Ne égesse ki magát: A masszőr és a kiégési szindróma - A megelőzés 7 kulcsa (1/3)

2022.6.14.A masszőr életeOlvasás 5 perc

A masszőr munkahelye az emberi test ápolásának egyik létesítménye. De ezzel még nem ér véget, a masszírozás során sokszor megérintjük az emberi lelket is. Az emberekkel való munka nagyon megerőltető és a felmérések szerint a kiégési szindrómát a masszőrök egyáltalán nem kerülik el. Egy rövid cikksorozatban 7 kulcsfontosságú tanácsot adunk Önnek, hogyan kerülheti el a kiégést és élvezheti a hosszú és elégedett masszázskarriert.

A sorozat első részében a hidratálásra, a diétára és a testmozgásra helyezzük a hangsúlyt, mint a hosszú és elégedett masszázskarrier alapját, fájdalom és sérülés nélkül.

A masszőr és a kiégési szindróma

1. számú kulcs: Inni

Unalmas téma, az biztos. Ám az örökös ismétlés ellenére is még mindig vannak olyanok, akik csak minimális mennyiségű folyadékot isznak a nap folyamán. Ne csússzon bele olyan indoklásba, hogy "nem iszom, hogy ne kelljen wc-re mennem", félrevezethetik Önt.

A kiszáradás első tünetei a szomjúságérzet mellett a fáradtság és a gyorsabb kimerültség, az ingerlékenység, a koncentráció elvesztése, a fej- és nyaki gerincfájdalmak, a bőrszárazság és a csökkent izomfeszültség. Ön szeretne ilyen masszőrt?

A megfelelően hidratált test biztosítja a legjobb teljesítményt. A test a masszőr munkaeszköze, elengedhetetlen a napi ápolása.

2. számú kulcs: Enni

Valamennyire mindannyian ismerjük a helyes táplálkozás elméletét. Ha az Ön gyakorlata ezen a területen kicsit sántít, nem lepődünk meg. Nagyon sok táplálkozási irány létezik és mindenki azt állítja, hogy az övé a megfelelő. Honnan tudhatjuk, hogyan kell csinálni és enni, hogy bírjon masszírozni és legyen elegendő energiája a munkán kívüli tevékenységekhez is?

A masszőrnek egészségesen kell táplálkoznia

Nos, a legegyszerűbb tanács – önmaga szerint táplálkozni. Koncentráljon az alapvető élelmiszerekre és ideális esetben készítse el saját ételeit. Figyelje meg, melyik étel és milyen adag után van elegendő energiája, normál emésztése és jó alvása. Ha eltéved az információk fergetegében, forduljon táplálkozási szakértőhöz és készítse el étlapját, hogy jól és fittnek érezze magát. Kerülje el azokat az élelmiszereket, amelyek kellemetlenségekkel járhatnak: rosszul tárolt vagy lejárt garanciájú élelmiszerek; élelmiszerek, amelyekre allergiás, vegyszerekkel permetezett gyümölcsök, túl zsíros és nehéz ételek, például gyorsétterem és hasonlóak.

Ne felejtsen el találni időt az étkezésre. Ha minden második nap megsajnálja a vendégét és ebédszünet helyett masszázsra rendeli, a szervezete nem fogja ezt megköszönni.

A masszőrnek fittnek kell lennie és ennek az állapotnak az alapja a megfelelő táplálkozás. A hirtelen energiaesések és a fáradtság nem csak az életét teszi kényelmetlenné, hanem a figyelmetlenség miatt gyakran sérüléseket is okozhat.

3. számú kulcs: Edzni

Abban biztosan egyetértünk, hogy a masszőrködés fizikailag megerőltető munka. Miért sportoljon szabadidejében a munkahelyi fizikai gyakorlatok után? Mert a jó állapotban lévő test több masszázst jelent, az pedig több pénzt. Egyszerű matematika, ugye?

Persze nem csak arról van szó, hogy tudjunk többet masszírozni, vagy ne legyen fáradt a nap végére és csak úgy zuhanjon be az ágyba. Mindenekelőtt a masszőr általános jólétéről van szó. És senki sem jár jól, ha fáradt, fáj a keze, a háta vagy a lába.

Hogyan kell edzni? Ez bizonyos mértékig függ az Ön kondíciójától és az Ön által kínált masszázs típusától. Mindenesetre erősítő edzés, nyújtás és kardió kiegyensúlyozott kombinációja kellene, hogy legyen.

A masszőr ereje nem csak a kezében van, hanem az egész testéből fakad. A lábak stabilitása, a has- és hátizmok megtámasztásával erős mag (saját fűzőnk) és a kar megfelelő erőssége biztosítja a masszőr munkahelyi kényelmét, a sérülések megelőzését, az izmok és ínak túlnyújtását, túlterhelését. Nem kell azonnal konditerembe rohanni, a rendszeres otthoni testmozgás is a saját súlyával és segédeszközeivel jelentősen megerősítheti a szervezetet.

A testmozgás fontos része a masszőr életének

A nyújtás elengedhetetlen, azonban nem igényel sok időt. Jó szokás, hogy néhány gyakorlatot beiktatunk az egyes vendégek közé. Az izmok láncosak, így például a megrövidült combizom merev derekat jelenthet.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a kardió nem olyan gyakorlat, amely a masszőr számára elengedhetetlen. De az edzett szív jobban bírja például a légköri nyomás változásait és alkalmas a dinamikusabb sportmasszázsra is. Például, ha azt fontolgatja, hogy a jelenleg nagyon keresett maderoterápiát is bevezeti szalonja kínálatába, tudjon róla, hogy ez igazi lendületet és erőt igényel.

Vigyázzon magára és sokáig fog boldogan masszírozni Ne felejtse, hogy az egyetlen dolog, amit nem tud befolyásolni, az a genetika. Például a tenyér és az ujjak nem nagyíthatók vagy kicsinyíthetők, meg kell tanulni olyanokkal masszírozni, amilyenre megnőttek. A magasságával sem tud mit csinálni. De minden más, a táplálkozás, az energia és az erő a saját kezében van.

Legközelebb a munkáról, a pihenésről és a határokról lesz szó. És örömmel vesszük, ha a kommentben megosztja velünk, hogy látja Ön.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació