Mi az, amit jó ha tudunk a masszázsokról

2010.3.26.A masszőr életeOvasás 10 perc

Mit csináljunk, hogy a masszázs mindig kellemes legyen, és hogy jó érzésünk legyen belőle? Mi az, amit jó ha tudunk a masszázsokról?

Mi az, amit jó ha tudunk a masszázsokról

Első sorban mindig emlékezzen arra, hogy a masszázs Önnek szól, és mindenekelőtt Önnek kellene, hogy megfeleljen.Mivel mindenkinek más nyomásszint felel még és mindenkinek más a fájdalomküszöbe is, ezért megfelelő és a dolog javára válhat, ha masszázsok alatt irányítja a masszőrt a nyomás megfelelősségének az elérésében. Sőt, a masszőr köteles a masszázsok alatt rákérdezni a nyomás erősségére és hasonlók.

Jó, ha masszőrt megismerteti azzal, ha fárasztó napja volt (pl. ha túrán volt, sportolt vagy hasonlók) és így kiválaszthatja a megfelelő fogásokat az Ön megfelelő masszírozásához, hogy így tudjon segíteni az ellazulásában.

Néhány ember azért nem próbálja ki a masszázsokat, mivel nem tudja elképzelni, hogy játszódik le pontosan ez a folyamat. Sose felejtse el, hogy Önök a helyzet urai és kizárólag Önön múlik a masszírozási folyamat módjának a kivitelezése. Az optimális masszázs a meztelen testen van elvégezve, viszony nyugodtan meghagyhatja az alsóneműjét.

Itt azt kellene a fejében tartania, hogy a masszázs hatással van a limfatikus rendszerre is, amelynek a 80% közvetlen a bőr alatt található, és amely elvezeti a testünkből a felgyülemlett káros anyagokat, viszont ha valami gátolja ezt az elvezetést, nem lehetséges a masszázs teljes hatékonyságának a kifejtése.

De ez nem is szükséges, mivel egy jó masszőr a masszázs alatt teljes mértékben letakarja Önt, és nem hagyja, hogy egy pillanatra is látni lehessen azt, aminek letakarva kell maradnia. Szintén egyedül hagyja, amikor lefekszik a masszázságyra, valamint akkor is, ha felkel onnan, vagy épp csak a másik oldalára fordul. Más helyzet, ha az ügyfélnek segítségre van szüksége.

A masszázs hatásai

A masszázs hatásai a masszázs fajtájától és a felhasznált masszőrfogásoktól függnek. Mindegyik masszázsnak különböző tulajdonságai vannak, amelyek hatással lehetnek a szervezetünkre, mint egészre, vagy a szervezet különböző részeire is. Fontos tényezőnek számít viszont az is, hogy ki és hogyan használja ezeket a fogásokat. A bőr, a rendszeres masszázs által feszessé és teljesen rugalmassá válik.

A masszázs által javul a masszírozott részek vérellátása és a sejtanyagcsere javulása stimulálja a vérkeringést, ami pozitív hatással van az egyes szervek tevékenységeire is. Javítja a légzést és a szervezet teljes oxigénellátását is, megerősödnek a mellkasi izmok és a testtartás is megfelelőbb lesz.

Stimulálja a bőrt, valamint az egyes idegeket és idegvégződéseket, amivel megerősíti a tapintást. Az izomfeszültség változására kerül sor. A masszázsnak jelentős hatással van a limfatikus rendszerre és az anyagcseretermékek, baktériumok elmosódására is. Mechanikai alkalmazással sor kerül az elszarusodott bőrsejtek lehámlására is. A masszázsok során a vérkeringésbe nagyobb mennyiségű vegyi anyag szabadul fel, mint az acetilkolin, hisztamin és endorfin.Az enkefalin eufórikusan hat – ez a boldogságszérum. Tanulmányok bebizonyították, hogy a gyermek sérüléseinek, fájdalmas részeinek megfújogatása az édesanyától nem csak egy pszichológiai húzás a gyermek megnyugtatására, hanem épp ilyenkor szabadulnak fel a szervezetünkben a boldogsághormonok, az endorfinok –a morfiumhoz hasonlító anyagok, amelyek a fájdalmat is enyhítik.

Az én tanácsom:

Nyújtsanak segítő kezet, ne utasítsák el az ölelést, ne feledkezzenek meg a vállveregetésről, segítsen a sajátjain kívül más gyermekeken is, ajándékozzon simítást azoknak, akik valamikor Önt simogatták. Ne feledkezzen meg a kellemes simításokról és érintésekről a partnerkapcsolatokban sem.

Nagyon jelentős tényező az, hogyha kipróbáljuk a teljes test masszázsait, jelentős mértékben megkönnyítjük a szervezetet, amelynek már nem kell mérgező anyagok eltávolításával foglalkoznia, mivel a megfelelően irányított masszázsnál a feljebb feltüntetett hatóanyagok teljes sora indult be, és az így megkönnyített szervezet összpontosíthat a további problémákra, sőt a gyógyításra is.

A masszőr kötelességei.

A masszőrnek szakmailag mindig felkészültnek kell lennie az adott fajtájú masszázsra, amelyet elvégez. A masszőr nem dolgozhat aránytalan nyomással – a masszírozott nem mehet el a masszázsról teljesen összetörve és kék-zöld foltokkal. A masszázs alatt meg kell kérdeznie az ügyfelet a nyomás erősségére. A masszőrnek tisztának, zuhanyozottnak kell lennie, megfelelő öltözettel és cipővel kell rendelkeznie – trikó, fehér nadrág, fehér zokni és a körmeinek is levágottnak kell lennie. A masszázs alatt nem lehetnek az ujjain gyűrűk, vagy egyéb tárgyak, amelyekkel sérüléseket okozhatna. A masszázs előtt tilos az aromatikus ételek és alkohol tartalmú italok fogyasztása. A masszázs előtt tilos a dohányzás. Ha a masszőr dohányos, minden dohányzás után meg kell mosnia a fogait és ki kell öblítenie a szájüregét. Ha a masszőr a masszázs közben izzad, egy megfelelő törülközőnek kell a vállán lennie, amivel folyamatosan törli az izzadságot. Minden masszírozás után kezet kell mosnia.

A masszírozott kötelezettségei.

Megfelelően tisztának és mosdottnak kell lennie. A teljes test masszázsánál, nem szabad elfeledkeznie a lábairól, hisz ezek is masszírozva vannak. Ha tisztában van az egészségi problémáival, amelyekről a masszőrnek is tudnia kéne, köteles a masszőrt informálni azokról. Ha bármikor a masszázs alatt aránytalan nyomást, vagy fájdalmat érez, figyelmeztesse erre a masszőrt, viszont azokra a tényezőkre is, amelyek pozitív vagy negatív hatással lehetnek a masszázsra.

Mire van joga a masszírozott személynek?

Mindenképp joga van a minőségi és szakszerű masszázsra. Az, hogy pontosan mit kap az ügyfél, nagymértékben függ a választásától is. Egyértelmű, hogy ott, ahol a legfontosabb kritérium az alacsony ár, nem várhatjuk el a legmagasabb minőséget. A testünket nem bízhatjuk rá bárkire, hisz még egészségi károsodásra is szert tehetünk. A masszőrnek szakértőnek kell lennie az összes fajtájú masszázsra, amely szakértelmét, igény esetén köteles tanúsítvánnyal bizonyítani. A masszőrnek figyelembe kell vennie az Ön igényeit a megfelelő nyomásra, a masszírozott testrészek Ön általi összeállítását, és kihagyni azokat a testrészeket, amelyeket nem szeretne masszíroztatni.Joga van a masszázseszköz kiválasztására, akár olajról, vagy emulzióról van szó, lehet hűsítő semleges vagy melegítő olaj és hasonlók, valamint joga van megállapodni a masszázs folyamatának a más időtartamában is.

A masszázsnak mindenesetre az Ön számára kell kellemesnek lennie és jó érzésének származnia belőle – ez a legfontosabb.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.