Sportolók, politikusok és hétköznapi emberek járnak hozzá masszázsra. Éli az álmát.

2021.8.2.Fitt és menőOvasás 10 perc

Megbecsülök minden egyes ügyfelet és folyamatosan dolgozok magamon. Miroslav Boore sportmasszőrrel a masszázsról, futásról, ejtőernyős ugrásról és arról mit tart a legnagyobb eredményének.

Meséljen Magáról, milyen út vezette a masszázshoz?

Nos, hosszú Sokáig dolgoztam a gasztronómia és az üzlet területén, aztán valahogy elegem lett. Eszembe jutott a gyerekkorom, ahogy masszíroztam a nagymamámat és ő már valahol Karlovy Vary-ban látott engem masszőrként Szükségem volt a változásra.

Elkezdtem egy egészségügyi iskola szervezte tanfolyamra járni és elkezdtem a képzést. Ma örülök, hogy élhetem az álmomat.

Miroslav Boor sportmasszőr: Folyamatosan dolgozok magamon.

Hány éves korában jött ez a változás?

Hét éve csinálom ezt. Szerettem volna korábban kezdeni, de nem volt kedvem tanulni. Azt hittem, nehéz lesz. De végül rájöttem, hogy nem kell semmit megtanulnom. Könnyen megy minden.

Miért éppen a sportmasszázs?

Gyermekkorom óta sportolok, sok sportoló barátom van. A dolgokat úgy csinálom, ahogy belül érzem. Számomra természetes volt a sportolás.

Mitől különleges a sportmasszázs az Ön számára? Érez valami különbséget?

Ez határozottan más. Más dolgozni sportolóval és olyan emberrel, aki nem sportol. A sportmasszázs sajátossága, hogy megkülönbözteti, hogy edzés előtt, edzés után vagy regeneráló hatással végzik-e ... az eredeti sportmasszázs körülbelül 5 percig tart, közvetlen a teljesítmény közben végezzük.

Amikor a sportoló terhelés alatt áll, izmait pontosan a teljesítményhez igazítom. A masszőrnek nagyon jól kell ismernie őt és az izmot pontosan a mozgás típusához igazítjuk – attól függően, hogy a sportoló ugrál, dob, ...

Nem vagyok tipikus sportmasszőr, aki közvetlenül a klubban dolgozik. A sportolóknak elsősorban a regenerációban segítek, a két edzés között járnak hozzám. És természetesen a teljesítmény után.

Mesélne néhány érdekes ügyfélről? Kit említene meg?

Minden egyes ügyfelet Köszönöm mindenkinek. Amikor elkezdtem, lehet a nem túl sikeresek is velem maradtak. Ezt mindenképpen sikernek tartom.

Ami pedig az élsportolókat illeti nehéz megmondani, mert szinte minden ágból van valaki. (a szerkesztő megjegyzése: legalább néhány példa: sikeres atléta Katarína Lovrantová, fitnessz világbajnok Silvia Malachovská, tehetséges labdarúgó Vratislav Greško )

A futás szeretete összeköt -  Katarína Lovrantová atléta és masszőrje Miroslav Boor

Nem tetszik, hogy azokat a sportágakat, amelyekben valóban sikeresek vagyunk, kevésbé mutatják a világban, ill. hazánkban a televízióban és a médiában. Például a skialpinizmus csak most jutott el a téli olimpiára.

Vagyis azok a sportok, amelyekben a szlovák sportolók sikeresek, de nem annyira vonzóak a média számára.

Ennek eredményeként kevésbé támogatják a sportolókat. Leginkább olyan emberek, akik munkába járnak és emellett sportolnak. Szponzorokat kell keresniük és az állam is "segíti" őket, hogy adót kell fizetniük a szponzorálás összegéből.

Előny ha a sportmasszőr ugyanazt a sportot űzi, mint az ügyfelei?

Szerintem igen, pszichológiai szempontból igen. A masszőr motiváló is. Bár nem hasonlíthatom magam hozzájuk ( az ügyfelekhez), mert ez a legfelső szint

Miro Boor sportmasszőr a futást űzi

Hogyan jellemezné a jó masszőrt? Mit jelent az Ön számára - jó masszőrnek lenni?

Teljesen normális ember, mert az emberek szerintem a természetességet keresik.

Nagy alázatot érzek A test, munka és a sport iránt.

Persze, erről van szó. Megnéztem a weboldalukon található cikkeket és olyan alapelvek, hogy a masszőr nem telefonál a masszázs ideje alatt, el sem tudom képzelni, hogy ezt csináljam.

Az egyik ügyfél azt mesélte, hogy a masszőr a masszázs közepette ott hagyta és a kazánházba ment, hogy a kazánba tegyen. Azt hiszem 10 percig hagyta ott őt feküdni.

Térjünk vissza a jó masszőr definíciójához

Mindig ha a szalonomba érkezek, valahányszor az ügyféllel dolgozom, azt képzelem, hogy én fekszem ott. Hogyan érzékelném? Mi nem tetszene? Azt hiszem, ez egy nagyon bölcs és egyszerű kulcs.

Ami pedig a szalon tisztaságát illeti - nos, lefekszem a masszázságyra és látom. Akár rendetlenség van ott, akár nincs De ez az emberből is következik. Nem mindenki lehet masszőr. Minden attól függ, hogy az ember hogyan áll a munkához.

Számos érdekes idézetet találtam az FB oldalán. Melyik a mottója?

Nem aggódom olyan dolgok miatt, amelyeket nem tudok befolyásolni. És amelyeket tudom befolyásolni, azt megteszem.

Mit tart a legnagyobb sikerének a munka terén?

Ez mindenképpen az ügyfelek dicsérete. Akár az elején volt, akár most, amikor az ügyfél visszatér hozzám vagy ajánl engem, szerintem ez a legtöbb.

Mit üzenne az átlagos irodában dolgozó embereknek a sporttal és a masszázzsal kapcsolatban?

A mozgás az ember életében nagyon fontos. Általában mindegy, milyen. Nem feltétlenül sportnak kell lennie, például a nordic walking - elég a séta.

Szakmai szempontból is a fascia lazításának szempontjából, amely az a membrán, amely beburkolja az izmot, hogy könnyen csússzon. Az izom kiszárad, tapad a bőrhöz és nem képes teljes egészében működni, nem teszi lehetővé a természetes mozgást.

Előfordul, hogy az emberek olyan munkát végeznek, ahol fizikai stressz éri őket és már nem bírnak, ezért ülő munkát keresnek. Ez rossz, a fascia és az izmok kezdenek összehúzódni. Ekkor kellene az embereknek mozogniuk.

Azt mondom, hogy a masszázs csak a siker 50% -a. Ma tudok segíteni, de hogy holnap és holnap után mi történik,az az egyéntől függ.

De vannak olyan ügyfeleim is, akik azt mondták: „Minden héten fogunk járni”. Még olyan ügyfeleim is vannak, akik hetente kétszer járnak. A személytől függ, hogyan érzékeli a masszázst.

Fizikailag és szellemileg is megterhelő munkája van. Hogyan pihen?

Mindenképpen a természetben való mozgás által. Minden nap légzőgyakorlatokat végzek. Ezen még dolgozom kell, mert nem szeretem, ha valaki mást beszél és mást csinál.

A pihenés a masszőr életének fontos része

Amióta elkezdtem dolgozni, kitartok amellett, hogy amennyit dolgozok, annyit pihenek

És természetesen feltölt a családom - a feleségem és két egészséges gyermekem, akiket minden felett szeretek.

Amikor kezdtem, volt olyan időszak, amikor sok munka volt és még több. Ebben az esetben meg kell tanulni NEM-et mondani, még akkor is, ha ez nehéz ebben a munkában. De ha nem jön a NEM a szájból, akkor az egészségből.

Történt , hogy túlterhelte magát és a teste nem volt hajlandó együttműködni?

Nem Nem, velem még nem történt meg, pedig tényleg sokat dolgozok. Előfordul, hogy este az ember fáradt, amikor napi 12 órát dolgozik. Annak ellenére, hogy csak heti 4 napot dolgozom, és hármat pihenek

Mit ajánlana a kezdő masszőröknek, akik sportmasszázst szeretnének végezni?

Ez nehéz kérdés. Szerintem a megértés kedvéért jó, ha masszőr is foglalkozik valamilyen sporttal. Nem tudok konkrét eljárást mondani. Mindenki az útját keresi. Például elvégeztem egy nyirokelvezető masszázs tanfolyamot is, de alig használom. Nem illik bele abba, amit csinálok. Nem erőltetem magam valahová, azt csinálom, ami belőlem árad.

A masszázsok végigkísérik a munkája során? Ezt a szakmát nem kerüli el a kiégés.

Azt hiszem igen, így érzem. Élvezem, az emberek elégedettek, amíg bírom, mindenképpen. Kiégés ... dolgozom ezen. Fontos, hogy dolgozzunk a félelmeinkkel és legyőzzük azokat. A személyes életben, valamint a munkában is. Sokat tudnék erről beszélni.

Szeretnénk ezt hallani

Vicces pillanat volt, amikor 30 km- es távot futottam. Azt mondtam: a futás kitisztítja a fejet. 15 km után már tiszta volt a fejem, mit fogok csinálni a további 15 kilométeren?

Ami a félelmeket illeti, mindig magamból indulok ki és dolgozok magamon. Amikor kicsi voltam, majdnem megfulladtam. Később nem volt gond, nem féltem úszni a tóban. De amikor úszni mentem, lerövidítettem a légzésem. 50 métert úsztam, utána meg kellett állnom és lélegeznem.

A korona előtt motiváltam magam, tudtam lélegezni, a testem ellazult és 800 m-t úsztam. Aztán megpróbáltam víz alatt úszni és már annyira nyugodt voltam, hogy 10 m-t tettem meg egy levegővételre. Ezek erős érzelmek, amikor egész életen keresztül nem csinálunk valamit és hirtelen sikerrel járunk. Ez olyan dolog, ami előre visz.

Egy másik nagy dolog, amit magam érdekében tettem, az ejtőernyős ugrás volt. Volt olyan ügyfelem, aki ugrott és amint ezt elmondta, megvilágosodtam és percről percre azt mondtam magamban: én is ugrani fogok! Nos, jöttem, láttam és ugrottam és nem tandemugrás, hanem szépen egyedül

Adrenalin volt vagy ...?

Nem, nem az adrenalin, hanem a nagy ellazulás miatt. Amikor az ember félelemben van, leáll, lerövidíti a légzését, feszült, egyszerűen abbahagyja a légzést.

És a harcművészetek. Korábban az aikidóval kezdtem, a mai napig több fajtát kipróbáltam. Egyrészt megerősít, másrészt tiszteletre tanít az ellenfelem iránt, fiatalon fociztam is, futottam, sok időt töltöttem az edzőteremben, de soha nem arról szólt, hogy nyerni akartam vagy hogy első legyek. A testemért és az elmémért csinálom.

Köszönjük az interjút és sok elégedett ügyfelet kívánunk.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.