Klasszikus relaxációs masszázsok és újdonságok a szakterületen

2017.3.25.Fitt és menőOvasás 10 perc
Klasszikus relaxációs masszázsok és újdonságok a szakterületen

A „relaxációs masszázs” fogalom alatt, valószínűleg mindannyian valami mást képzelünk el, az alapelv és a hatás viszont teljesen ugyanaz. A mai rohanó világban mindenképp szükségünk van fizikai és mentális megkönnyebbülésre. Egyértelműen jobb ezt hamarabb megadni a szervezetünknek, mielőtt a helyzet kritikussá válik. Épp ezért egy bizonyos rendszeresség nem lesz a kárunkra. Nem szükséges mindent pontosan megterveznünk, viszont a kényelmünkre, a testünk és a lelkünk kiegyensúlyozottságára, még időben gondolnunk kell. A relaxációs masszázsok népszerűek az egész világon. Nem egy divathóbortról van szó és nem is csak a kiválasztottak kiváltságáról. A relaxációs masszázs technikája mindenekelőtt a merev és feszített izmok ellazítására összpontosít, azonos módon azon izomrészek edzésére, amelyek nincsenek túlzott mértékben használva, épp ezért kissé elernyedtek. Egyúttal segít a helyi fájdalmak enyhítésében, megfelelően támogatja a nyirokrendszert, vérkeringést és segít a nem kívánatos és mérgező anyagok szervezetből történő kiválasztási folyamatában. Általánosan, a relaxációs masszázsok esetén finomabb, lassabb és nem túl intenzív fogások kerülnek felhasználásra, tehát a kényelem és nyugalom állapotának a kialakítására kerül sor. Az ilyen masszázsok elengedhetetlen része a megfelelő környezet, mérsékeltebb fénnyel, megfelelően beállított hőmérséklettel és relaxációs zenével kiegészítve.

Mindenkinek valami másra van szüksége

Különböző szakmánk, érdeklődési körünk és életstílusunk van, tehát teljesen egyértelmű, hogy mindegyikünknek egy kicsit más relaxációs masszázsra van szükségünk. Az elvégzett terápiák és procedúrák által, nem csak a fáradtság és fájdalom jeleit, hanem az okait is el kellene távolítani. Gyakran ugyanis az ismételt procedúráknál, a relaxációs masszázs ugródeszkaként használható a megelőző kondicionáló masszázshoz, amely időben és megfelelő módon készíti fel a szervezetet a közelgő nagyobb terhelésre.

A relaxációs masszázs egy érdekes típusa a hagyományos indiai fejmasszázs. A nyak, vállak, fej hátsó nyakrészének, arcnak s egyúttal a vállak felső részének a gyógyító kezeléséről van szó, amely elsősorban segít eltávolítani az emocionális stresszt és feszültség jeleit, enyhíteni az ingerlékenységet, csökkenteni a pszichikai fáradtságot és felszabadítja a pácienst a szorongástól és az esetleges depresszióktól. Az eredménye a lelki béke és nyugalomérzet elérése.

Az izomfeszültség ellazítására a túlterhelt vagy ellenkezőleg az elernyedt (a hosszútávú felhasználás hiánya miatt) izmok számára, a regenerációs masszázsok szolgálnak. Az első alkalmazás során a terápia aránylag rövid, hogy ne kerüljön sor a nem kívánatos fáradságérzetre, ill. az esetleges görcsökre, később viszont a rendszeres alkalmazások esetén, a masszázsok száma növekedhet. A masszázs hossza a páciens aktuális érzéseihez és szükségleteihez van igazítva és a végső ellazulás nem csak fizikai, hanem a pszichikai állapotban is megnyilvánul. Nagyon gyakran a regenerációs masszázsokkal együtt, az aura harmonizálására is sor kerül.

A hajproblémák esetén, amelyekkel egyre több ember küzd, gyakran felhasználásra kerül az un. ayurvédikus masszázs, amelynek a hatásai pozitívan jelennek meg a test számos további részén is. Azonos módon, mint az egyéb masszázsok, a relaxációs masszázs is terápiás hatásokat idéz elő, viszont abban különbözik az egyéb masszázsoktól, hogy nem nyomás által, hanem nagyon finom húzással, ill. nyújtással van elvégezve. Ennek köszönhetően, az emberi test fontos pontjainak a stimulálására kerül sor, amelynek a hatásai érinthetnek minden ízületet és a legtöbb izmot az emberi testben. Ezen típusú masszázsnál felhasználásra kerülnek a nagyon hatékony természetes olajak is, amelyek mélyen a bőrszövetbe jutnak, ahová a gyógyító hatóanyagaikat is eljuttatják. Az ayurvédikus masszázsnál, konkrétan a fej masszázsánál, a hajgyökerek táplálására és megerősítésére, a meridián pontok stimulálása által kerül sor, amellyel felszabadul a felgyülemlett stressz, a bőrfelület kellemes vérellátása pedig hosszútávú ellazuláshoz vezet, amely a minőségi relaxáció alapja.

Lágyan, finoman s egyúttal energikusan végzett hát-és gerincmasszázs – ez a közkedvelt masszázstechnika, Breuss masszázsként híresült el. A masszázstechnikák alkalmazásakor, különböző olajak kerülnek felhasználásra, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a pszichikai ellazulásban. A terápia során sor kerül a porckoronglemezek enyhe felpuffadására, ennek köszönhetően pedig a hátgerincből a testbe haladó idegek felszabadulására. Ezáltal jelentősen támogatva van a porckorongok regenerációja és a csigolyák megfelelő pozíciókba helyezése. Erre, mindenekelőtt a csigolyaszövet fokozott oxigénellátásának köszönhetően került sor, egyúttal a nem kívánatos káros anyagok eltávozására is sor kerül és nem feledkezhetünk meg az idegszövetek megnövelt stimulációjáról sem. Ezen masszázsoknak köszönhetően növelhető a szervezet mozgékonysága és jelentős fiatalságérzés érhető el. A masszázs nagyon lágy és páciens számára nagyon kellemes.

Újdonságok és a hagyományos módszerek összekapcsolódása

Mivel a relaxációs masszázsok célja a teljes ellazulás és a fizikai, ill. lelki nyugalom elérése, ide tartozik a fájdalom eltávolítása a hát -és a fejrészről, s egyúttal a relaxációs masszázsok is megelőzéssel a fáradtsággal, megfázással és a legkülönbözőbb allergiákkal szemben. A modern technikák közül, a relaxációs eljárások az infravörös sugárzással és tökéletes vibrációs technikával egészülnek ki. A tápláló olajok területén, szintén megjelentek újabb eszközök, amelyek a jobb eredmények elérése érdekében, kombinálhatóak a masszázs klasszikus eszközeivel.

BASIC masszőr

BASIC masszőr
-7%

95 809 Ft

89 102 Ft

Sose késő elkezdeni a relaxációs masszázsokat

A profi masszőrök szolgáltatásai könnyen elérhetőek, elegendő a megfelelő terápia és időpont kiválasztása. A relaxációs masszázsok nincsenek kor és egészségi állapot által korlátozva, viszont a kezelés megkezdése előtt, szükséges a masszőrrel történő egyeztetés, hogy az ellazító és nyugtató eljárások a lehető legmegfelelőbb módon legyenek kiválasztva. Bizonyosan nem fogja sajnálni, hogy kipróbálta és a relaxációs masszázsok az élete rendszeres részévé vállnak, amelyeknek valóban örülni fog. Ha már vannak a relaxációs masszázsokkal tapasztalatai, tudja, hogy miről van szó. Ha még nincsenek, ne tétovázzon tovább és minél hamarrab élje át ezt a kellemes procedúrát. Meglátja, hogy van benne valami fantasztikus...

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.