A hónap terméke: Digitális lávakő melegítő

2023.10.18.Velvesa ajánljaOlvasás 5 perc

A lávaköves masszázs az egyik legnépszerűbb pihentető masszázstechnika. A gyakorlatban a lávakövek vízfürdőben történő melegítése bizonyult a leghatékonyabbnak, és a lávakő melegítőket pontosan erre tervezték. Ezek az eszközök azonban szélesebb körben használhatók.

Digitális lávakő melegítő

Lávakövek melegítése

A digitális lávakő melegítők több funkcionális részből állnak. A készülék külső teste beépített fűtőtekercsekkel és elektronikával rendelkezik. A készülék előlapján található kijelző tájékoztat az edényben beállított és aktuális hőmérsékletről.

A belső kád kivehető a készülékből és használat után kimosható és fertőtleníthető. A készülék és a kád kezelésekor mindig körültekintően kell eljárni, magasabb beállított hőmérsékleten a készülék teste és a tálca viszonylag felforrósodik és égési sérülések veszélye áll fenn.

Fehér vagy halvány színű törölközőt helyezzünk a kád aljára, ennek két oka van. A masszázs során használt olaj zsíros filmréteget hoz létre a kádban a víz felszínén, amin keresztül nehezebben látszik, az alján található fehér szín pedig kontrasztjával jobb tájékozódást biztosít a kövek között. A második ok a kövek csendesebb visszahelyezése a kádba munka közben. A törölköző ugyanakkor megvédi a kád alját a sérülésektől, a kő nem kívánt leesésénél.

Mennyi vizet kell használni

Az alapelv az, hogy a kádban lévő összes lávakövet víz alá kell meríteni az egyenletes melegítés érdekében. Ne töltse túl a kádat kövekkel, azok a kövek melegszenek fel a leggyorsabban, amelyek teljes felületükkel érintik az alját.

A munkavégzés biztonsága és kényelme érdekében a víz nem haladhatja meg a készülék tálcáján jelzett vonalat.

A hőmérséklet beállítása

A készülék középső ON/OFF gombbal történő bekapcsolása után a + gombbal állíthatja be a kívánt hőmérsékletet. A digitális kijelző két értéket mutat - beállított (Setting, bal oldalon) és aktuális (Current, jobb oldalon). A beállított hőmérséklet elérése után néhány fokos tartományon belül tartja a készülék, mert munka közben köveket távolítunk el és rakunk bele, és a hőmérséklet enyhén ingadozik.

A digitális melegítő lehetővé teszi a hőmérséklet beállítását 40 és 70°C között, az 50 és 55°C közötti hőmérséklet ideálisnak tűnik a legtöbb vendég számára. A hőmérséklet növelésénél, csökkentésénél mindig a vendég kívánsága és állapota szerint tájékozódunk.

Egyéb felhasználási lehetőségek

A digitális lávakő melegítővel más hőhordozók is felmelegíthetők, de mindig vízfürdőben. A zselés zacskók mellett atőzeg hőhordozók is jól felmelegszenek benne. Mindig gondoskodni kell azonban arról, hogy a felmelegített termék a kádban lebegjen, és ne érintkezzen az oldalához vagy az aljához.

Lávaköves masszázs

Tisztítás és karbantartás

A készüléket a masszázs végén kikapcsolhatjuk, a maradék hő elegendő lesz ahhoz, hogy a kövek kellemes hőmérsékleten maradjanak a masszázshoz. Tárolja a köveket, amelyekre a masszázs végén már nem lesz szüksége, a kádon kívül.

A masszázs után kapcsolja ki a készüléket és húzza ki a tápkábelt az áramforrásból. Várja meg, amíg a készülék, a kád és a víz biztonságos hőmérsékletre hűl le a kezeléshez. Távolítsa el az összes követ és a törölközőt a kádból, öntse ki a maradék vizet, és alaposan fertőtlenítse és zsírtalanítsa a kádat szokásos termékekkel és puha ruhával vagy szivaccsal.

Miután a készülék lehűlt, puha ruhával törölheti át alkohol alapú termékkel. Csak akkor helyezze be a tálcát a készülékbe, ha teljesen megszáradt, vagy törölje szárazra.

Két térfogat – melyiket válasszam?

A kínálatban szerepel egy közepes digitális lávakő melegítő 6 literes térfogattal és egy nagy, 18 literes melegítő.

A részleges testmasszázsokhoz vagy kisebb szalonokba a kisebb melegítő is elegendő. A kádat egy normál mosogatóban is kimoshatja, és könnyen megtalálhatja a készülék tárolási helyét.

A nagyobb készülékben jobban átlátja a felmelegített köveket, és van elég kő egy teljes test vagy páros masszázshoz. Ezért alkalmas nagyobb létesítményekbe vagy masszőrök számára, akiknek más hőhordozókat is fel kell melegíteniük. 64 x 38 x 28 cm-es méretei miatt megfelelő tárolóhellyel kell számolni.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació