Tantra masszőr a szexualitásról: Ha nem működik, az ember nem teljesen elégedett.

2023.8.28.A masszőr életeOvasás 15 perc

Saškával a Szlovákiában található trencséni tantraszalon tulajdonosával és egy nagy tapasztalattal rendelkező tantrikus masszőrrel nemcsak a tantráról beszélgettünk, hanem a tantrikus masszőrrel szemben támasztott követelményekről és a tantra társadalomban való felfogásáról is. Ön tudta, hogy a tantrikus masszázs segíthet bizonyos intim diszfunkciók esetén?

Tantrikus masszázs

Saška, milyen volt az útja a tantramasszázshoz, és mióta végzi?

Kilencedik éve gyakorlom, a tantrával először vendégként találkoztam a párommal együtt. Tetszett, és el tudtam képzelni, hogy tudnék ilyesmit csinálni. A szalon tulajdonosa, ahol voltunk, megkeresett, és megkérdezte, nem akarok-e tantramasszőr lenni, én pedig beleegyeztem.

Tantra és nuru masszázst kínálnak szalonjaikban. Mi a különbség köztük?

Nagy a különbség, de igyekszem a rövidített változatot elmondani, amit a vendégeimnek is elmondok. A Nuru masszázs teljes testmasszázs, teljes testtel történik, test-test kontaktus van. A tantra pedig olyan masszázs, amelyet kézzel és alkarral végeznek, bár a fogadó rituálé során test-test kontaktus is van, de nincs meg az a szexuális érintés, amit a nuru masszázsnál észlelünk. Bár ez is munka a szexualitással, de más szemszögből.

Hogyan érzékeli a tantra masszázst? Sokan még mindig a szexuális gyakorlatok közé sorolják ezt a fajta masszázst. Megváltozott a tantra megértése?

Hmm, sajnos még mindig 50:50 körül van. Valaki helyesen közelíti meg a masszázst, az energia értelmében érti, de ennek ellenére túl gyakran találkozom az ellenkezőjével. Szerintem ez annak is köszönhető, hogy sok tantrát kínáló nő nem teljesen érti, mi az a tantra, majd nem helyesen és nem kellemesen mutatják be.

Sajnos még mindig találkozom azzal, hogy a tantrát nem úgy értik, ahogy kellene, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy még ha van is megvilágosodás a tantráról, akkor egy olyan kultúra vagyunk-e, amely teljesen megérti vagy meg tudja érteni ezeket a dolgokat.

Hiányzik a tantra, mint az energiával végzett munka értelmezése?

Igen, így van, a keleti népeket születésüktől fogva oda vezetik, hogy a masszázs az élet velejárója, náluk ez normális, hétköznapi. Ugyanígy a szexualitást, mint az európaiak, nem csak szexuális kapcsolaton keresztül érzékelik, mintha az egész lenne.

A tantra az energiáról szól

Tehát térjünk vissza a tantráról alkotott víziójához. Ideális esetben hogyan kell ezt felfognia az embernek?

Ideális esetben valamennyire kapcsolódnia kell a spirituális, kilélegző energiához, a tantrikus masszázs meditációként való átélése, a test, a saját test megismerése, nem a másik ember testének megismerése.

Számomra ez elsősorban önmagam elfogadását jelenti, azt, hogy el tudjam fogadni a testemet olyannak, amilyen, majd a szexualitást is egy kicsit másképp, ilyen a nyitottság és a spontaneitás a szexuális életben. Nem szabad csak a közösülésre rögzülni, mintha az lenne minden (ami megtapasztalható és érzékelhető). Számomra a tantra azt jelenti, hogy elszakadok attól a sztereotípiától és rutintól, amelyet az emberek a szexualitás köré rögzítettek.

Milyen a jó tantra masszőr? Feltétel a klasszikus masszázs elsajátítása?

Nem feltétel, semmi köze a klasszikus masszázshoz. Nem arról van szó, hogy a masszőrnek mit kell elsajátítania, sokkal inkább az, hogy milyen felfogása van, és általában milyen hozzáállása van az élethez, mert ez szerintem elég fontos. És ha a masszőr élvezi, szeretettel masszírozza, és mert akarja, akkor a masszázs a lehető legjobb, legyen az tantra vagy bármilyen más technika. Ha a masszőr csak gépiesen, "pénzért" stílusban, vagy csak valamilyen örömérzetért dolgozik, akkor az nem oké.

Vannak-e olyan karakterek vagy fizikai jellemzők, környezet, amelyek alkalmas tantramasszőrnek minősítenék az embert?

Kellemes megjelenésű legyen, súlyfelesleg és testszag nélkül, ideális esetben nemdohányzó és legyen fitt, sok energia szabadul fel a masszázs során. Nem mondhatom, hogy jóképűnek kell lennie, mert a szépséget mindannyian másképp érzékeljük, fontosabb a kellemes viselkedés, a karizma és az emberből fakadó nyugalom.

Én ezt úgy érzékelem, hogy amikor ilyen masszőrhöz jövök, sugározzon nyugalmat, ne legyen túl temperamentumos, ami már a masszázs elején zavaró lehet. Számomra fontos, hogy a masszőr tudja, hogyan lehet megnyugtatni, és legyen elég empatikus, hogy ráhangolódjon az energiájára és alkalmazkodjon hozzá.

A tantra masszőrnek ezért képesnek kell lennie arra, hogy az embert nyugodt, meditatív állapotba hozza.

Igen, ez így van, hogy az elején megnyugodjon, de utána is fel tudja kavarni az energiát, nehogy a masszázs arról szóljon, hogy az ember elalszik közben. A masszázs kezdetben rugalmas, nyugodt, lassú, de aztán felgyorsul.

Hogyan zajlik, ha új masszőrt választ?

Számomra ez száz százalékban csak az érzésről szól, ha nem érzem jól magam az ember mellett, nem fogadom el. Nem csak a megjelenést nézem, hanem a kommunikációt is, hogy ez minden szempontból milyen hatással van rám.

A tantrikus masszázs lassú és érzéki

Milyen problémákkal találkozik a tantrikus masszázs során? És van-e bármilyen igénye a vendéggel szemben a tisztaság, a kifejezés, a masszázs menete tekintetében?

A leggyakoribb és valószínűleg az egyetlen probléma az, hogy a vendégek összetévesztik a szexuális szolgáltatások nyújtásával. És természetesen a weboldalon (www.masazetantra.sk) is megtalálható szabályok vonatkoznak a vendégeinkre, az embernek tisztának kell lennie, nem lehet fertőző betegsége, nem beszélhet telefonon masszázs közben, mert ez megzavarja. A masszázs menetének feltétele az is, hogy a masszázst ruha nélkül kell végezni, és természetesen nem szabad például fényképezni, felvételt készíteni.

És a szolgáltatásnyújtás szokásos szabályai is érvényesek, blokkoljuk azokat a vendégeket, akik nem jönnek a megbeszélt időpontban és nem kérnek bocsánatot, késnek, nem kommunikálnak stb.

Csak egyéni masszázsokat végez vagy páros masszázsok iránt is van érdeklődés?

Sok párunk van, akik együtt járnak masszázsra. Így elevenítik fel kapcsolatukat, gyakran olyan emberekről van szó, akik hosszú ideje működnek házasságban vagy párkapcsolatban, és beleesnek egy sztereotípiába. Szükségük van ún. bezökkentésre, hogy valami újat tapasztaljanak.

A páros masszázs egy helyiségben zajlik, a partnerek egymás mellett fekszenek az ágyon, látják egymást, és teljesen más energiában, hangulatban és élvezetélményben érzékelik partnerüket. A partnerek ezt hazavihetik, a tantramasszázs élménye alapján másképp érzékelik a szexualitást és partnerüket.

Gyakran kérdezik, hogy megtanulhatnának-e tantramasszázst, mert szívesen masszíroznák így otthon a párjukat.

Sok pár azzal is jön, hogy egyikük nem akar vagy nem masszírozható, hanem csak passzívan szeretne jelen lenni párja masszázsa közben és nézni, érzékelni, tanulni.

A tantra csak egy kellemes technika, vagy bizonyos működési zavarok esetén is segíthet?

Több vendégem is volt valamilyen szexuális problémával. Pl. magömlési probléma, vagy korai volt, vagy egyáltalán nem jött meg. Mindezeket a szexuális izgalmakat és csúcspontokat a masszázsok során oldottuk meg.

Erre vannak praktikák, főleg a légzés, lazítás, gyakran a fej stimulálása, mert mindig elsősorban a fejben van probléma, és minden alkalommal arra jutottunk, hogy a probléma megoldódott.

Ugyanez a nőknél, azzal jönnek hozzánk, hogy nem érik el az orgazmust, vagy nem is éreznek izgatottságot a párjukkal, leblokkolnak, ezt is megoldjuk.

Ezekben az esetekben fontos, hogy a kezdetektől sokat beszélgessünk az illetővel, derítsük ki, mi a probléma gyökere, és lassan kezdjük el a megoldást. A masszázs során ellazítjuk a fejet, hogy az ember ne rögzüljön a problémáján, hogy ellazuljon és ne gondoljon korlátokra. Az emberek gyakran maguk szabják meg a határaikat, sok komplexus és beállítás van a fejükben, ami nem egészséges vagy kényelmes, így a szexualitás sem működik.

A szexualitás akkor működik, ha az ember nyugodt. Ha nincs kényelemben akkor mindegy, hogy férfi vagy nő, akkor semmi sem működik jól.

A tantrikus masszázs a működési zavarokon is segíthet

És hány ülés, mennyi ideig tart egy ilyen típusú probléma megoldása? Gondolom ez egyéni, nem?

Ez tényleg nagyon egyéni. Vannak, akik nagyon hamar megértik, hogy a korlátok és hiedelmeik, amelyek a fejükben vannak, feleslegesek. De vannak olyanok is, akiknél olyan mélyek a blokkok, hogy az sokáig tart. Ez személytől és a konkrét problémától függ, nem lehet megmondani, mennyi időbe telik a probléma megoldása.

Ha az embernek hosszú ideje van blokkja, az bonyolult, megreked a folyamataiban, és nehéz megváltoztatni szokásait, gondolkodását, hiedelmeit. De meg lehet csinálni. Volt olyan vendégünk, akinek problémái voltak a férfiakkal, annyira haragudott a férfiakra, hogy eleinte csak hozzám, egy nőhöz járt masszázsra, és fokozatosan ellazult, míg egy férfi masszírozása is kellemes volt számára.

Jól feltételezem, hogy amikor egy személy ilyen változtatásokat hajt végre a hozzáállásában és a gondolkodásában, az egész életére kihat, nem csak a szexuális oldalára?

Természetesen igen, véleményem szerint a szexuális élet az élet egyik lényeges területe, és ha nem működik, az ember nem teljesen elégedett, boldog. Persze egészséges formában legyen, nem kell túlzásokba esni.

De ha az ember szereti a szélsőségeket és az adrenalint, és ez boldogságot hoz neki, akkor szerintem rendben van. Mindenkinek megvan a maga útja, és azt választja, ami neki tetszik. Vannak, akik szeretik az adrenalint, mások pedig a nyugalmat.

Masszázsrendezvényekre is jársz, idén kaptál először meghívást a trencséni /Szlovákia/ TruckFestre. Valószínűleg nagyobb igénybevételt jelent, mint a masszázsok egy létesítményekkel felszerelt szalon kényelmében.

Először és valószínűleg utoljára jártunk ilyen rendezvényen. Maga a rendezvény szép, de őszintén szólva, nem csak a tantra, de másfajta masszázs sem alkalmas erre a fajta rendezvényre, hatalmas a zaj és rengeteg látogató alkohol befolyása alatt áll. Nem illetünk oda.

El tudom képzelni, hogy részt veszünk olyan fesztiválon, ami a spiritualitásra, meditációra, ezotériára és hasonló dolgokra fókuszál, igen, de ezen nem.

Saška, köszönöm szépen az érdekes interjút, és kívánom, hogy a tantrát helyesen észlelő vendégek aránya továbbra is növekedjen.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.