Masszőrmagazin - cikk a masszőr szakosodásáról | velvesa.hu

A masszőrök örök dilemmája: Előny ha csak egy bizonyos típusú masszázsra specializálódunk?

2021.2.4.A masszőr életeOlvasás 5 perc

Ha meghatározott típusú masszázsokra koncentrál, akkor nagyobb eséllyel vállhat keresett szakértővé. A jobb ellátás meghaladja az Ön által ismert érintések számát.

A masszőrök örök dilemmája kép

A kezdő és a kevésbé tapasztalt masszőrök számára csábító lehet a lehető legszélesebb körű szolgáltatás nyújtása. Motivációjuk a lehető legtöbb ügyfél, tapasztalat és pénz szerzése.

Míg az egyik ügyfél merev nyakát masszírozzák, a másiknál lávaköveket alkalmaznak, a harmadiknál nyirokmasszázst végeznek.

Ha azonosul ezzel a munkamódszerrel vagy akár épp ilyen módon dolgozik, fontolja meg, hogy idővel elismert szakértő és keresett masszőr lesz-e.

Miért kell a minőséget előtérbe helyezni a mennyiség helyett

Számos technika végzése időigényes, fizikailag és pénzügyileg is megterhelő. Különösen, ha úgy dönt, hogy egyszerre több technikát tanul meg.

Bár a kiválasztott technikára összpontosító masszázstanfolyamot néhány nap alatt képes elvégezni, a tanúsítvány megszerzése nem teszi szakértővé.

A képzés után órákon át önállóan tanulunk míg elsajátítjuk a megtanult technikát, az önképzés különbözteti meg az átlagos masszőröket és az igazi mesterektől.

Nem hiba többféle masszázsra szakosodni, hanem fokozatos lépésekkel felépíteni a többcélú masszőr státuszát több éven át. Adjon neki időt, mert az, hogy megpróbál mindeből a legjobb lenni, az éretlenség tipikus jele.

A masszőrök örök dilemmája kép

A szakosodás akkor is előnyös lehet, ha éppen munkát keres

Képzelje el, hogy állásinterjúra megy egy jóhírű szalonba,az önéletrajzába kétéves tapasztalatot és több technikás tapasztalatot ír. A menedzser számára ez úgy hangozhat, mintha egyetlen masszázst sem tudna 100% -osan.

A menedzser úgy látja jó alapokkal rendelkezik és esélyt ad annak, hogy sokoldalú masszőrré váljon, de ez sok gyakorlatot és befektetést igényel.

A masszőrök örök dilemmája kép

A szakosodás, mint versenyelőny

Mint már említettük, a többféle masszázstechnikára való összpontosítás nem rossz, ha természetesen és szisztematikusan, nem pedig fejvesztve állunk hozzá.

A sport-. reflex- és nyirokmasszázst ismerő szakemberré alakulás egész folayamta lehet az, ami megkülönbözteti Önt a többi masszőrtől.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint a masszőrök-terapeuták száma 2028-ig várhatóan 22% -kal nő. A wellnessz-szolgáltatások népszerűek és egyre több ügyfél számára elérhető szolgáltatások kínálatának bővítése csak előnyös lehet.

Melyik masszázstechnikára kell összpontosítani?

Mivel rengeteg masszázsspecializáció létezik, csak Önön múlik, hogy melyiket választja. Mi teheti könnyebbé a döntését?

Hallgassa meg az ügyfelek igényeit, kövesse a külföldi trendeket vagy saját érdeklődési körét.

Nagyszerű inspiráció az amerikai masszőr és terapeuta, Matthew Nogrady története, aki úgy döntött, hogy fejmasszázsokra szakosodik. Saját migrénje vezette erre az útra, amely gyermekkora óta kínozta és az évek során keresett szakértővé vált saját módszereinek köszönhetően.

A masszőrök örök dilemmája kép

Külső ingerek alapján is kiválaszthatja szakterületét.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) statisztikái azt mutatják, hogy a fejmasszázsokra való összpontosítás jó stratégiai lépés lehet, miszerint a lakosság fele szenved fejfájástól és csaknem 1/3-a rendszereses migrénes fájdalmakkal küzd.

Próbáljon meg gyorsan elvégezni egy felmérést ügyfelei körében, és ha a WHO eredményei beigazolódnak, a jövőbeni szakterülete lehet például az indiai fejmasszázs.

A sportmasszázs szintén nagyszerű lehetőség

A magyarok nemcsak akkor fanatikusai a sportnak, amikor a televízióban nézik hanem a való életben is. A legfrissebb felmérések szerint többet edzünk mint az átlagos európaiak, a 16 év feletti magyarok több mint fele pedig legalább heti 5 órát sportol.

Így feltételezhető, hogy a testmozgás fontossága mellett az emberek elkezdik felismerni a regeneráció fontosságát is, amely óriási hatással van a sportolók egészségére.

Tehát ha irányt keres, akkor az lehet sportmasszázs, gyógytorna vagy specializáció kineziotape-re.

A masszőrök örök dilemmája kép

Köpölyözés, szalagolás, triggerpontok és sportmasszázs? Vagy lomi-lomi, lávakövek és indiai fejmasszázs a maximális kikapcsolódás érdekében? A terület kiválasztása, amelyre összpontosítani szeretne, végső soron csakis Önön múlik. Ennek azonban tükröznie kell az összpontosítást és úgy kell bemutatkoznia az ügyfeleknek, hogy egyértelmű legyen milyen típusú masszőr.

Ebből fakad az a motiváció is, amely alapján a jövőbeni irányt választja. Függetlenül attól, hogy belső igénye van-e az ügyfelek egészségügyi problémáinak kezelésére vagy üzleti ambícióra vágyik, bízunk benne, hogy jól választ.

Azonban ahelyett, hogy gondolkodás nélkül több masszázstanfolyamot választana, válassza inkább a fokozatos fejlődés útját. A keresett masszőrök nem azok, akik a leghosszabb szolgáltatási listával rendelkeznek, hanem bizonyított valódi tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyekhez fokozatosan jutottak hozzá.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació