Baby masszázs - bevezetés

2008.7.17.Fitt és menőOlvasás 4 perc

Baby masszázs – masszázs a gyermekek és a csecsemők számára: GYERMEK + ANYA = ALAP – ez a gyermek növekedésének legalapvetőbb eleme.

Baby masszázs - bevezetés

Ezen képletben nagy szerepet játszanak az apák, nagyszülők és a kisgyermek teljes környezete is.

A felgyorsult világunkban valójában már időnk sincs több érintést nyújtani a gyermekünknek, mint amennyi szükséges. Miközben az első érintések a gyermek születése után, teljesen hatéves korukig az legfontosabbak az egészséges növekedésük érdekében. De a nagyobb gyermekek, iskolai korú gyermekek, sőt még a tinédzserek is vágynak a szeretteik érintéseire. Minden szeretettel nyújtott érintésnek hatalma van, a túl kevés érintés viszont akár betegségeket is előidézhet.

Különböző kultúrákban, különböző a gyermekekhez történő hozzáállás. Indiában a szülők fontosnak tartják a gyermekeik masszázsait, amelyet már a megszületésük után alkalmaznak. Minél idősebb a gyermek, annál több az érintés. A legismertebbek talán az Indiai fejmasszázsok, amelyek megnyugtatóan hatnak és támogatják a gyermek koordinációját.

A masszázsok, illatos olajak és a kellemes zene segítségével a szülők, nagyszülők, vagy olyan személy által, aki gyermekkel állandó kapcsolatban van, képesek a nyugalom, harmónia és szeretet légkörét előidézni, ami nagyon sokat segíthet az egészség megőrzésében is.

A gyermekek fejében, akik nem kapnak megfelelő mennyiségű érintést, olyan hibás információ alakulhat ki, mely szerint a figyelmet és az ezzel kapcsolatos törődést nem érdemlik meg, vagy úgy gondolják, hogy nem létezik vagy ez a számukra teljesen elérhetetlen. Így haladnak végig az életükön és később problémájuk lehet az önbecsülésükkel, amely túlzottan magas vagy túlzottan alacsony lesz. Gyakran megpróbálják felhívni magukra a figyelmet. A szülők, akik bár nagyon szeretőek, mindenhol keresik a segítséget a gyermekük számára, kizárólag saját maguknál nem. Minden anyuka már a születés előtt össze volt kapcsolódva a gyermekével, majd több hónapon keresztül ringatta őt, viszont a későbbiekben sem szabad elfelejteni, hogy a törődés a kedves szavakon, pillantásokon és főleg érintéseken keresztül érkezik a gyermek felé.

A szeretet, kedves pillantások és érintések ereje sok mindent képesek megoldani, nem hiába szokták mondani, hogy a szeretet hegyeket mozgat- a gyermekeknél pedig ez akár százszorosan is érvényes. A szerelmes ember a szerelem hitével óriási dolgokra képes, miért ne működhetne ez a kisgyermekeknél is, akik egy igaz szerelem gyümölcsei és a részeinket képezik teljesen a születésüktől fogva. Abban az esetben, ha a szülés előtti időszakban minden rendben volt, a gyermek már az anyuci hasából emlékszik mindenkire és azok hangjára is, akikkel a szülő a leggyakrabban kapcsolatban volt, és akik a születés után is nagyon közeliek lesznek a számára, mintha a részeit képeznék. Ők is hozzájárulnak a gyermek egészséges fejlődéséhez.

Ezen könyvvel szeretnék hozzájárulni a légkör kialakulásához, amely segít a családnak, akár a szeretet erejének és az élet örömeinek a megértésével, akár az érintés és a masszázs erejével, ami nagyon egészséges a gyermekei számára.

Nagyon sok erőt és egészséget kívánok önöknek és azt is, hogy használják ki és élvezzék a gyermekeikkel töltött időt - ami boldog és egészséges alapot jelent a növekedésük és az életük számára.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.