Thai masszázsra készülök. Mit várhatok?

2021.10.5.Fitt és menőOlvasás 5 perc

A thai masszázst több mítosz veszi körül. Ezt az ősi technikát gyakran fájdalmasnak nevezik és bátorság kell ahhoz, hogy ezt az eljárást kibírjuk. Szóval, hogy is van?

Honnan jött?

A thai masszázstechnikát a Kelet – Ázsia különböző részein történő hagyományos orvoslás befolyásolja. A hagyományos thai masszázs Indiából származik és története több mint 2500 évre nyúlik vissza.

Thaiföldre és más országokba elsősorban a buddhista szerzetesek vitték. Az utazók, akik saját testükön érezték a thai masszázs hatásait, később örömmel fogadták és ajánlották Európában is.

A thai masszázs az energiapályákkal dolgozik

Tehát milyen?

A régiónkban legismertebb klasszikus svédmasszázshoz képest a thai masszázs egészen más. A jóga és a passzív nyújtás elemeit használja, ahol a terapeuta nyújtja a masszírozott személy testét, és egyidejűleg dolgozik a test energiapontjaival.

A thai masszázst nem masszázságyon végzik, hanem leggyakrabban a talajon lévő alátéten. Az ügyfél kényelmes, laza ruházatban marad, a masszőr semmilyen masszázsterméket nem használ.

Más technikákkal ellentétben a kezelés során az egész testet masszírozzák, nem csak annak egyes részeit. Ezért szánjon elegendő időt a thai masszázsra.

A masszázs folyamata

Mint minden masszázstípus esetében, itt is érvényes, hogy minden egyes terapeuta más- más masszázst jelent. És különösen akkor, ha thai masszázst közvetlenül Thaiföldön próbálja. Az európai változat sokszor nem foglalja magában a masszírozott személy hátán történő "sétálást". Ezt a technikát Thaiföldön tapasztalt masszőrök használják, több éves gyakorlattal. A masszázsszalonok a mennyezeten rudakkal vannak felszerelve, amelyekhez a masszőr kapaszkodik, és így szabályozza az ügyfél hátára nehezedő nyomást.

A terápia hagyományosan lábmosással kezdődik, a masszázs a lábtól indul a fej irányába. A masszőr megérinti, hajlítja, csavarja és pozícionálja a test minden részét és ízületét úgy, hogy az izmok, ínak és ízületek ellazuljanak. Ezenkívül foglalkozik az energiavonalak egyes pontjainak tapintásával és nyomásával.

A thai masszázs a lábnál kezdődik

A hagyományos orvostudomány szerint az egész testen akár 72 000 energiapálya található, de a thai masszázs az első tízre összpontosít. Mélyen masszírozzák, a masszőr nemcsak a hüvelykujját és a tenyerét használja, hanem alkarját, könyökét, térdét vagy a sarkát is.

A masszőr olyan pontokra összpontosít, ahol az energia nem mozog. A masszázzsal az energiautak felszabadulnak, kitisztulnak, és a test egész belső rendszere jobban kezd működni.

A thai masszázs hatásai

A thai masszázs célja nemcsak az ügyfél fizikai, hanem szellemi kikapcsolódása is. Ennek magában kell foglalnia a meditációt is - a teljes ellazulást, ahol az ember csak saját testének jelzései érzékeli.

Sok Európai számára ez kihívás. Nem tanítottak minket meditálni, a testünket teljesen átadni a masszőr kezébe, és ellazítani az elmét. Az ülő életmód is okozza, hogy a thai masszázs gyakran megerőltető vagy akár fájdalmas számunkra.

A thai masszázs után a következőkre számíthat:

  • az egész test ellazulása és megpihenése
  • az izom- és ízületi fájdalmak enyhülése
  • az ínak ellazítása, jobb mozgékonyság
  • a nyirokáramlás javítása, a szervezet méregtelenítése
  • a vérnyomás stabilizálása és a vérkeringés javítása
  • az immunrendszer erősítése
  • a stressz csökkentése, az elme ellazítása
  • az idegrendszer nyugtatása és erősítése
  • a koncentráció javulása
A thai masszázs során az egész testet masszírozzák

Óvatosan a thai masszázzsal, ha ...

Ha nem jár masszázsra, és nem végez rendszeresen nyújtással járó tevékenységeket (pl. Jóga), akkor rögtön a thai masszázs választása hiba lehet. Túlságosan megterhelő lehet a teste számára, és elriaszthatja a többi masszázstól.

Jobb kezdeni a hát és a végtagok klasszikus olajos masszázsával és a rendszeres testmozgással. Ezek után aztán élvezni a thai masszázs hatásait.

Masszázs alátét 200 x 120 cm

Masszázs alátét 200 x 120 cm

59 990 Ft

A thai masszázs szintén nem ajánlott csontritkulásban, visszérben, magas vérnyomásban szenvedőknek és röviddel sírülés után. A masszőrt tájékoztatni kell az egyéb fizikai korlátokról is, (például menstruáció, terhesség, megfázás) vagy a csigolyákkal, lemezekkel, illetve ízületekkel kapcsolatos problémákról.

Próbálta már thai masszázst, otthon vagy közvetlenül Thaiföldön? Írja meg nekünk kommentbe, milyen volt!

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.