Beszakadt körömágy- legyen a saját manikűröse

2010.4.26.Fitt és menőOlvasás 2 perc

Mivel a túlnőtt bőr elhalt sejtekből áll, így az nem fáj. Először észre sem veszi, amíg bele nem akad a harisnyájába.

Beszakadt körömágy- legyen a saját manikűröse

"A beszakadt körömágy a bőr köröm felületére való túlnövése által jön létre," mondja dr. Phoebe Rich. Ezen bőrréteget ne harapdálja, és ne szakítsa be. A nem megfelelő módon eltávolított bőr számos kellemetlenséget okozhat, vérezhet és akár be is gyulladhat.

OKOS TANÁCSOK

Rejtse el a körmeit egy ragtapasz alá.

Ahhoz, hogy ellen tudjon állni a kísértésnek a bőr lerágásával vagy leszakításával szemben, nagyon nagy akaratra van szüksége. Épp ezért megfelelő, ha a kozmetikai táskánkban mindig van pár ragtapasz, elkészítve erre a célra – az ujjai végeinek a letakarására. Ha észleli a beszakadt körömágyat, azonnal ragassza le, hogy ne kísértse Önt, amíg nem lesz elegendő ideje a probléma kezelésére.

Kenje be – zsírozza meg.

A legfontosabb a megfelelő manikűr. Szintén nagyon fontos lehet a köröm körüli részek megpuhítása, esetleg a bőr és a köröm bezsírozása is.

Áztassa be és csak azután vágja le.

A köröm körüli bőrt sose vágja le szárazan. Először hagyja a bőrt megpuhulni egy olívaolajból és vízből készült kellemes fürdőben. A folyamat értelme azon elhalt részek eltávolítása, amelyek a beszakadt körömágyat alkotják úgy, hogy ne kerüljön megsértésre az alatta lévő élő szövet. Épp ezért fontos, hogy ne vágjon túl mélyre.

Kezelje antibakteriális krémmel.

Ha a beszakadt körömágy begyullad, kenje be antibiotikus kenőccsel és kösse be azt.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.