Az első masszázs vár rám - hogyan készüljek fel rá és válaszok a leggyakoribb kérdésekre

2023.11.28.Fitt és menőOvasás 10 perc

Az első masszázsára készül? Akár irodában, akár fizikailag dolgozik, sportol vagy sem, a masszázs kiváló eszköz a testi és lelki kikapcsolódásra. A cikkben tanácsot adunk, hogyan készüljön fel a masszázsra, hogy az a legkellemesebb élmény legyen, és választ adunk a masszőr látogatás kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdésekre.

A masszázs kellemes és egészséges

Se nem túl jóllakott, se nem nagyon éhes

A legjobb, ha masszázsra, ugyanúgy, ha szaunába megyünk, valahol félúton a teltség és az éhség között. Nehéz étel fogyasztása után néhány órát várni kell, könnyű étel után fél óra is elég.

Amit legalább a masszázs napján érdemes betartani, az a folyadékbevitel, mivel a masszázs serkenti a szervezetet, felgyorsul az anyagcsere és fokozódik a vizelettermelés, a szervezet kiürül. Ha attól tart, hogy a teli húgyhólyag nyomni fogja a masszázságyon, mindenképpen ne feledkezzen meg a folyadékpótlásról legalább a masszázs után.

Az alkohol abszolút tabu kell, hogy legyen a masszázs előtt. A masszázs különféle elváltozásokat vált ki a szervezetben, megkönnyíti az erek munkáját, ami az alkohol gyorsabb feldolgozását és a részegség, hányinger meglepően gyors megjelenését is előidézheti. Ideális esetben a masszázs után is kerülje az alkoholt.

Feltétlenül tájékoztassa a masszőrt a rendszeresen szedett gyógyszereiről, vagy ha fájdalomcsillapítót szedett. Ez vonatkozik a tapaszok, kenőcsök és gélek formájában lévő fájdalomcsillapítókra is.

Szőr itt, szőr ott

A masszázs előtt 24 órával semmiképpen ne borotválja le azt a testrészt, amelyet masszírozni fog. Borotválkozás vagy gyantázás során mikró sebek keletkeznek, amelyekbe a masszázsolaj bejut és begyulladhat.

Ha túlzottnak ítéli a szőrzetét, a masszázs előtt lerövidítheti. De a masszőr szőrös lábbal vagy háttal is megbirkózik.

Mit vegyünk magunkra

Az ideális vendég lezuhanyozva érkezik a masszázsra, anélkül, hogy zuhanyozás után testápolót vagy olajat kent volna a masszírozott részre. Bármely kozmetikum megváltoztathatja a masszázstermék simaságát, vagy csomókat képezhet a vele keverés után.

Viseljen kényelmes ruhát, kerülje a szűk ruhákat, a szűk és hosszított fehérneműt. Ha egyetért a masszőrrel, meztelenül is masszíroztathatja magát, a masszőr alaposan letakarja, és csak azt a testrészt fedi fel, amellyel dolgozni fog.

Hol vetkőzök le?

A masszázsszobában vagy külön szoba vagy paraván található, vagy a masszőr teret hagy a vetkőzésre. Feküdjön le az ágyra, lefedheti magát törölközővel vagy lepedővel, amit a masszőr elkészít Önnek. Ha egészségügyi fogyatékosság miatt segítségre van szüksége a levetkőzéshez és öltözködéshez, ne féljen a masszőrtől kérni.

A masszázsnál fontos a bizalom

Hölgy masszőrt szeretnék, nem férfi masszőrt. Választhatok?

A kis szalonokban tudja, hogy kihez kér időpontot. Szállodákban, nagyobb wellness központokban a masszázs rendeléskor azonnal közölni kell igényeit, ha tehetik, jóváhagyják.

Jó masszőrt választani művészet, a masszázst akkor fogja a legjobban élvezni, ha teljes mértékben megbízik a masszőrben, és tudja, hogyan kell a masszázs során ellazulni, és teljesen a kezére bízni magát. Tekintse meg a barátok és a család értékeléseit, ajánlásait, és tudassa a masszőrrel, hogy először jár masszázson.

Fájni fog a masszázs?

A masszázs fájhat, de kellemes fájdalomnak kell lennie, ahol úgy érzi, a merev izmok ellazulnak. Ne féljen megszólalni, ha a masszázs túl erősnek vagy gyengének tűnik. Egyes technikák azonban nagyon hatékonyak a masszírozó nagy mértékű nyomása nélkül is.

Testi megnyilvánulások

Emberek vagyunk, és higgye el, a masszőrök ezt jól tudják. A masszázs közben sírhat, nevethet, elaludhat, elkezdhet horkolni, nyáladzik, könnyez, taknyos lesz...

A masszőr mindenről gondoskodik, ne aggódjon. A masszázs legtöbbször nagyon kellemes eljárás, amely után újjászületettnek érzi magát.

Beszéljek a masszőrrel?

A masszázs során semmilyen társasági beszélgetést nem várnak Öntől. De mindenképpen jelezze a masszőrnek, ha fázik vagy túl melege van, hányingere van vagy fájdalmat érez, és akkor is értesítheti, ha egy mozdulatot különösen kellemesnek talál, vagy ha merev a izmai meglazultak.

Feltétlenül forduljon hozzá, ha kényelmetlenül érzi magát fekve, meg kell támasztania lábát, hasát vagy mellkasát. A masszőr úgy fekteti le, hogy kényelmesen feküdjön.

Ne szégyelljen vizet, papírzsebkendőt kérni, vagy ha szükséges vécére menni.

Hagyjak borravalót?

Más szolgáltatásokhoz hasonlóan a masszázsterapeuták áraikat úgy határozzák meg, hogy tükrözzék a munkájukba fektetett erőfeszítéseket. Ha rendkívül elégedett, kerekítheti az összeget, vagy adhat valami pluszt. A masszőr azonban valószínűleg a jó referenciáknak és ajánlásoknak fog a legjobban örülni, akár személyesen, akár online.

Szégyellem a testem, de azt mondják, a masszázs segítene rajtam

Válasszon olyan masszőrt, akinél magabiztosnak érzi magát. Általában nagyon empatikus emberek, és megbízhat bennük a testéhez való hozzáállásáról.

A masszőrök, gyógytornászok és más tapintóterapeuták szakmai szempontból érzékelik az emberi testet. Érdekli őket az egyes testek funkcionalitása, eredetisége, az ember fizikai és mentális dimenzióinak kapcsolata. Talán egy masszázs lesz az első lépés a saját testéhez való pozitívabb hozzáállás felé.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.