogy ne fröcsköljünk kézmosáskor.

A tér bizonyos részét elfoglalja az ügyfelek számára kialakított tér átöltözéshez, ha nincs külön öltöző. Az ügyfeleknek szükségük van olyan helyre is, ahol várhatnak a masszázsra, ha pár perccel korábban érkeznek, valamint olyan pihenősarokra fotellel, ahol zavartalanul beszélgethet az ügyféllel. A masszázságyon fehérneműben ülve a masszőr kérdéseire válaszolni nem éppen kellemes.

Különítsen teret a számítógépnek és pénztárgépnek is.

1. Padlók

Könnyen mosható, sima és csúszásmentes. A higiéniai szabályok nem sok választási lehetőséget kínálnak. A padló anyagának érzete melegséget kell, hogy keltsen, ideális esetben nem hideg az érintésre sem.

Kerülje az olyan padlóburkolatokat, amelyek kialakítása hajszálra, morzsákra vagy foltokra hasonlít. A lakás berendezéséhez hasonlóan a geometriai mintákkal optikailag megfelelően nagyíthatja vagy szűkítheti a helyiséget.

2. Színek

A fehér színt a szalonban gondolja meg. Ha kiegészítőkkel kiegyensúlyozza, a fehér falak higiénikusan és tisztán hatnak. De a túl sok fehér üveggel, krómmal és alkalmanként a fertőtlenítőszer illatával kombinálva a műtő benyomását kelti.

A föld színek nagyon kellemesen hatnak a masszázsszalonban

A természetes árnyalatok pihentető légkört alakíthatnak ki. Nem csak színes falak formájában, az erdőt vagy virágokat, rétet és hegyeket ábrázoló nagy méretű tapéta is pihentető hatással van az elmére. Természetes színeket használhat a bútorokon és egyéb berendezéseken is, például fa- vagy kőburkolatot.

Különféle anatómiai plakátok is alkalmasak a falak díszítésére, különösen, ha fizioterápiát, tornát vagy speciális kezeléseket is végez.

Kerülje a túlságosan rikító színeket. És mivel a kevesebb általában több, figyeljen a kombinációra, válasszon 2-3 alap színt, amelyek ideális esetben nem csak a szalonon belül illeszkednek, hanem a weboldalakon, névjegykártyákon ismétlődnek ... "az Ön" színei, bemutatkozása lesz. Ezekkel a színekkel fogják Önt párosítani az emberek és a kellemes pihentető érzéseket társítani az Ön szalonjához.

3. Tükrök

Közvetlenül a masszázs területen a tükör nem indokolt, sőt kellemetlen hatással lehet az ügyfelekre.

Paravánok Lipt03

Paravánok Lipt03

33 500 Ft

Ha a helyiséget tornára is használják, a nagy tükrök alkalmasak, de optikailag válassza el őket a masszázs területétől, pl. paravánnal.

Célszerű a tükröt elhelyezni a helyiség bejáratánál, hogy az ügyfelek távozáskor ellenőrizhessék és megigazíthassák a külsőjüket.

4. Bútor

Válasszon megfelelő mennyiségű szekrényt, hogy elkerülje a helyiség túltelítését. Megfelelőbbek a zárt szekrények, hogy a masszázsszalon mindig rendezett legyen. Természetesen jó, ha a gyakran használt eszközöket nyitott polcokon tároljuk.

Mindenképpen gondolkozzon előre és válasszon logikus helyet minden berendezésnek. Például a digitális lávakő melegítő edény jó, ha kéznél van, közel az áramforráshoz is, és nem túl messze a mosdótól.

A gurulós asztal akkor is hasznos lehet, ha arc, dekoltázs és fejmasszázst, köpölyözést, moxát illetve más kezelést végez, amely során a felszerelésnek kéznél kell lennie.

5. Fény

Különösen télen amikor hamar sötétedik és mesterséges világításnál masszírozunk. Az éles fehér fény a kórház steril érzetét kelti, alkalmasabb a melegebb fehér tónusok szórt tompa fénye.

Óvakodjon a kívülről áramló zavaró fényektől. Néha a Nap igen viccesen játszhat velünk, és az egy órás masszázs során pontosan oda fog sütni, ahol nem szükséges - a fémtárgyakra vagy a tükörre és fényvisszaverődést okoz az egész helyiségben.

A helyes árnyékolás megfelelő légkört teremt

Az elhaladó, illetve parkoló autók fényszórói bizonyos helyeken ugyanezt a problémát idézhetik elő. Ezért gondoskodjon a masszázshelyiség megfelelő árnyékolásáról.

6. Hangok

Ha az autóknál tartunk, főleg a forgalmasabb utcákon a hangok nagy mértékben megnehezíthetik a teljes kikapcsolódást. Ezt tartsa szem előtt a masszázshelyiség kiválasztásakor.

A megfelelően elhelyezett bútorok segíthetnek a masszázshelyiség hangszigetelésében

Tompíthatjuk a hangokat, ha megfelelő ablakot választunk, de nem kerülhetjük el a szellőztetést és gondolnunk kell azokra a szagokra is, amelyek az utcáról jönnek. Ellenőrizze a környező forgalmat. A gyorsétterem vagy a fogorvosi rendelő nem megfelelő szomszéd a masszázsszalon számára.

7. Illat

A külső illatokat az előző pontban említettük. De mi a helyzet az illattal a masszázsszalonban?

Ha "szaglásra" gondol, ne feledje, hogy maga a szalon több illatot idéz elő, különösen akkor, ha illatosított masszázsolajokat, emulziókat vagy mentolos, kámforos funkcionális krémeket használ stb. A rendszeres fertőtlenítés és minden egyes látogató hozzáadja molekuláit a helyiség általános légköréhez.

A kellemes illat a masszázsszalon része

Ezért válassza a lehető legalacsonyabb illatintenzitást, függetlenül attól, hogy füstölő pálcikákat, gyertyákat vagy illóolaj tartalmú diffúzort választ. Mindig válassza a 100% illóolaj tartalmú termékeket a mesterséges illatanyagok helyett. A gyertyák hozzáadott értéke az a kellemes érzés, amelyet a kis lángok váltanak ki bennünk.

Szerencsés kezet kívánunk a masszázstér kiválasztásához és fantáziát a berendezéséhez. Ne feledje, hogy a rend és a tisztaság minden masszázshelyiség alapvető felszerelése.

Azonban Ön a masszázshelyiség főszereplője. Helyezze el masszázs oklevelét szép keretbe tiszteletbeli helyre és fogadjon minden ügyfelet mosolyogva és jó hangulatban.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació