A masszázs, mint vállalati bónusz előnyei

2024.1.9.JótanácsokOlvasás 5 perc

A masszázs rendkívül népszerű vállalati bónusz. A dolgozók nagyra értékelik és örömmel fogadják, számos előnnyel jár a munkáltatónak is, támogatja a jobb munkavégzést és kiküszöböli a munkahelyi stresszt. A speciális masszázsszéken végzett masszázs leggazdaságosabb változatához minimális hely szükséges egy csendesebb, jól szellőztethető helyiségben 15-20 percnyi idő.

Masszázs a cégben

A masszázs típusai a cégnél

A munkahelyi masszázs többféleképpen is elvégezhető. A nagyvállalatok vállalati masszőrétől, aki egész munkahéten vagy meghatározott napokon rendelkezésre áll, a masszőr egyeztetett látogatásaiig, aki havonta egyszer felállít a kis tárgyalóteremben egy masszázsszéket vagy összecsukható masszázságyat, és masszírozza az összes dolgozót a kis cégnél egy nap alatt.

A munkáltató engedélyezheti a masszázst munkaidőben, vagy csak munkaidő után biztosít helyet a masszázsra, ami a fizikai munkát végző szakmáknál előnyös. Közvetlenül a masszázs utáni nagyobb fizikai terhelés nem megfelelő, sérüléssel végződhet.

A munkahelyi masszázs előnyei az alkalmazottak számára

A masszázs pozitív hatással van a szervezetre, ezen nem kell vitatkoznunk. A munkanapon végzett rövid masszázs különösen alkalmas az irodai dolgozók számára, akiknek testük kiszakad a sokszor nem megfelelő és merev számítógép előtti üléstől.

Már egy rövid masszázs is kellemes eredményeket hozhat:

 • izommerevség megszüntetése a fejben, a nyakban, a karokban és a kézben,
 • a testtartás és a rugalmasság javítása,
 • a stressz oldása,
 • koncentráció növekedés,
 • fejfájás és szemfáradtság enyhítése,
 • hangulatjavulás
 • jobb minőségű alvás.

Az alkalmazottaknak gyakran nincs idejük vagy kedvük arra, hogy magukkal foglalkozzanak, mozogjanak vagy pihenjenek eleget munkaidő után. A céges masszázs keretében érezni fogják a testápolás pozitív hatásait, tudatosabbá válik bennük, hogy már viszonylag rövid időn belül is jelentősen megkönnyebbülhetnek, és nagyobb motivációjuk van az életmódjuk fejlesztésére, ami szintén kedvezően tükröződik koncentrációjukat és munkahelyi teljesítményüket.

Mit hoz a vállalati masszázs a vállalat számára

A masszázs a dolgozók jutalmazásának modern és egészséges módja, és mindenképpen előnyös a vállalat számára is. Olyan rövid idő alatt, mint egy kávészünet, a munkavállaló jelentősen "újraindul", ami a munkára való jobb koncentrációban is megmutatkozik.

Minden munkahelyen természetesen keletkeznek olyan stressztényezők, amelyeknek a dolgozók szervezetére és pszichéjére gyakorolt hatása a masszázs segítségével kellemesen kiküszöbölhető. A nyugodt alkalmazott jobban teljesít, jobban bírja a stresszt, javul az immunitása.

A céges masszázs rendkívül népszerű juttatás, javítja a cég munkáltatói imázsát, pozitívan hat a munkavállalók elégedettségére, lojalitására, vonzerője a potenciális álláskeresők számára.

Az alkalmazottak értékelik a céges masszázsokat

A rendszeres célzott masszázs csökkenti a munkaképtelenség valószínűségét az alábbiak miatt:

 • problémák a gerinccel és a porckorongokkal,
 • izombecsípődés,
 • carpalis alagút szindróma és egyéb RSI (repetitive strain injuries),
 • fejfájás és szemproblémák,
 • túldolgozottság vagy kiégés,
 • fáradtság és depresszív állapotok.

A munkahelyen végzett masszázs során a munkavállaló csak rövid ideig (15-20 perc) esik ki a munkafolyamatból, és szükség esetén továbbra is elérhető. A ruhán keresztül a széken végzett masszázs során nincs szükség hosszú előkészületekre, és nem kell időt veszíteni az alkalmazottak cseréjénél.

A vállalati masszázsnak nincs nagy adminisztrációs költsége, elég akár 10 m2-t felszabadítani egy csendesebb, szellőztetett helyiségben vagy zónában. A leggyakrabban alkalmazott technikák a japán amma masszázs, a shiatsu ruhán keresztül, az indiai fejmasszázs, a klasszikus masszázs és ezek kombinációi, vagy a reflex talpmasszázs.

Kölcsönös megelégedéssel a masszőr a dolgozók céges napjainak vagy társasági rendezvényeinek is kellemes kiegészítője.

Használjon érveket

A céges masszázs olyan juttatás, amelyet szinte minden dolgozó lelkesedéssel fogad. Ha Ön masszőr, és ezen a kereseti módon gondolkodik, ne felejtse, hogy a céggel folytatott tárgyalások során a vezető számára az a pozitívum az elsődleges, amit a masszázs magának a cégnek hoz, ami boldogabb, egészségesebb és hatékonyabb alkalmazott.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.