Masszőrmagazin - cikk az illóolaj kiválasztásáról | velvesa.hu

5 tipp a megfelelő illóolaj kiválasztásához

2021.3.18.JótanácsokOvasás 10 perc

Az illóolaj és a masszázs elválaszthatatlan párt alkotnak. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Melyik alkalmas az egyes masszázstípusokhoz? Cikkünkben öt egyszerű és egyértelmű tippet kínálunk.

5 tipp a megfelelő illóolaj kiválasztásához

Az összes aromaterápiában és masszázshoz használt illóolajnak megvan a sajátossága, különösen az emberi testre és szellemre gyakorolt hatás szempontjából. Mire kell figyelni a választáskor?

1. Gyártó

Az illóolaj vásárlásakor mindig ellenőrizze az olaj gyártóját és eredetét. Tudja meg, milyen vállalatról van szó, hol működik és mióta desztillál a gyártó olajokat.

Természetesen ne felejtse el megnézni az online véleményeket a gyártóról. A legjobb azonban, ha közvetlenül a masszázsközösség tagjaitól vagy egy aromaterápiás tanfolyamon kérdez a termékekről.

Próbáljon meg minél több információt szerezni arról is, hogy a termelő a megfelelő időben gyűjti-e a növényeket, és a lepárlás folyamata elég gyengéd-e.

A megbízható illóolaj-gyártók mindig gondoskodnak arról, hogy az ajánlatukban szereplő illóolajok kémiai elemzéssel rendelkezzenek. Ezt úgy szerezheti be, hogy a gyártótól megkéri az adott tétel tesztelésének eredményét a tételszám alapján.

tipp a illóolaj kiválasztásához
A kémiai elemzést GC / MS elemzésnek is nevezik. A gyártónak rendelkezésre kell bocsátania online elérhető verziót is.

2. Természetes vs. szintetikus összetétel

Az illóolajok esetében oda kell figyelni, hogy honnan származnak a növények. Milyen környezetben nőnek, mikor szedték, ökológiai gazdaságban?

Ne feledje, hogy az illóolaj nem "csak" egyszerű illat. Ha a végtermék összetétele szintetikus, negatív hatással lehet az emberi testre.

tipp a illóolaj kiválasztásához
A szintetikus illóolajok káros hatással lehetnek az emberi testre.

Az illóolajat az ember legtöbbször belélegzi, máskor közvetlenül a testre alkalmazza. Aeroszol formájában diszpergált részecskék esetén a káros szintetikus anyagok szinte azonnal bejutnak testünkbe. Ezért csak természetes illóolajokat válasszon.

3. Önálló tanulás

Minőségi illóolajat szeretne választani? Kezdje tanulással. Minél mélyebb és gazdagabb a tudása, annál jobban tud majd választani.

A megfelelő információk és a tanulás valóban értékes információkat biztosít a gyógynövényekről, valamint a termelőkről. Vásároljon könyvet vagy jelentkezzen szakmai tanulmányra.

tipp a illóolaj kiválasztásához
A gyógynövények gyűjtésének és az illóolajok előállításának részeként kezdje el a tanulást. Ennek köszönhetően ki tudja majd választani a legjobbat.

4. Latin név

Minden illóolajon fel kell tüntetni a növény latin nevét. Mint tudják, minden gyógynövénynek megvan a maga nemzetség és fajneve.

Egy adott gyógynövénynek többféle típusa van, például ismerjük a levendulát, de több tucat más levendula fajta is létezik.

A latin név segít meghatározni a növény pontos leírását, kinek ajánlott és milyen masszázshoz használható.

tipp a illóolaj kiválasztásához
Az illóolajok vásárlásakor mindig ellenőrizze a növény latin nevét.

5. Sötét üveg

Minőségi illóolajokat sötétbarna üvegben találhat. Miért?

A fény és a hő számos kémiai folyamatot felgyorsít, például az oxidációt. Ilyen reakció esetén az olajban lévő anyag terápiás hatása megváltozhat. Ennek eredményeként csökken az olaj hatékonysága, ugyanakkor fokozott a kockázata annak, hogy az olaj allergiát, égő érzést vagy viszketést okoz a bőrön.

tipp a illóolaj kiválasztásához
Az illóolajokat sötét üvegbe kell csomagolni.

Illóolajok és masszázsok

Több száz olyan illóolaj van, amelyet masszázs közben aromaterápiára is használnak. Azokra összpontosítottunk, amelyek felhasználhatóak a test különböző részeinek masszírozására és amelyek pozitívan befolyásolják az egészségi állapotot - szellemi és fizikai.

tipp a illóolaj kiválasztásához
Minden illóolaj különös hatással van az ember testi és szellemi jólétére.

Kakukkfű

Ez az olaj ideális a fáradt lábak pihentető masszázsához. Enyhíti a nehéz lábak érzését, frissességet és kellemes illatot kölcsönöz. Ezenkívül javítja a szervezet védekezőképességét és segít emésztési panaszok estén.

Levandula

Az ismert lila színű gyógynövény segíthet a stressz, szorongás és alvászavarok kezelésében. Valamint segíthet influenza és a légzési nehézségek esetén is. Egyedi vérnyomáscsökkentő hatása is van. Használatát esti klasszikus hátmasszázshoz javasoljuk.

Eukalyptus

Az eukaliptuszolaj az aromaterápia alapillóanyagai közé tartozik. Azon kívül, hogy kiválóan csökkenti a légzési nehézségeket, segíthet izomfáradtság esetében is, stresszcsökkentő hatású és migrénes fejfájás enyhítésére is hatékony.

Az intenzív illatú eukaliptusz illóolaj izomlazító és stresszoldó masszázshoz alkalmazható.

tipp a illóolaj kiválasztásához

Szantálfa

Ezt az illóolajat gyakran rituális vagy tantrikus olajként használják. Felmelegíti a szervezetet, pihentető és antideperesszív hatású, kiválóan alkalmas partnermasszázshoz. Ezen kívül segíthet a húgyhólyag és a nemi szerevek krónikus gyulladása esetén is.

Citromfű

A citromfű leginkább a mentális figyelem javítására alkalmas. A frissítő illat ugyanis javítja a koncentrációt és hosszantartó terhelés idején élenkítő hatású. Használata ezért például a fej masszírozásakor javasolt.

Több más masszázsra és aromaterápiára alkalmas illólolajat talál az e-shopunkon. Ha felkeltettük érdeklődését, olvassa el a cikk folytatását, amelyben a saját masszázsolaj készítésének folyamatáról olvashat.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació