Szeretne elegendő energiával rendelkezni? Második rész: Hol gyűjthetjük?

2023.3.16.Fitt és menőOvasás 10 perc

Az előző cikkben kifejtettük, hogy a hagyományos kínai orvoslás szerint bizonyos szintű életenergia genetikailag adott. Arról is írtunk, hogy mivel merítjük ki. Tehát ma arról fogunk beszélni, mit tegyünk, ha az életenergiánkat szeretnénk megtakarítani, hogy az egész hosszú és boldog életen át kitartson. Télen vonzza a meleg, szeretne többet aludni és kikapcsolódni, például akár masszázs közben? Tegye ezt, mert ez teljesen helyes. Mit tehetünk még életenergiánk megőrzése érdekében?

A szauna vagy a talpmelegítés az egész testet felmelegíti

Hogyan lehet kompenzálni a szervezetet a megfázásért?

A legjobb, ha éjfél előtt visszaadja a hőt a testnek. Így ajánlja a TKO. Ennek egyik módja lehet a forró fürdő, ahol igazán csontig felmelegíti magát és érzi a belőle sugárzó hőt. Használhat forró vizet és melegítheti benne a lábát, melegíthet melegítőpárnát, termofot, vagy használhatja a szaunát.

Sokan szeretnek túlmelegíteni groggal vagy pálinkával. De legyen óvatos ezzel. Mert jó hangulatban nehezebb megtalálni a megfelelő szintet, és a gyógyító túlmelegedés újabb energiafelhasználásba fordulhat át.

Nagyon hasznos a moxa használata. Ez egy speciális ürömből vagy szénből készült pálca, amelyet felmelegítenek és parázsolnak, majd közvetlenül a bőr fölé helyezik a test meghatározott helyeire. Választhat helyet a vesék számára - egy fényvisszaverő felületet, amely a lábfej közepén, a sarok felett található. Ha valaki más közvetlenül melegíti a veséjét, az óriási előny. A moxával nagyon óvatosan kell bánni. Nagyon forró anyag, és égési sérüléseket okozhat, ha szorosan érintkezik a bőrrel. Ezért biztonságos távolságban kell tartani, hogy a bőr meleg legyen, de ne legyen kellemetlenül forró.

Erősítse magát ésszel
Az elmúlt években az erősítés a szervezet megtisztítására, regenerálására kifejezetten ajánlott tevékenységgé vált. Keveset beszélnek arról, hogy mennyire fontos visszaadni a testnek a kiadott hőt. Így a rendkívül hideg élmény után ajánlott felmelegedni a tűz mellett, a szaunában, vagy bármilyen más módon visszaadni a meleget a testbe. Mert ha folyamatosan merítjük az akkumulátorainkból, idővel lemerülnek.

Táplálkozás a vesék számára
A megfelelő étrend a vesék számára is nagyon előnyös lehet. A vesék alakja babra emlékeztet, és érdekes, hogy a bab is nagyon előnyös számukra. Főleg a mungo bab, kicsi, apró zöldbab, amit főzéshez és csíráztatáshoz is használnak, utána olyan íze van, mint a kertből származó friss borsónak.

A csíráztatott mungóbab segíti a veséket

A cordyceps, a kínai gomba, amelyet a kínai császár kedvelt, és szeretett enni, mindenkit lefejezett, aki szintén szerette volna enni, hatékonyan táplálja a vesét.

Számos növény létezik nálunk otthon, amelyek jól tisztítják a vesénket és a húgyúti rendszerünket. A főbbek közé tartozik az aranyvessző, a hanga, a pitypanggyökér, a fekete ribizli, a nasturtium vagy az áfonya.

A test tisztítása

Ami a testápolást illeti, a komplex ápolás számomra nagyon bevált. Nem csak a szervek megerősítéséről van szó. Először is meg kell tisztítanunk őket. Ahogy egy öregebb házat sem elég kifesteni, és azt gondolni, hogy az ideális az élethez. Az alapoktól kell kezdeni. Ellenőrizzük a lefolyókat, a tetőt, a szigetelést... és a nedvesség esetleges behatolási útjának kijavítása után bízhatunk abban, hogy a ház száraz lesz és kész a költözéshez.

Több módszert is használhatunk, minden szervhez mást találtam. Tehát ki kell próbálni, megtalálni a megfelelőt magunknak, és nem szabad feladni!

Gyógynövényes cseppek gyógynövénykeverékekből
Az interneten számos cseh és külföldi cég kínál különféle felhasználású keverékeket. Csak válassza ki kedvenc vagy egyébként tetsző társaságot.

Gyógyteák
Néha egyetlen gyógynövény is nagyobb hatást kelt, és nagyobb látványt nyújt, mint az egész gyógyszertár. De lehet, hogy első próbálkozásra nem sikerül megtalálni. A vesékre inkább a kombinációt választanám. De például a közönséges áfonyalevél hatékony volt a hasnyálmirigyemre és a lépemre.

A test tisztítása az elmével

Mentális megtisztulás
Meglehetősen szokatlanul hangzik, de kifejezetten segített nekem és néhány vendégemnek a masszázsszalonomban, hogy bizonyos szervekről eltávolítsák a felesleges szennyeződésektől. Ismeri a történetet Machról és Šebestováról, hogyan zsugorodtak össze, hogyan kúsztak be egy osztálytársuk nyakába, és hogyan tisztították meg a manduláját az anginától? Ugyanígy tisztíthatja a szerveit. Képzelje el, hogy szivaccsal, vízzel és szappannal hogyan tudja tökéletesen kimosni kezelt belsőjét. Tisztításhoz bármilyen eszközt használhat, ami eszébe jut. Minden szervhez vagy munkához különböző eszközöket használhat. A folyamat végén fontos megköszönni a szervnek a napi rendszerességgel végzett szolgáltatást, és kedvesnek lenni hozzá. Rosszban nem jutunk semmire.

Testgyertyák
Ez egy másik melegítési módszer, amely a hőátadással együtt szintén elősegíti a vérkeringés fokozását, és a kéményeffektus segítségével kivonja a szervezetből a káros anyagokat.

A veséjét az ember egyedül csak a láb felszínén keresztül tudja meggyertyázni, a reflexzóna a lábfej közepén, a sarok felett található. Vagy megkérhet valaki mást, hogy tartsa a testgyertyát a veséjén.

A testgyertyák helyes alkalmazásával csak kellemes meleget érez, semmi többet. Ha kellemetlen érzése van, vagy a fájdalom súlyosbodik, nincs értelme folytatni ezt az eljárást. Ebben az esetben a meleg nem az, amire az adott helyen szüksége van, gyulladás alakulhat ki, ami még elrontana mindent.

Hagyja teljesen leégni a gyertyát, és mindenekelőtt tartsa be a biztonsági előírásokat, mert nyílt lánggal dolgozik.

Hogyan ellenőrizheti veséi állapotát

Amikor megnyomja a vese reflex területét a lábán (a sarok felett a lábfej közepén), vagy a vese meridiánon (a vádliban és a combon a nadrág belső varrásának helyén), azonnali választ kap a szervezetétől a veséi állapotának kérdésére. Ezen helyek érzékenysége azonnali mutató. Nyáron vagy pihenéskor kevésbé érzékenyek, mint télen, ha kimerült vagy vírussal küzd.

A testünk egy kis tudomány, de ha megtanuljuk olvasni és főleg hallgatni, addig felénk fog hatni. A szervezet általában időben figyelmeztet bennünket. Gyakran jelentkezik fáradtság, fejfájás és elégedetlen hangulat formájában. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezt az üzenetet, vagy fájdalomcsillapítóval elhallgattatjuk a probléma további megoldása nélkül, a későbbiekben nem fog elhallgatni. Úgy visít majd, hogy MUSZALY lesz rá hallgatnia, mert nem marad más lehetősége. És általában ez a leállás nem kellemes vagy rövid. De vegye úgy, hogy a teste okos, és nem hagyja, hogy nyúzzák. Figyelmeztet és megóv az önpusztítástól. Aki a testére hallgat, az nyertes.

Eva Kupilíková

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.