Ismerkedjen meg a masszázskínálattal: Melyik a megfelelő Önnek?

2021.7.7.Fitt és menőOvasás 10 perc

Melyik masszázst válasszuk a masszázsszalonok kínálatából? Mi alapján dönthetjük el, melyik masszázs a legjobb számunkra? Ezekre a kérdésekre válaszolunk a cikkben. Ezen kívül bemutatjuk Önnek a leggyakrabban kínált masszázsfajtákat.

Mézes masszázs a szép bőrért és a jobb ellenállóképességért

Masszázs - az általános egészségügyi eljárás

Minden masszázs célja az egészségi állapot javítása. Egyszerűen fogalmazva, jobban kell éreznie magát a masszázs után – kevesebb fájdalommal, pihenten, frissen. Bizonyos érintések fájdalmasak lehetnek, de a masszőrnek mindig hozzá kell igazítania a masszázst az adott klienshez, így a fájdalom elviselhető, kellemes.

Az olajjal illetve emulzióval végzett masszázstechnikák felmelegítik a bőrt és a bőr alatti szöveteket, serkentik az izmokat, felgyorsítják az anyagcserét és ezáltal a test tisztulási folyamatait is. Javul a sejtek táplálkozása, az izmok, inak és az ízületek lazábbak és rugalmasabbak lesznek a masszázs után. A masszázs során a kellemes környezet jótékony hatással van a szellemi felfrissülésre, az ember nyugodtnak és ellazultnak érzi magát. A rendszeres masszázs nemcsak az izmoknak, hanem az egész szervezetnek kedvező, javítja az immunitást és erősíti az egészséget.

A lávaköves masszázs a legkellemesebb technikák egyike

Minden masszázs egyedi

Meg kell jegyezni, hogy a masszőr kiválasztása gyakran fontosabb, mint a masszázs fajtájának kiválasztása. Az ügyfélnek és a masszőrnek "passzolni kell" emberileg, kölcsönösen kellemesnek és szimpatikusnak kell lenniük, kölcsönös bizalmat kell érezniük. A masszázs akkor az igazi, legyen szó klasszikus vagy speciális masszázseljárásokról.

Minden masszázs egyedi. A kliens és a masszőr soha sincs azonos fizikai és szellemi állapotban, nincs egyforma időjárás, nyomás stb. Minden masszőrnek más a keze, egy kezdő masszőrtől sem csak "tankönyvmasszázst" várhatunk. A masszőr minden érintésbe egy darabot tesz önmagából, energiájából, személyiségéből, eredetiségéből, ezért ez a munka bizonyos szempontból nagyon érdekes és kreatív.

Hogyan válasszunk a kínálatból?

Nem tudja melyik masszázst válassza? Vagy már ismeri a klasszikus masszázst és szeretne valami újat kipróbálni?

A legegyszerűbb módszer a masszőrrel való konzultáció. Minden masszőr örömmel összeállít olyan egyveleget a kínálatából, hogy segítsen az egészségügyi problémákon. A technikák keresése az interneten nem biztos, hogy előnyös, sokkal jobb, ha ismerősöket kérdezünk meg konkrét tapasztalataikról. Jó példa a lávaköves masszázs - egyes gyógyfürdőkben csak a terápia részeként használják a test felmelegítésére a pihenés során és nem az igazi lávaköves masszázshoz. Ezután az ügyfeleknek torz elképzelésük lehet a lávaköves masszázsról.

A leggyakrabban kínált masszázsok

A masszázsszalonok kínálatában leggyakrabban a klasszikus masszázst és néhány egyéb technikát talál, amelyeket a következő leírásban mutatunk be.

Klasszikus (svéd) masszázs

A nyugati országokban végzett masszázs alap típusa, leggyakrabban pihentető formában. A klasszikus masszázs a masszázsérintések olyan rendszere, amelyet egy bizonyos logika szerint végeznek a test nagyobb részén. Leggyakrabban a hát, láb, kéz felületén de a klasszikus masszázs magába foglalja a has, mellkas, fej és az arc masszírozását is.

Csak az a testrész fedetlen, amelyet a masszőr masszíroz. A test többi része fedett, be van takarva. A klasszikus masszázs ellazítja az izmokat, görcsöket, az izmok merevségét, serkenti és ellazítja a bőrt, ellazítja az ízületeket és az inakat. Utána az ember nyugodtnak és könnyűnek érzi magát, mint egy kiadós alvás után.

Köpölyözés

A vákuumos masszázst vagy a köpölyözést leggyakrabban üvegköpöllyel végzik a bőr olajozott felületén. A levegőt meggyújtott tampon segítségével szívják ki az üvegből és a bőrre történő felvitel után a bőrt "beszívják" az üveg nyílásába. Műanyag köpöllyel vagy rugalmas szilikon köpöllyel is lehet köpölyözni. Ez a kezelés a keleti orvostudományból származik, ezért a köpölyöket az energiaáramlásnak (meridiánoknak) megfelelően alkalmazzák a testre.

Köpölyözés után az ügyfélnek kerek alakú felületi véraláfutásai lehetnek, de maga a köpölyözés kellemes és fájdalommentes eljárás. Tökéletesen ellazítja a merev izmokat, segít az ízületeknek, elindítja a test öngyógyító folyamatait, folyadékokat "behúzva" a felszíni rétegekbe.

Köpölyözés üvegköpölyökkel a hát felületén

Reflexológiai talpmasszázs

Annak ellenére, hogy a masszázst csak a lábakon végzik, az egyes reflexzónákra gyakorolt nyomás az egész szervezetre kihat. A masszázs kiválóan alkalmas relaxációra stresszes időszakban, enyhíti a nagy ízületek fájdalmát, ellazítja az idegeket, javítja a vérkeringést és jelzést ad az ügyfélnek az egyes szervek és az egész szervezet állapotáról.

Puha technikák

Ne tévessze meg az elnevezés- a puha technikák nem éppen lágyak. Ez egy száraz kezelés (masszázstermék használata nélkül), a bőrrel és a szövetekkel a bőrfelszín alatt. Az ellazult bőrű ügyfelek dicsérik a kezelést, az összetapadt szövetűek pedig csak a könnyeiket törlik.

A lágy technikák néhány érintését a klasszikus masszázs megkezdéséhez használják. Előnye a bőr, a bőr alatti szövet és a fascia ellazítása, amely megszünteti az izmok merevségét (a hátnak nem kell fájnia, de merev és rugalmatlan), ami ellazítja az ízületeket, az inakat és az egész mozgásszervi rendszer is jobban működik. A kezelés rendszeres beépítése a masszázsfolyamatba megakadályozza a felszíni szövetek megszilárdulását és egymáshoz tapadását.

Kézi nyirokelvezetés (kézi nyirokmasszázs)

Nagyon finom technika, amely simogatásra hasonlít, de rendkívül hatékony. Ez egy relaxációs-regeneráló és méregtelenítő eljárás, amelyet többnyire szárazon, néha olajjal végeznek. A kezelés kezdetén és közben a kezelt testrészen lévő csomók nyomással kiürülnek és a bőr alatti szövetben található nyirok lassú, kíméletes mozdulatokkal, pontosan meghatározott irányokba indul.

Javasolt, hogy egymás után többször végezzünk nyirokelvezetést (pl. hetente kétszer egy hónapig). A hatás gyakran már az első kezelés után látható - a bőr simább, a duzzanat enyhül, kevesebb narancsbőr és a test szebb formájú. A kliens könnyebbnek érzi magát, a nyirokelvezetés jó hatással van a pszichére - megnyugtat, ellazít.

A jól elvégzett nyirokelvezetés még erősebb méregtelenítési folyamatokat indíthat el, melyeket pl. átmeneti fejfájás, fáradtság stb. kísér. A rendszeres nyirokelvezetés javítja a nyirok áramlását és ezáltal az immunitást.

A kézi nyirokelvezetést nagyon gyengéden végzik

Az arc nyirokelvezetése

Ha az arca duzzadt, reggel táskák vannak a szemei alatt, próbálja meg az arc kozmetikai nyirokelvezetését. A masszőrök mellett néhány kozmetikus is végzi. Szárazon is elvégezhető, nagyon gyengéd és kellemes, ahogy a "nagyobb testvére" is alkalmas stressz és mentális fáradtság esetén. A nyirokelvezetés után a bőr kipihent, friss és sima marad.

Lomi Lomi

Lomi lomi jelentése "szerető kezek". A Hawaii-szigetekről származó nagyon kellemes masszázst a test hosszan tartó, rugalmas mozdulatai jellemzik. A masszőr nemcsak a tenyerét és az ujjait használja, hanem az alkarokat is és egy mozdulattal halad a kezektől a testen át a lábakon át és vissza. Az ízületekkel is foglalkozik, melyeket masszíroz és ellazít.

A Lomi lomi rendkívül pihentető masszázs nemcsak a test, hanem a lélek számára is.

Lomi Lomi masszázs megsokszorozva a tengerpart kellemes környezetével

Breuss masszázs

A gerinc és a csigolyák számára különlegesség. Az orbáncfűolajjal végzett gyengéd masszázs hozzájárul a csigolyák körüli szövetek relaxációjához, regenerálja az intervertebrális lemezeket és az egész gerincet.

Mézes masszázs

Ez nem egy klasszikus mézes masszázs, speciális technikával történik, ahol a masszőr a kezét távolítja el a mézzel bekent bőrtől.

Ennek a masszázsnak erős méregtelenítő hatása van és megtisztítja a bőrt, amely bársonyosan sima marad a mézzel történő kezelés után.

Lávakövek

A masszázst fűtött és olajozott sima bazalt kövekkel végzik. Ez a fajta kő nagy hőtároló kapacitással rendelkezik, tökéletesen megtartja a hőt, amelyet átad a masszírozott bőrnek.

Rendkívül pihentető eljárás, különösen alkalmas hidegebb napokon. Túlmelegíti az alatta lévő bőrt és szöveteket. A lávaköves masszázs után úgy érzi magát, mint szaunázás után - kellemesen fáradt és csontig melegedve. A masszázs enyhén dehidratáló hatású, a nyirokra is hatással van és méregteleníti a testet.

Megtalálta a cikkben a masszázst, amelyet szeretne kipróbálni? Kellemes masszázsélményt kívánunk, függetlenül attól, hogy melyik masszázstechnikát választja.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.