Aki masszíroz, az takarít is vagy higiénia a masszázsszalonban

2022.2.14.Velvesa ajánljaOlvasás 5 perc

A takarítás, ill. a fertőtlenítés egyszerűen elválaszthatatlan a masszírozástól. Akár lelkesen, akár vonakodva takarít otthon, a szalonban ez egyszerűen elengedhetetlen. Találhat néhány tippet hogyan tegye egyszerűbbé a tisztítást és fertőtlenítést azonban nem a minőség rovására.

Higiénia a masszázsszalonban

Tisztaság

Varázsszó, az első azon tulajdonságok közül, amelyet a masszázsszalon vendége közvetlenül a bejáratnál értékel, nemcsak a szemével, hanem az orrával is. És ennek az értékelésnek kiválónak kell lennie. A masszázsszalonban a vendégek higiénikus tisztaságot, erős vegyszerszag nélkül, friss levegőt és kellemes pihentető illatot várnak.

Többféle nézet

Ahány ember, annyi ízlés. Ha a háztartásról van szó, mindenkinek más az elvárása arról, hogy mit takarítanak, mi a valóban tiszta, mit elég lemosni és mit kell fertőtleníteni.

Nem szoktunk ilyen problémákat oldani a masszázsszalonban. Az alapvázlatokban szereplő működési szabályok leírják a teljes tisztítási, takarítási és fertőtlenítési folyamatot az előírásoknak megfelelően.

A gazdasági és környezetvédelmi szempontok átfedik egymást a felhasznált mosószerek mennyiségében. Kövesse a gyártó ajánlásait a koncentrációra és különösen a felhasználási időre vonatkozóan. Ne adagoljon túl sok vagy "csak hasra csapva" koncentrált tisztítószert, hígításukkor használjon mérőedényt.

Masszőr vagy takarítónő

Ha nem szeretne takarítónő is lenne

A szalon rutin karbantartását minden masszőr meg tudja oldani egy nap alatt a vendégek kezelése között. De ha az elején egy "nagy" takarítás fékezi, ill. a nap és a hét végén, próbálja meg ezt az erre szakosodott cégre vagy felelős személyre bízni. Több szalonnal együttműködve megoszthatja a költségeket.

A megspórolt időt szánja pihenésre, a családjának vagy a következő napi rendelések megtervezésére. Ne sajnálja a professzionális takarítási szolgáltatásokra költött pénzt. Jobban kihasználhatja az idejét, mint összeszorított fogakkal és kénytelenül táncolva a felmosóval a szalonban.

Természetesen néhány ember számára a takarítás kellemes változást jelent a masszírozás után. És szeretnek mindent maguk alaposan csinálni.

Fontolja meg, mi jelent többet Önnek.

Kis segítők

Nem, nem arról beszélünk, hogy a gyerekeit kényszerítse a felmosóvödörhöz. Néhány tippet kínálunk a szalon folyamatos és nagytakarításának praktikus segítőihez.

A spray a legpraktikusabb módja a masszázságy higiéniájának

A masszázságyak többnyire műbőr kárpitozásúak. A műbőr olyan anyag, amely megfelelő gondoskodás mellett évekig kitart. Sajnos, ha úgy dönt, hogy olyan eszközzel tisztítja, amely kiszárítja, akkor repedést és hámlást idézhet elő. A masszázságyakra alkalmas fertőtlenítő spray oldat vagy hab permetezésének lehetőségével lehetővé teszi az ágy műbőrének higiénikus, gyors és megbízható kezelését. Permetezzük, kenjük szét majd hagyjuk megszáradni. Különös figyelmet kell fordítani az ágy azon részeire, amelyek közvetlenül érintkeznek a vendéggel - például az ágy arci részére.

A fertőtlenítő törlőkendővel szinte minden felületet gyorsan fertőtleníthet. Előnyük, hogy azonnal kéznél vannak és nem kell semmi mást használni a termék szétkenéséhez. Nem csepegnek és pontosan ott használhatjuk, ahol szükség van rájuk.

A papírtörlők és törölközők nélkülözhetetlen segítők minden szalonban. Praktikus csomagolásban gyorsan és egyszerűen felszippantják a kifröccsent masszázsolajat vagy emulziót, higiénikusan megtörlik az Ön, illetve a vendégei kezét. Mindig legyen kéznél eldobható papírzsebkendője vagy papírtörlője a szalonban azoknak a vendégeknek, akiknek ki kell fújniuk az orrukat. A masszázs során gyakran fellazulnak az üregek.

Buldog - fertőtlenítőszer kézre és felületekre 500ml

Buldog -  fertőtlenítőszer kézre és felületekre 500ml

2 250 Ft

A lábfertőtlenítő sprayt minden esetben használhatja. A vendégek ugyan otthon zuhanyoznak, de nyáron gyakran csak flip-flopba lépnek és akaratlanul is poros lábbal érkeznek. A zoknik pedig gyakran szöszöket hagyhatnak a lábukon. Nem kellemes masszázzsal port vagy szöszt felvinni a vendég egész testére. A spray antibakteriális és gombaellenes hatása nemcsak a vendég bőrét, hanem az Ön kezét is védi.

A szappannak, legyen az egyszerű vagy folyékony, minden művelet természetes részét kell képeznie. Ha jobban szereti a szilárd szappant, szerezzen be egyet csak magának. A folyékony szappant minden bizonnyal értékelni fogja az adagolóval ellátott csomagolásban.

És már a padlónál tartunk. A hígított koncentrátumok a legjobbak a mindennapos padlófelmosáshoz. Nem foglalnak sok helyet és széles spektrumú fertőtlenítő hatással rendelkeznek.

Reméljük, hogy a higiénia a szalonban nem ijesztő lesz, hanem kellemes rutinná válik. Ne feledje, hogy a kezei a fő munkaeszközei. Ezért ne tegye ki őket túl sok kémiai hatásnak. Tisztításkor használjon védőkesztyűt és kezelje kezeit regeneráló krémekkel.

Az Ön számára a szalon takarítása rutinfeladat vagy pedig rémálom? Egyedül takarítja a szalont vagy profi szolgáltatásokat vesz igénybe? Örömmel látjuk véleményét a kommentekben.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.