Rezgő pisztoly: Hogyan válasszuk ki és hogyan használjuk

2021.11.30.A masszőr életeOvasás 10 perc

Az interneten rengeteg információ található arról, hogy milyen paramétereket kell követni a masszázspisztoly kiválasztásakor. Szeretnénk azonban rámutatni arra, hogyan lehet vele a gyakorlatban dolgozni, milyen elveket kell követnünk magunk és a kliens biztonsága érdekében, illetve mikor célszerű masszázspisztolyt használni.

A rezgő masszázspisztoly kiválasztásakor kérdezzen rá több paraméterre is

Masszázs pisztolyt választunk

A masszázs pisztoly kiválasztásakor általában arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi fordulat történik percenként, vagyis hányszor "találja el" az izmot a pisztoly ebben az időintervallumban. A magasabb szám intenzívebb masszázst jelent, de nem biztos, hogy érvényes, hogy minél intenzívebb, annál jobb.

A kisebb fordulatnál történő masszázs felmelegítésre és izomserkentésre, illetve érzékenyebb emberek számára alkalmas. A magasabb impulzusok segítenek ellazítani a görcsöket és a csomókat az izmokban. Jó, ha olyan pisztollyal rendelkezik, amelynél be lehet állítani a szükséges fordulatszámot. A szükséges középérték 2000 impulzus/perc körül van, a legelterjedtebb az intenzitás 3-5 fokos beállítási lehetősége, ami teljesen elegendő.

Az oszcilláció amplitúdója vagy magassága mm-ben van megadva és tájékoztat a pisztoly behatolásáról a szövetbe minden egyes rezgésnél. Ez az adat különbözteti meg a masszázspisztolyokat rezgősre, illetve ütősre, míg az utóbbiak az igényes, erősen izmos felhasználók számára készültek. Általában körülbelül 12 mm-es amplitúdó elegendő.

További érdekes adatok az akkumulátor élettartama, a töltési idő, a cserélhető fejek száma és funkcionalitása és nem utolsósorban a súly. Fél óra munka két kilós rezgő készülékkel a masszőr kezében valószínűleg nem könnyíti meg a munkát. Az 1 kg alatti súly akkumulátorral is kiváló, de ez nem mehet a feldolgozás, a felhasznált anyagok és a tartósság rovására.

Ne felejtse el ellenőrizni a zaj paraméterét, ne haladja meg az 55 dB-t (a normál beszélgetés hangereje). Masszírozni szeretné a kliensét, nem pedig megsüketíteni.

A rezgő masszázspisztoly biztonságos használata

A rezgő masszázspisztoly biztonságos használata

Ha Ön azok közé tartozik, akik nem szokták elolvasni a használati utasítást, akkor a masszázspisztolynál érdemes erre odafigyelni.

Mindig úgy kapcsoljuk be a pisztolyt, hogy az nem érintkezik a testtel. Ideális esetben vékony, sima ruhán keresztül használjuk. A fej nehezen csúszik a meztelen testen. A vibrációs masszázs csak az izmos testrészeken javasolt. Kerüljük a csontok kiemelkedéseit, a fejet és az arcot teljesen hagyjuk ki!

Ügyeljen a madzagokra, bojtokra és az öltözék egyéb díszeire, amelyek belegabalyodhatnak a pisztoly fejébe. Természetes, hogy a masszírozott a kezelés előtt leveszi magáról a nyakláncot, karkötőt, láncot, fülbevalót, szemüveget stb.

Soha ne helyezze az ujjait a rezgőfej és a készülék teste közé! A cikk szerzője tudja, miről beszél. Saját fájdalmas élményemről

Bármilyen váratlan és kellemetlen érzés kialakulásakor azonnal fejezzük be a rezgő pisztollyal végzett masszázst!

Rezgő pisztollyal végzett masszázs

Hogyan masszírozzunk a rezgő pisztollyal

Ahogy fentebb említettük, ideális esetben a legalacsonyabb sebességgel, az előre bekapcsolt pisztolyt helyezzük a felöltözött testre. A felszínen mozgunk, a pisztoly csak enyhén érintkezik a test felszínével.

Körülbelül fél-egy percig mozgunk simán az egyes testrészek izmain (konkrét példa: az egyenesítő izom a hát jobb oldalán). Ha kellemes a masszázs, válthatunk nagyobb sebességre is. A rezgő pisztolyt könnyedén rányomhatjuk a test felületére. Egyes modellek mutatják a nyomásra vonatkozó információkat is. Ha a masszírozott személy számára a masszázs kevésbé intenzív, akkor inkább állítsuk nagyobb sebességre a pisztolyt.

Melyik fejet válasszuk?

Elvileg egy fej is elegendő. De a fejek, a testrészek és a masszázs céljából, megfelelő cseréjével a rezgő pisztollyal végzett masszázs hatékonyabb lehet.

A fejet mindig kikapcsolt készüléknél cseréljük. Tolja be teljesen az új fejet a készülékbe. Biztonsági okokból ne irányítsa a bekapcsolt pisztolyt az arc, illetve a fej irányába.

Az egyes fejek leírása és a testrészek megjelölése a használati utasítás részét kell, hogy képezzék, amelyet a kereskedő a pisztollyal együtt szállít. Megemlítjük a leggyakrabban kínált masszázsfejek használatát.

A rezgő masszázspisztoly alapfelszereltsége egy keményebb habból készült gömbölyű masszázsfej. A legnagyobb izomterületekre és a leginkább merev izmokra használják, a hát, a csípő, az ülőizom, a hát és a nyak, valamint a vállak és a lábak.

A rezgő pisztoly bárhol használható

A légpárna egy lapos tárcsa, amelyen a hüvely úgy van kialakítva, hogy levegő van benne, amely lágyítja és csillapítja az ütéseket. Értékelni fogja a kisebb, puhább és a csontokhoz közeli izmokon: a hát, nyak, kar és a kézfej területén. Érzékenyebb emberek nagyobb felületű izomzatára is alkalmas, illetve, ha csak kellemes, pihentető masszázst szeretne végezni.

A villás fej a gerinc mentén és az Achilles-ín körüli terület masszírozásra szolgál. Két keskeny nyúlványa precízen elsősorban az egyenesítő izmait célozza meg.

A töltény fej egy vékony meghosszabbítás az ízületek, a tenyér és a talp precíz masszírozásához.

Mikor ne masszírozzunk?

Elvileg a klasszikus masszázs minden ellenjavallatának érvényesnek kell lennie a rezgő pisztollyal végzett masszázsra. A rezgések testre és szervekre gyakorolt hatását nem vizsgálták részletesen, de a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a klasszikus masszázshoz hasonlóan a rezgő masszázs is többnyire jótékony hatással bír.

A masszázst bármilyen kellemetlenség kialakulásánál megszakítjuk vagy befejezzük. Fokozottan oda kell figyelni és orvoshoz kell fordulni, különösen akkor, ha a kliens az alábbi egészségügyi korlátozásoktól szenved: terhesség, szövődményekkel járó cukorbetegség (neuropathia, retinakárosodás), közelmúltbeli műtét, epilepszia vagy migrén, csigolyaelcsúszás, spondylolisthesis vagy spondylosis, közelmúltbeli ízületi pótlások stb.

A sportolók is értékelik a rezgő masszázspisztolyt

Gyakorlati tippek a rezgő masszázspisztoly használatához

Ha izmos, dinamikus izomzatú emberek "nagyobb" hátát masszírozza (pl. thai box), akkor a rezgő pisztoly tökéletes a bemelegítésre és a későbbi, részletesebb kézi munka megkönnyítésére.

A paradox az, hogy ez a masszázskészülék gyakran rendkívül alkalmas magának a masszőrnek – a kéz- és alkarizmok munka utáni ellazítására.

Az kliensek tapasztalata szerint a nagy sebesség és az intenzív masszázs kellemes a fáradt és nyugtalan lábak esetében is.

A rezgő pisztoly tökéletes eszköz arra, hogy plusz élményt biztosítson például a klasszikus hátmasszázs mellett. Hagyjuk pihenni az ügyfelet betakarva a melegben és pisztollyal kezeljük a talpát. A kellemes hümmögés garantált

Van konkrét tippje a rezgő masszázspisztoly használatához, akár önmasszázshoz, akár a masszőr eszközeként? Örülni fogunk, ha megosztja velünk észrevételeit.

A végére van egy tippünk könnyű rezgő masszázspisztolyra, 7 cserélhető fejjel, 3 sebességgel és hosszú ideig működő akkumulátorral.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.