Olaj, krém vagy gél. Milyen termékkel masszírozza kliensét?

2020.5.25.Velvesa ajánljaOvasás 10 perc

Valószínűleg nem meglepő, hogy a masszázstermék kiválasztása eldöntheti, hogy az ügyfél visszatér-e Önhöz. És még azt is, hogy bejelentkezik-e egyáltalán masszázsra.

Olaj, krém vagy gél. Milyen termékkel masszírozza kliensét?

A bőr a test legnagyobb szerve és funkciói közé tartozik többek között a reszorpció, azaz a felszívódás (különösen a zsírban oldódó anyagok felszívódása). A bőr reszorpciós funkcióját alkalmazzuk a különböző krémekkel történő bőrbetegségek kezelésében és a test bőrének mindennapos kezelésében.

A bőr képes felszívni a méreganyagokat. A kalapkészítők higanyvegyületet használtak az anyag módosítására és karrierjük során sikerült nagy mértékben megmérgezni magukat is. Bőrükön a hosszan tartó mérgezés hatására különféle neurológiai tünetek jelentkeztek. Innen származik az "őrült kalapos" jelző is, amellyel például Aliz találkozott a Csodák Országában.

Melyik masszázsterméket válassza egy konkrét ügyfél számára?

Mindenképpen olyat, amely a kliens számára a legnagyobb élvezetet biztosítja a választott masszázs típusa során.

Régen az emberek a rendelkezésükre álló eszközökkel - lanolinnal, állati faggyúval, kenőccsel, vajjal - masszíroztak. Ma az olajok a legelterjedtebb masszázstermékek.

Masszázsolajok

A masszázsolajok legnagyobb előnye, hogy hőhordozók. A masszázs alatti súrlódással és a bőr felszíni rétegének kezelésével kombinálva kellemes melegedési és relaxációs érzést váltanak ki.

A másik nagy előnyük a csuszamlás – a masszázstermékeket éppen azért használjuk, hogy a masszőr keze kellemesen csússzon a bőrön. A masszázsolajok jól tárolhatók és egy masszázshoz a fogyasztásuk viszonylag alacsony.

Két nagy csoportra oszthatjuk őket, az alapolaj eredete szerint.

Ásványi olajok

Az ásványi olajok esetében ez a paraffin. A minőségi ásványi masszázsolajok esetében az aggodalom nem megalapozott. Lágyítják a bőrt, nem szívódnak fel és a masszőr szempontjából kiválóan csuszamlóak. Az alacsony olajfogyasztás is előny.

Olaj, krém vagy gél. Milyen termékkel masszírozza kliensét?

Az ásványi olaj gyakori alkalmazásakor azonban figyelni kell. Ismételt használat esetén (például masszázstanfolyam befejezésekor, ahol intenzíven masszírozzák egymást több napig) ugyanis puhítja a bőrt, így blokkolja természetes védekező és regeneráló képességét.

Hetente egyszer végzett masszázs esetében a normál (nem túl érzékeny) bőr számára előnyös az ásványi olajjal történő kezelés.

Természetes masszázsolajok

A természetes masszázsolajokat növényi részekből, diófélékből vagy magvakból nyerik. Manapság rendkívül népszerűek a kozmetikában. Az arc és a testbőr jól tolerálja őket és a kellemes masszázs mellett más előnyökkel is járhatnak a ráncok csökkentése vagy a bőr fiatalítása formájában.

Az olajkivonatok a gyógynövények erős maceráltjai természetes hordozóolajban. Alkalmasak a fáradt izmok és a hát masszírozására a csigolyaközi porckorongok (Janian vagy orbáncfű olaj) táplálására.

A masszázsolajokat tiszta, egyfajta formában vagy mint illóolaj masszázs-keverékekben kínálják, gyógynövénykivonatok, kámfor vagy mentol hozzáadásával.

Egyes masszőrök inkább saját masszázs-keverékeket készítenek, de a legtöbben elégedettek az olajmasszázs-keverékek valóban széles skálájával, teljes hatás- és illatkészlettel.

Egyéb masszázstermékek

A sportmasszázs és a fürdő területén továbbra is hagyománya van a masszázsemulziókhasználatának.

A rövid ideig tartó masszázsokhoz az emulzió használata megfelelő lehetőséget kínál - jó csuszamlással rendelkeznek, vízzel hígítható, könnyen lemosható a bőrről, maradék zsíros érzet nélkül és jó hordozóanyag melegítő illetve frissítő anyagokhoz, mint pl. a kapszaicin vagy a mentol.

A hammam fürdőben lágy szappanhabot használnak a masszázshoz és a kezelés részeként kettő az egyben működik - egy masszázs és egy tisztító fürdő egyben.

Az aromaterápia és a "valami extra" luxusmasszázsok területén a masszázsgyertyák a legkedveltebbek. A klienst a gyertyaláng varázslatos fénye és az aromás masszázsviasz kellemes illata fogadja. A viasz kellemesen meleg, a masszázs így minden érzék számára élményt nyújt.

Olaj, krém vagy gél. Milyen termékkel masszírozza kliensét?

Villámmasszázs néhány mozdulattal a felfrissüléshez, az izomgörcsök lazításához közvetlenül a pályán vagy sportoláskor, ahol a csuszamló eszközök használata nem megfelelő a masszázshoz (például kenu), otthon a gyors felüdüléshez és fájdalomcsillapításhoz, az alkoholos masszázstermékekmegoldást jelentenek.

A masszázs krémek és gélek elsősorban szépségmasszázsokhoz és pakolásokhoz, valamint cellulitproblémák megoldására szolgálnak. A hatóanyagok tartalmától függően azonban vannak olyan speciális hatású krémek és oldatok is, amelyek a sérülések, fájdalomcsillapítás, izomfáradtság és a görcsök megelőzésére szolgálnak.

Hogyan masszírozni egy adott klienst?

Beszéljen az ügyféllel arról, hogy mit vár a masszázstól. Szeretne inkább egy dinamikus, gyorsabb masszázst, amely felfrissíti a testét és megszabadul az izomfáradtságtól, vagy inkább hogy lazítson?

Fontos továbbá, hogy megtudja a klienstől mire allergiás, legyen szó ételről vagy kozmetikumról. Kérdezze meg tőle , hogy a semleges vagy illatos masszázsokat kedveli és milyen illatokat szeret vagy nem szeret.

Feleslegesen fogja dicsérni a levendulaolaj hatásait annak, aki még a gyógynövény illatát sem bírja elviselni.

Legyen felkészülve. Feltétlenül ajánljon legalább egy semleges, illatmentes masszázsterméket és néhány illatosítottat. Olaj gyógynövénykivonatok (saját maga is elkészítheti őket) és a rendkívül fájdalmas területek speciális termékei is megfelelőek.

A masszázs előtti rövid párbeszédben megtudhatja az ügyféltől, mit vár el a masszázstól és ennek megfelelően felajánlhatja neki a megfelelő masszázsterméket, amely közül választhat.

De legyen óvatos, ne felejtse el, hogy a masszázstermék meg kell feleljen a masszőrnek is- az állaga, összetétele, illata, hogy ráhangolódhasson a kliensre, ellazítsa az elméjét és a legjobbat nyújthassa magából.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.