Reflex talpmasszázs

2010.5.24.Fitt és menőOlvasás 3 perc
Reflex talpmasszázs

Ez a masszázs világszerte a legelismertebb kiegészítő kezelési forma. Célja a műtét, agyvérzés vagy más betegségek során károsodott szervezeti funkciók helyreállítása. Ez a legrégebbi és leghatékonyabb terápiás technika. Megelőzésre vagy már a meglévő problémák kezelésére alkalmazzák. Hatással van az anyagcserére, a bőrre, az izmokra, de az idegekre, az erekre és a sejtekre is, serkenti a szervezetet. A masszázs során kézi nyomást alkalmazunk. A masszőr érintését semmi sem pótolja.

A reflex talpmasszázs olyan technika, amely erősíti a szervezet egészségét és befolyásolja a beteg reflexelváltozásokat. Masszázsérintések sorozata, amelyek a láb talpán, hátán, külső és belső oldalán lévő nyomáspontokra irányulnak. Használja a szervek és a láb reflexpontjai közötti kapcsolatokat. Ezen reflexzónák masszírozása során a test bizonyos részében terápiás válaszra lehet számítani. A láb idegvégződései és a testszervek között reflexkapcsolat van. A terápiás hatást az érzékeny idegvégződések érik el, amelyek reflexpályán keresztül impulzusokat vezetnek a bőr felszínéről egy belső szervbe vagy más rendszerbe. A test felszínéről származó irritációt a zsigeri reflex éri el. A szövetekben található reflexpontok masszírozásával serkentést okozunk, a központi idegrendszer segítségével pedig a serkentés eredménye keletkezik.

Befolyásoljuk a páciens testi és lelki állapotát egyaránt.

Ha gyakran gyötri a fáradt és elnehezült lábak érzete, a rendszeres masszázs mellett kényeztesse magát otthoni talp és lábmasszázzsal az erre kialakított kellékekkel és eszközökkel.

A masszázs során célszerű követni az érintések irányát és sorrendjét
Az irány a lábujjaktól a lábfejen át a sarokig. Ismét lábujjak vannak a láb hátsó részén, a láb hátsó részén a bokaízületekig. A lábfej belső szélén a nagylábujjtól a sarokig, a láb külső oldalán pedig a kisujjtól a külső bokáig terjedő irány látható.

Érintések sorozata
Az alaptechnika egy befelé irányuló spirál, egy egyenes eltolódás és egy ritmikus körkörös mozgás az ujjak belső részén és a reflexzónákon. A tapintások rövidek és hosszabbak a láb mentén. Az oldalra is mutatnak, az érintés körkörös és nyomás a reflexpontokra.

A tapintási nyomást a páciens életkorához és diagnózisához igazítjuk. Masszázs előtt részleges lábfürdő sós adalékokkal megfelelő. A fürdő után a bőr megpuhul, tisztaság és ellazulás érzése keletkezik. Masszírozásnál ne használjunk emulziókat és olajokat, mert csúszós lenne a bőr. A masszőrnek a masszázs előtt célszerű a kezét gyógynövényes krémmel, zselével vagy körömvirágkenőccsel bedörzsölni. Ettől puhák lesznek és kellemesen csúsznak a bőrön.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.