Akut hátfájdalom | velvesa.hu

Akut hátfájdalom

2010.4.28.Fitt és menőOlvasás 2 perc

A hát fájdalmát feloszthatjuk akut és krónikus hátfájdalomra. Az akut fájdalom általában hirtelen jelenik meg és annyira fájdalmas lehet, hogy egy ideig nem lesz képes megmozdulni vagy kiegyenesedni sem. Általában néhány nap vagy hét alatt megszűnik.

Akut hátfájdalom

Krónikus problémák

Lassan alakulnak ki, 12 hétig vagy hosszabb ideig tartanak. Ha az akut problémák nem megfelelően vannak gyógyítva, vagy nem kerül meghatározásra az okuk, krónikussá válhatnak. A krónikus fájdalmak idővel súlyos fájdalmakhoz vezethetnek.

Kiugrott porckorong

A porckorongok, amelyek az ütések tompítójaként működnek a csigolyák között, idővel elhasználódhatnak. A hirtelen mozdulatok által, a porckorong belsejében található zselészerű anyag, elkezd nyomódni a külső szélekre. Amikor elszakad, a benne található anyag kívülre tolódhat, ezt nevezzük porckorong kiugrásnak. A porckorong és a körülötte lévő szövetek, nyomást fejthetnek ki az ideg gyökereire, vagy a gerincvelőre és ezáltal intenzív fájdalmat okozhatnak. Ha érintett a gerinc is, akár megbénulhatnak a lábak vagy a test más részei is, ami gyors orvosi segítséget igényel. A kiugrott porckorong által okozott fájdalom, általában hirtelen jelenik meg, viszont szintén kialakulhat fokozatosan is, egy bizonyos idő után. Általában néhány hét alatt enyhül a fájdalom, bár a porckorong már örökre károsodott marad. A gyógyulás általában fájdalom elleni orvosságok szedéséből és gyógykezelésből áll, igaz néhány esetben az idegvégződések közelébe gyulladás elleni szérum kerül befecskendezésre. Segíthet akár a kiropraktika, vagy az oszteopátia is.

Medistik Dual Stick

Medistik Dual Stick

5 250 Ft

Ischias

Az Ischias éles fájdalom, amelyet bármely területen érezhetünk, ahol az ülő idegek elágazódnak. A fájdalom gyakran a hát egyik oldalán kezdődik, amely fokozatosan lefelé halad, az ülési területekre és a lábakra. Az ülőidegre történő nyomás eredményeképpen hat. Az oka a porckorong környéki duzzanat, vagy akár a rossz testtartás is lehet. A fájdalomra, fájdalomcsillapítók hatnak. A további hasznos kezeléseket a gyógytorna, oszteopátia, kiropraktika és az akupunktúra képezik.

Inspirálta Önt a cikk valami újra, de nincs meg hozzá a szükséges felszerelése?
[blue_block_text]

Hozzászólások a cikkhez 0

Legyen Ön az első, aki hozzászól.

Ez a weboldal sütiket használ a lehető legkellemesebb felhasználói élmény elérése érdekében. Több informació