10 előny, amire számíthat a reflexológiai masszázs során

2022.2.14.JótanácsokOvasás 10 perc

Miért szeretik annyira az emberek a reflexmasszázst, ha az csak a talp vagy a tenyér, a hát, illetve a fülek nyomkodása? Azért, mert kiváló hatással van az egész szervezetre. Ha még nem próbálta ki a reflexológiai masszázst, ne habozzon. A talp az egész test harmonizálásának kapuja.

Reflexológiai talpmasszázs

Mindennapi talpaink

A lábak egész nap hordozzák testünket. Vannak, akiknek olyan munkájuk van, ahol reggeltől estig talpon vannak. Ennek ellenére keveset figyelünk a lábainkra, legfeljebb itt-ott pedikűrözünk és nyáron néhányszor mezítláb sétálunk.

Reflexológia

Az ókori Egyiptomban, Indiában és Kínában a gyógyítók már foglalkoztak a talpmasszázzsal az egészség javítása érdekében. Az emberek évezredek óta használják és keresik ezt a módszert, ami talán a legjobb bizonyíték arra, hogy működik.

A reflex masszázzsal leggyakrabban a lábakon ill. a talpakon találkozhatunk, de végeznek reflexológiát például háton, tenyéren vagy a fülön is. Alapja az az állítás, hogy a láb egyes területei reflex szerűen kapcsolódnak a test szerveihez. Így a fájdalom vagy a kellemetlen érzés a láb megfelelő területén azt jelzi, hogy a hozzá kötött szerv nincs teljesen rendben, figyelmet és kezelést igényel.

Reflexmasszázs fapálcával

Így működik

Bár a reflexológia a lábakra koncentrál, ez egy teljeskörű kezelés az egész test számára. A terápia előtt tanácsos pedikűrt végezni, különösen akkor, ha nagyon érdes a bőre a láb egyes területein.

Nem szükséges levetkőzni, a terápia során általában kényelmesen fekszik vagy ül. A lábakat természetesen meztelenül kezeljük, a terapeuta fertőtleníti és krémmel vagy olajjal keni be. A kezelés során a terapeuta, vagy csak a kezét, vagy kellékeket is – leggyakrabban fapálcákat – használ. Egy kezelés általában 30-60 percig tart.

Ideális a reflexológiát ismételten elvégezni, az elején 4-6 alkalommal egy hét eltelte után és hosszú távúan a szervezet jó állapotának fenntartása érdekében, körülbelül havonta egyszer. A masszőr elmagyarázza, hogy a láb mely területeit kezelheti otthon és hogyan kell végezni.

Ne hagyja magát eltántorítani

Ha a reflexmasszázst azért utasítja el, mert csiklandós, bízza magát a terapeutára. Ha nem extrém csiklandóságról van szó, amikor még a lábak saját tulajdonosa sem nyúlhat hozzájuk és minden körömvágás szinte altatást igényel, akkor a reflex terápia valószínűleg nem igazán fog tetszeni. De a mérsékelten csiklandósoknak van egy jó hírünk, a terapeuta tudja mit kezdjen a lábaival.

Fájdalom talpmasszázs közben

A masszázs reflexiós hatása átmenetileg a test különféle reakcióit válthatja ki, különösen a nagyon legyengült szervekre. Ezek leggyakrabban enyhe és átmeneti reakciók, például hányinger vagy fájdalom. Vegye őket jó hírnöknek, aki megmondja, hol van lemaradva a teste, melyik szerveket kell támogatni, táplálni vagy megtisztítani.

Természetesen, mint minden masszázsnak, a reflexológiának is vannak ellenjavallatai. Nem ajánlott komolyabb lábproblémák esetén - fertőzés, gyulladás, gombás betegségek, nyílt sebek, kiütések stb. Nem alkalmas cukorbetegségben, visszérbetegségben, rákban vagy akut lázban szenvedők számára sem. Terhesség alatt sem javasolt a láb reflexológiája.

A reflexológiai masszázs előnyei

Végül az édes jutalomhoz érkeztünk. Tehát mi jó vár Önre a reflexológiai masszázs után?

1. Kevesebb fájdalom
A kezelés reflex szerűen ellazítja az izmokat és ínakat, melyek megrövidülése gyakran okoz hát-, nyak- és fejfájást.

2. Pihenés és mély alvás
A masszázs után a test ellazul és kipihent lesz, ami lehetővé teszi, hogy jobban elaludjon és élvezze a mély, gyógyító alvást.

3. Érzékenység javítása
Mintha a korral elveszítenénk az érzést, különösen a végtagjainkban. Gyakrabban megbotlunk vagy valami kiesik a kezünkből. A reflexológia serkenti az idegpályákat és javítja azok reakciójának gyorsaságát és érzékenységét.

4. Serkentés
Ez a kezelés serkenti a vért, több oxigént juttat a sejtekhez és gyorsabban megszabadul az anyagcsere termékektől.

A reflexológia segít migrén esetében

5. A stressz okozta migrén csökkentése
A stressz okozta fejfájást csökkenti az izmok ellazítása, a légzés elmélyítése és a stresszingerek kikapcsolása.

6. Talpi Bőnye gyulladás
A sarokban vagy a lábszárban jelentkező kellemetlen fájdalom megkínozhat mindenkit néha. A reflexológiai masszázs tökéletesen ellazítja a láb teljes támasztórendszerét, ezáltal csökkenti és megszünteti a fájdalmat.

7. A vérnyomás stabilizálása
A test és az egyes szervek harmonizálása, a légzés elmélyítése és az általános pihenés hozzájárul az optimális vérnyomás-értékek eléréséhez.

8. A PMS és a menopauza tüneteinek visszaszorítása
Ingerlékenység, hőhullámok, fáradtság, fejfájás, álmatlanság és hangulatingadozások – a rendszeres terápiás talpmasszázs segíthet kezelni ezeket a kellemetlen tüneteket, amelyek többek között a hormonális egyensúlyhiánnyal is kapcsolatosak.

9. Ellazulás és jobb hangulat
A láb bizonyos pontjainak masszírozása serkenti a szerotonin, a boldogsághormon termelődését, amely segíti a szorongással küszködőket, a kimerültség, a hangulatingadozás és a depresszió javítását.

10. Méregtelenítés
A reflexológia nagyon jó hatással van a húgyutak működésének javítására, amely segít a szervezet megtisztulásában és a vizelettel eltávolítja a nem kívánt anyagokat a szervezetből.

Figyeljen a talpaira

Lehet, hogy érdekli a reflex masszázs és szeretné kipróbálni, mint vendég vagy megtanulni és terapeutaként végezni.

Mezítláb járni egészséges

Mindenesetre jobban oda kell figyelni a talpakra. Gratulálunk, ha Ön azok közé tartozik, akik rendszeresen kezelik lábukat sófürdővel, krémmel, masszázzsal és a lehető legtöbbet mezítláb járnak. A jutalom a könnyedség és mozgékonyság természetes érzése, nemcsak a lábak, hanem az egész test számára is.

A mindennapos lábmasszázs egyáltalán nem kell, hogy bosszantó kötelesség legyen. A kertben vagy otthon is kialakíthat szenzorikus sétányt vagy szőnyeget, ami biztosan a gyermekeinek is tetszeni fog. Még egyszerűbb, ha olyan egyszerű masszázs segédeszközöket vásárol, mint például a masszázs alátét, masszázshengerek, masszázs labda (sün), vagy masszázshengerek és labdák.

A jutalom egészségesebb és rugalmasabb test, valamint boldogabb elme lesz.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.