A tantráról, a lélegzetről és a lélekről Lucia Jasná Glejtekovával (II. rész)

2023.2.28.A masszőr életeOvasás 10 perc

Az interjú második része Lucia Jasna Glejteková terapeutával, tantra masszőrrel és sámánnal. Továbbra is szót ejtünk a tantrikus masszázsról, a vendég életében bekövetkezett változásokról az energiamasszázs befejezése után, valamint a masszőr saját energiájának feltöltéséről, aki elsősorban érintéssel dolgozik a vendég energiájával.

Lucia Jasna Glejteková

Lucia, beszéltünk a csoportos és egyéni munkavégzésről a vendéggel. Van különbség a nővel és a férfival végzett munka között? Más megközelítést és technikákat alkalmaz?

Kezdettől fogva az volt az érzésem, hogy másként közelítem meg a férfiakat és a nőket. Azt is megkérdeztem magamtól, hogy miért mennek a nők egy nőhöz tantrikus masszázsra? Eszembe jutott, hogy amikor egy nőnek komoly problémája van a szexuális téren, akkor az nemi működési zavar lehet, nem tud ellazulni... ha elmenne egy férfihoz masszázsra, akkor még jobban "befeszülne".

A nőnek nyugodtnak kell lennie. Egy nő számára a terápia inkább gyógyító jellegű a traumák és blokkok esetén, amelyek megakadályozzák, hogy egyáltalán elfogadja szexualitását, megnyíljon előtte. Ha a nőt a férfiak szexre használtak, akkor nem megy tantrikus terapeutához – férfihoz. Számomra, nőként óriási megtiszteltetés, hogy megbízik bennem, bízik annyira a nőben, hogy megnyíljon, és fel merje érzékelni szexualitását. Egy nőben érzékelem a finomságát, törékenységét és egyben az óriási háláját. Nehéz szavakkal leírni, mert többet dolgozom az energiákban és az érzelmekben.

A férfiaknak más a szándéka (a szándékot a terápia elején rögzítik). Sok férfinak hiányzik az érintés, a nő jelenléte, hogy egy nő meghallgassa őket, vagy hogy egy nő jelenlétében észrevegyék őket. Nem kell nekik nem tudom mi, hanem egy női esszencia, kedvesség jelenlétében akarnak lenni, azt akarják, hogy kedvesen meghallgassák őket, és egy nő elfogadja őket.

Valójában ugyanaz, és mégis más. És ez minden egyes embernél más. Amikor utoljára volt egy hölgy terápián, átadtam magam az energiaáramlásnak, teljesen magamon kívül voltam, és hirtelen rájöttem, hogy masszírozom, és ebben a pillanatban úgy érzékelem, mintha férfi lenne.

Mire számíthat az ember az ilyen típusú terápia után? Az élet mely területein lehet változás?

Ez a szándéktól és attól is függ, hogy az ember hogyan készül fel, és hogyan tud tovább dolgozni azzal, amit mutattak neki. Honnan tudja, hogyan kell úgymond hazavinni, és mennyi időt fordít az integrációra, az önmagával való munkára.

Ez egyéni, valaki javítani akar a kapcsolatán. Ha figyelmes és nyitott az igazságra, az feltárul előtte. A masszázs során elérjük az abszolút ellazulás állapotát, minden mentális konstrukció és a szűrő, amelyen keresztül érzékeljük önmagunkat és a valóságot, lehull. A hétköznapi elmén túli állapotba kerülünk, mélyebb hullámokba, thétába és deltába. Ezekben a hullámokban könnyebben elfogadjuk a belső igazságot, és megoldásokat találunk. Ha nem zárkózunk el előlük, hanem tovább dolgozunk velük, akkor a terápia hosszú távon segít.

Tantrikus energiamasszázs

Sokan jönnek azzal a problémával, hogy nem tudják, hogyan tovább. Sokat vállaltak magukra, fáradtak, csapdába estek, és nem tudják, hogyan szabaduljanak ki belőle. Ha ezt a területet nézzük, akkor azt a szándékot tűzzük ki, hogy mélyebb hullámokban történő masszírozásnál a vendég akkor kap választ, ha kellőképpen ébren van. A válaszokkal tovább lehet dolgozni, átültetni az életébe.

Inkább azt mondanám, hogy az emberek elsajátítják tőlem a technikákat, például a légzést és más érzékszervek olyan intenzív használatát, mint a látást. A masszázs során a szemek csukva vannak, más érzékszervekkel többet érzékelünk. Tehát a terápia után hirtelen jobban ízlik az étel, például mert lassan kezdünk enni. A szelídségben és a lassúságban ott van az az érzékenység, amit átvihetünk a mindennapi életbe. A jobb érzékelés lehetővé teszi, hogy jobban ellazuljunk, jobb a hangulatunk, és magasabb rezgésből teremtjük életünket. És ezt érezhetjük a masszázs során is. Csukott szemmel lassítva hirtelen hangokat, zenét, érintéseket érzékelünk... ez a szívünkhöz megy.

Például valaki felfedezi, hogy nem csak a nemi szerve körül van erogén zóna, hanem csodálatos érzéseket él át, amikor masszírozza a csuklóját. A szívének kinyitásával később például gyermekkora jut eszébe. Arra gondol, hogy felhívja az anyját, és hirtelen nyíltan elmondja neki, hogy szereti és nagyon jól érzi magát.

Tehát így foglalnám össze: az emberek bizonyos szándékkal jönnek terápiára, életük egy kiválasztott területén szeretnének javítani, de a terápia után kellemes meglepetéssel tapasztalják, hogy több területen is fejlődtek. Összességében jobbak.

Pontosan.

Hangterápia – soundheeling

Hogyan tölti fel saját energiáját egy tantrikus terapeuta?

Mély kapcsolatom van a természettel. Földjel vagyok, a földdel, vízzel érintkezve feltöltődöm. Járok úszni, télen is, edzem magam, megyek a hegyekbe, még ha rossz idő is van.

Minden szabad pillanatot arra használok fel, hogy feltöltődjek a természetben, ráadásul sikerült erőt és energia helyet felhalmozni. Elég sok van errefelé, és érzem az energiákat. Néhány az ókori keltáktól származnak, erről kerestem információt. Olyan kicsi Stonehenge-ek, bár egyes kövek már az életkor előrehaladtával kopottak, és véletlenszerű csoportosításnak tűnnek. Azáltal, hogy a sámáni munka is érdekelt, sikerült kapcsolatba lépnem a körülöttem élő lényekkel. Feltöltődnek az elemek, a víz, a föld, a levegő, a nap, a tűz és a kutyám.

Mivel a munkahelyemen embereket érintek meg, szükségem van arra, hogy ne adjak át magamnak idegen energiákat. Ha véletlenül rossz kedvem van, megkérdezem: az enyém? És gyakran azt a választ kapom, hogy nem, nem az enyém. És ez elég.

Amikor dolgozom, energia áramlik a Forrásból az emberekhez, én csak egy áramlásfűtő vagyok. Úgy van beállítva a fejemben, hogy az univerzum és az energia megvédjen. Ez sokszor megerősített, mert ez az energia megakadályozott néhány embert abban, hogy hozzám jöjjön. Akkor nagyon köszönöm, mert tudom, hogy ez fájna nekem. Az első lépés a bizalom, ne féljen. Második lépés, ha már rám ugrott valami, akkor használom a kérdést, hogy ki az, ha pedig nem az enyém, akkor energetikailag megtisztítom magam. És még ha ez nem is segít, vannak emberek, akik segítenek nekem, akik mindig velem vannak

Lucka, köszönöm az érdekes interjút és bőséges és elégedett vendégkört kívánok.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.