Magnetit

2020.1.3.Fitt és menőOlvasás 3 perc
Magnetit

Magnetit - természetes mágnes

Már az ókori kínai tudósokat is érdekelték ezek a fekete, nehéz és fényes ásványok, amelyek képesek fémtárgyakat vonzani. A magnetit (vagy magnetovec) név azonban ősi görögöktől származik, akik ismerték a magneit lelőhelyeit Törökországban, Magnesiaban. Ma elsősorban Oroszországban és Svédországban bányásszák.

A magnetit sötét vagy fekete, átlátszatlan, fényes ásvány, magas, csaknem 75% vastartalommal. Kémiai szempontból vas-vas-oxid, általában titánnal, magnéziummal vagy mangánnal keverve. Nagy keménységű és sűrűségű, ezért meglepően nehéz. A hematit féldrágakő hasonló színű és tulajdonságokkal rendelkezik, de nem mágneses.

A természetes mágnesességnek köszönhetően a magnetit az ősidők óta élvezi a gyógyítók figyelmét. Azt állítják, hogy harmonizáló hatással van a test szerveire és az egész anyagcserére a hipotalamuson és azon keresztül.

A magnetitnak tulajdonítható, hogy pozitívan befolyásolja a sejtek regenerációját, tisztítja a testet a gyulladások és mérgezések terén. A test közelében lévő magnetit viselésével enyhíthetjük a reumát, köszvény- és ízületi betegségeket, bélproblémákat, émelygést, alacsony vérnyomást, hólyagproblémákat és a látást. Pozitív hatással van a tüdőgyulladásra, az impotenciára, a rákra és a vér tisztítására is. Viselése ajánlott a cukorbetegség esetén is, harmonizálja az éhség és a szomjúság érzését. Különösen hasznos deréktáji problémák megoldásában, mint például a "derékbecsípődés".

Összességében két pólusának köszönhetően a magnetit harmonizáló hatással rendelkezik a testre - elnyomja a hiperaktív testeket és támogatja a gyengült testek működését. Népszerű sportsérülések kezelésében, fájdalom és izomgörcsök enyhítésében. A bőr- és hajápolás területén az emberek nagyra értékelik tisztítóképességét. A magnetit megfelelő kő azok számára, akik túlságosan izzadtak.

A vastartalom miatt ez egy kő hőt sugároz. Ezért alkalmas pihenésre, relaxációra, fájdalomcsillapításra. Helyezhető a fej alá, lábgörcsök esetén a lábhoz vagy a harmadik szemre.

A pszichés területen ez a meditáció köve és az irány jele. Segít fenntartani az egyensúlyt az elme és a szív között, megoldani az elme és a lélek akadályait, felismerni azt, ami jót jelent nekünk. Védi az odaadás túlzott kifejezéseit, erősíti a kitartást. A tenyerében lévő magnetit segít megnyugtatn harag és idegesség esetén, de a félelmet és a szorongást is oldja. Ez a féldrágakő megvilágosítja az észt és a tudatot, és segít koncentrálni. Hozzájárul a kikapcsolódáshoz, ezáltal kiváltja a boldogság és a gondtalanság érzetét. Ez a vitalitás és az akaraterő szimbóluma.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.