Gyakorlatok a hátgerinc rugalmasságára | velvesa.hu

Gyakorlatok a hátgerinc rugalmasságára

2010.5.7.Fitt és menőOlvasás 2 perc

Gyakorlatok, amelyek megfelelőek az egyszerűbb csontritkulásos megbetegedésben szenvedő páciensek számára. Szegmentális gyakorlatok, amelyek egyszerre aktiválják a hátgerinc összes szegmensét és részeit.

Gyakorlatok a hátgerinc rugalmasságára

1. Gyakorlat:

Alapfelállás – enyhe terpeszállás a váll szélességében, nyújtsa ki a felső végtagjait elülső irányba, enyhén hajlítsa be a térdeit, fordítsa az alkarjait egymással szemben, kezei legyenek ökölbe zárva. A kezeivel végezzen vezetett mozgást jobboldali irányba a fejét pedig fordítsa balra, majd végezzen vezetett mozgást baloldali irányba a fejét pedig fordítsa jobbra. A törzse jobb vagy bal oldali forgásánál hajlítsa be a térdét, majd visszatéréskor az alapállásba, nyújtsa ki az alsó végtagjait (ez azt jelenti, hogy az edzésnél enyhén „himbálóddzon” a térdével). Változtassa meg az alsó és a felső végtagok magasságát az alapállásban, és ismételje meg az edzést. Ne húzza fel a vállait.

2. Gyakorlat:

Alapállás – enyhe terpeszállás, nyújtsa ki a felső végtagjait oldalsó irányba, és a kezeivel fogjon meg botokat (lehet szó nordic walking botokról, síbotokról, vagy általános fából készült botokról). Végezze el a törzse forgatását baloldali irányba, a fej mozgását pedig a jobboldali irányba, és fordítva. A törzs jobb oldali irányú forgatásához, segítsen a csípőízületek forgásával is, valamint a jobb térde behajlításával.

Ha teleszkópos botja van, változtathatja a magasságot az edzések során. Csökkentse, növelje a magasságot, majd ismételje meg a gyakorlatot.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació